„Opetovano nepoštivanje i nepostupanje po Zakonu o udrugama“

 

Prvi dan jeseni tj. 23. rujan bio je zadnji dan koji je Ured državne uprave u našoj Županiji dao Tončiju Vlašiću kao osobi koja predstavlja udrugu Divlja liga Dubrovnik da odgovori na dopis koji u cijelosti možete vidjeti ispod teksta. Naime, ponovno se događa da udruga i osoba(e) koje vode Divlju ligu ne poštuju i ne postupaju po Zakonu o udrugama. Osim toga statut te udruge nije usklađen sa Zakon o sportu i u proteklih 30 dana Vlašić je trebao podnijeti popis članova, zapisnike sa svih skupština i promijenjeni statut udruge. S obzirom na to da je udruga Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu stranka u sporu očekujemo da će i ta rješenja ugledati svjetlo javnosti tako da ćemo konačno dobiti bar neke odgovore. Ili će Tonči Vlašić ignorirati i poziv države pa nam ostaje vidjeti hoće li uslijediti sankcije prema udruzi koju vodi.

 

Kad smo se već ponovno datakli teme Divlja liga spomenut ćemo da je ovo ljeto konačni odgovor Vlašića zbog čega se ne možemo učlaniti u Udrugu bio da ona više ne postoji. A ako Udruga ne postoji ne postoji niti mogućnost da Županija kao pokrovitelj uplaćuje sredstva na nepostojeći račun. Apropo novaca u vezi Divlje lige spomenut ćemo i jedan podatak koji smo slučajno doznali. Vlašić je prilikom naručivanja medalja za ovogodišnju Divlju ligu najavio da će plaćanje moći izvršiti tek iduće godine, najranije u ožujku. Dugovanja prema hotelu u kojem je odsjeo sudac kao i prema „Karaki“ za finalni dan još prošle sezone u nekoliko navrata su dolazila na mail dance.hr-a. Nije nam poznato jesu li plaćena, ali znamo da je ove godine Periš morao odsjesti u dosta skromnijem hotelu nego prijašnjih godina.

 

„Niko Šalja pravilo“

Poznati su svi problemi koje je Divlja liga imala ove godine. Od sramotne odluke o ranijem početku (bez ranije najave i bez dogovora s ekipama) koje je rezultiralo brojnim otkazanim utakmicama koje su osim ugleda natjecanja narušile i regularnost kvalifikacija (pobjeda neke ekipe bez i da dođe na utakmicu, neke kvalifikacijske grupe ostale sa 4, neke sa 7 momčadi, itd…) pa do ponovne promijene pravila bez znanja igrača i to manje od 10 dana prije početka. Naime, očito po uzoru na druga velebna natjecanja koja imaju „Bosmanovo pravilo“ (UEFA), „Allan Houston ili Gilbert Arenas pravilo“ (NBA), tako je i Divlja liga dobila „Niko Šalja pravilo“. Naime do ove godine važilo je pravilo da veterani koji su imali najmanje 40 godina u godini prije (dakle gledajući iz perspektive ove sezone koji su rođeni najkasnije 31.12. 1971.), smiju igrati bez obzira na nastupe na veteranskim natjecanjima. I tako je bilo sve do samo nekoliko dana prije starta ovogodišnje Divlje lige kada se bez znanja ikoga granica smanjila za godinu dana kako bi uvaženi dogradonačelnik (koji je 1972. godište) mogao zaigrati i ove godine. I uopće nije problem što je Šalja zaigrao, dapače, već je to ogledni primjer kako Tonči Vlašić donosi odluke. Da je bar imao obraza javiti i drugim veteranima koji su Šaljino godište i mislili (jer je tako pisalo u propozicijama natjecanja sve do koji dan prije početka) su da nemaju pravo nastupa ni ove godine pa su tako propustili neke utakmice dok nisu primijetili da se u tajnosti uvelo „Šalja pravilo“.

 

4 komentara na “„Opetovano nepoštivanje i nepostupanje po Zakonu o udrugama“”

 1. Poznata Vlašićeva politika uvlačenja “moćnicima”. Nekoć su tako značajan utjecaj na pravila imali prvoborci iz CSKA.

 2. Što je najžalosnije, vjerovatno ga Šalja nije ništa ni pito. Nego se ovaj uvlači iz predostrožnosti.

 3. Ti se Dančaru, opet praviš blesav, kao što si prošlog mjeseca pisao da
  je falsificiran ovaj popis

  http://www.divljaliga.eu/apps/blog/show/17913672

  Ako je ured državne uprave utvrdio da su nezakonite sve radnje, koje
  je Vlašić (uime navedene udruge) poduzimao
  nakon 19.04.2012., onda je Villa Banac ispravno svrstana na popis za ovu godinu.

 4. slažem se s Hrvojem, a i sve da je Šalja pito opet nije problem u pitanju.