Ratni Zločinci brončani!

    Odigravanjem final4 prošlu subotu završila je ovogodišnja Liga Dubrovčana u Zagrebu. Ratni Zločinci su osvojili svoju prvu medalju i to brončanu. Šteta da smo odigrali nešto lošije nego u dosadašnjim utakmicama, poglavito u obrani. A to nam je do sad bila glavna snaga s obzirom da nemamo potrebnu kvalitetu da napadom riješimo utakmice u našu korist.


    U polufinalu smo igrali protiv Ludih Konja kasnijih pobjednika. Krenuli smo dobro i poveli golom Marina iz slobodnog udarca. Doduše gol ide i na dušu najboljeg golmana Lige Milog, koji je predugo namješto živi zid i nije stigo pokrit svoj kantun. Tada smo se previše povukli i pod pritiskom konstantnih napada protivnika smo primili jedan slučajan gol. U drugom poluvremenu se nastavilo igrat slično kao i na početku dok je bilo 0:0. Tada smo u jednoj minuti primili dva gola iz dvije kontre. Zanimljivo da je igrač koji nam je zabio golove, Mario „Rodrigo“ Franić igro u dvije desne teniske jer je greškom (ima dva slična para tenisaka za nogomet) ponio samo dvije desne umjesto uobičajene kombinacije jedne lijeve i  jedne desne teniske. Marin je tri minute do kraja zabio i svoj drugi gol i smanjio na 2:3 koji je na kraju bio i konačni rezultat. Kraj utakmice nisam ni gledo jer sam se posvađo s Popom koji mi je konstantno imo nešto za reć i prigovorit. To je trebo učinit prije Lige (jer se to ponavljalo iz utakmice u utakmicu) i reć da ne može igrat sa mnom ili se prema meni ponijet ko prema suigraču.
     Drugo polufinale je bilo puno kvalitetnije ponajprije jer je igro Kamen, najuigranija ekipa koja ima najatraktivnije napadačke akcije i potrebnu tehničku kvalitetu da bi ih uspješno izvede. Pobijedili su 4:1 uz tri gola najboljeg strijelca Lige Josipa Srezovića „Iha“. Šampinjoni su se držali prvo poluvrijeme (1:1), a i bili su pojačani Ilom Handabakom koji doputovo iz Grada.
    U utakmici za treće mjesto smo opet poveli. Ovaj put je Marinko „Komunjara“ postigo prekrasan gol. Dugu loptu je iz prve iz trka poluvolejem smjestio u suprotne rašlje. Utakmica je bila dosta usporena i s dosta grešaka kakve su i obično utakmice za treće mjesto. Do poluvremena su Šampinjoni preko Pera Čučevića izjednačili, a i 5 minuta do kraja utakmice preokrenuli rezultat u svoju korist kad je Mioč zabio za 2:1. Ipak unatoč brojnim promašenim zicerima u zadnje dvije minute smo uspjeli zabit dva gola. Tome je prethodila fenomenalna Popova obrana kad su dva protivnika išla sama na njega. Na 2:2 je postavio Marin svojim trećim golom taj dan, na asistenciju Šiše koji je za tu asistenciju zaradio skandiranje publike. A kad je napad iza i zabio za pobjedu nastalo je opće oduševljenje i euforija popraćena gromoglasnim skandiranjima publike: Šiša, Šiša. I tako smo uspjeli opet napravit preokret u zadnjim trenutcima i osvojit brončanu medalju.

 
snimka penala
 
    Finale je prošlo u izjednačenoj igri. Kamen je imo neuobičajeno mnogo izgubljenih lopti koje su rezultirale brzim kontrama Ludih Konja koji su dva puta vodili. Drugi gol su čak postigli i s igračem manje. Ali Kamen se uspio oba puta vratit i pristupilo se izvođenju penala. Na kraju je Mili posto junak obranivši penal u petoj seriji i Ludi Konji su postali pobjednici. Istako bi i brojnu posjetu, veću nego na domaćim utakmicama Croatie Sesvete.

    Dodjela pehara i medalja za najuspješnije bit će sutra, 1. travnja na Noći Dubrovčana u Saloonu na kojoj će nas zabavljat legendarni „nije Čovjek, nije ptica, on je (DJ)Vjeverica“. A kao gošća iznenađenja, koje to više nije, nastupit će i nadolazeća glazbena zvijezda iz Dubrovnika Sabina.  Svi u Saloon.

5 komentara na “Ratni Zločinci brončani!”

  1. Bravo Mili! Vješta varka u lijevo i obrana srednjim dijelom tijela; svi znamo da je taj način branjenje “meki trbuh” za izvođače penala!!!!

  2. Pop je uvijek bio incidentan igrac i ne cudi me sto se tako ponasao, mada s obzirom na tvoju reputaciju siguran sam da prica ima i drugu stranu 🙂