Točno u podne

 
   I nakon 3 odigrane utakmice u srijedu, na redu je i izdvojena utakmica 1/4finala. Sutra, u subotu, točno u podne, u standardnom terminu u kojem Barceloneta igra domaće utakmice, jugaši će pokušat doć do pozitivnog rezultata.

27.3. subota Barcelona 1200 Barceloneta – Jug    Eurosport 2

    Već su u nekoliko navrata istaknuli – od direktora, preko igrača, pa do novinara – kako je i minimalni poraz dobar rezultat. Mislim da je to ključni problem i objašnjenje loših rezultata Juga na europskim gostovanjima. Kad ideš s mišlju da je i minimalni poraz dobar, a što ćeš drugo nego izgubit. Uvijek se uzdaju u domaću utakmicu u Gružu gdje uvijek ostvare dovoljnu pobjedu koju sačuvaju u uzvratu ili anuliraju zaostatak. To je već stvorilo naviku poraza na gostovanjima. Možemo preletiti rezultate Juga u gostima u posljednje 3 sezone.

2007/08  Etnikos – Jug    8:9  
   Honved – Jug  11:10  
   Vasas – Jug  11:8  
      1/4fin  Olympiacos – Jug  12:8  – nakon 10:5 u Gružu
       
2008/09  Šturm – Jug    8:8  – Bošković izjednačio u zadnjoj sekundi
   Spartak – Jug    7:6  
   Pro Recco – Jug    9:8  
      1/4fin  Partizan – Jug  11:9  – u uzvratu 11:7
       
2009/10  Vasas – Jug  11:8  
   Panionios – Jug    6:8  
   Primorac – Jug  14:10  

                                      

    Vidimo da su ostvarene samo 2 pobjede, obje u Ateni, obje protiv drugoplasiranih ekipa Grčke. I s obzirom na gore spomenute najave što drugo nego opet očekivat gostujući poraz, i to 1-2 razlike s kojim će jugaši bit zadovoljni pred uzvratnu utakmicu.
    Ove 3 godine Barceloneta je isto nastupala u Euroligi. Prošle dvije sezone je završava svoj nastup kao 4. u grupi.
2007/08    s 4 boda iza Partizana, Possilipa i Brescie
2008/09    s 5 bodova iza Jadrana HN, Mladosti i Budve.
Ove sezone su ostali 1. Oba puta su pobijedili Novljane, a jedini poraz su doživjeli od najlošije ekipe u grupi Vojvodine. A možemo se prisjetit i nastupa na Savi prije 3 mjeseca – link
    Kao što je to već uobičajeno jugaši su otputovali čarterom 2 dana prije utakmice u pratnji 100-tinjak navijača. Ključ utakmice je kako će jugaši odgovorit na plivanje Perronea, Espanola, Garcie, Whalana i ostalih. Ako uspiju zatvorit kontru obavili su više od pola posla. U postavljenom napadu i Valles i Mann teško će se moć nosit s Bušljom. Valles se više pokušava oslobodit u stranu ili prema golmanu, kad je bek ispred, uz malo odguravanje i onda dobija loptu preko beka na ruku. Posebice kad ga čuva ovako snažan bek. Tako je prošle godine u Gružu u utakmici Hrvatska – Španjolska zabio 2 gola na taj način. Xavier Garcia, jedan od najboljih svjetskih ljevaka, bio je loš kad je ove godine gostovao na Savi, ali je on igrač koji je najopasniji šuter s vanjskih pozicija u ekipi Barcelonete. Perrone je vrlo vižljast igrač. Iako ne pretjerano visok, čak i nizak za vaterpolo (183 cm), zna ući kao drugi sidrun. Do sada su najefikasniji Perrone s 15 i Garcia s 11 golova.
    Jugaši su najavili da će pokušat umrtvit igru. Iako bi i oni mogli „prodat“ neku kontru, Sandro prije svih. Ako ne omoguće više od recimo 2 kontre protivnicima i odigraju koncentrirano, bez onoliko individualnih pogrešaka u obrani kao protiv Vasasa, mogli bi nas iznenadit i pozitivnim (ali stvarno pozitivnim, a ne pozitivnim u smislu da se može stići u uzvratu) rezultatom. Najefikasniji u dosadašnjem dijelu je kapetan Bošković s 13 golova (od čega 10 u posljednja 3 kola). Ne smije im se dogodit da opet prime gol s 2 metra. Nadamo se da će i 6. put u nizu izborit Final4. Niz je počeo prije 5 godina kad je Final4 također bio u Napulju.

Jedan komentar na “Točno u podne”

  1. opasan je garcia u važnim utakmicama. sjetimo se finala SP-a i 5 golova srbiji