Za treće mjesto

 
   Mladost po treći put u 20 godina kako se igra Prvenstvo Hrvatske nije ušla u finale. To se događalo:

1999/00        POŠK – Jug       1:3 – na bodove
2003/04        Jug – Primorje    3:0 – prvi put se igralo na 3 pobjede
20010/11      Jug – Primorje   

Utakmica za treće mjesto između Mladosti i Mornara u biti se ne igra sa ništa. Osvajanjem kupa Mladost je osigurala kvalifikacije za Ligu prvaka kako će se slijedeće sezone zvati Euroliga, a Mornar je opet izborio euronastup. Ostaje jedino vidjeti hoće li grad Split izdvojiti oko 350 tisuća kuna pa da Mornari i zaigraju u Europa kupu (dosad LEN kup). Iz redova splitskog kluba ranije smo mogli čuti (http://www.slobodnadalmacija.hr/Vaterpolo/tabid/111/articleType/ArticleView/articleId/131179/Default.aspx) da su po radu sa mladima prestigli Juga, a da bi njihovi mladi igrači postali i u seniorima uspješni kao Jugaši moraju igrati jake europske utakmice i tako skupljati neophodno iskustvo.
    Prva utakmica za treće mjesto igra se danas na Savi u 1800.
A na Mornarevoj klupskoj stranici u najavi stoji:

„Nekako su najbolje utakmice u kojima nemate što izgubiti. Prilika je ovo za sve mlade igrače Mornar Brodospasa da u subotu s početkom u 18 sati na Savi pokažu koliko mogu. Ciljevi postavljeni pred početak sezone su ispunjeni, igranje u gornjem domu domaćeg vaterpola je veliki rezultat. A sada protiv europske Mladosti dodatno osokoljene pobjedom protiv Vasasa i borbom za Final-four Lige prvaka treba samo odigrati muški i završiti sezonu na pravi način.
– I dalje smo bez Čorušića i Oreba, mnogo će na nedostajati u rotacijama. Ali mislim da možemo za kraj sezone odigrati jednu lijepu utakmicu i pokazati da u našim redovima ima dosta talenta i da su ovi mladića zasluženo na mjestu kojeg zauzimamo u domaćem vaterpolu – kaže trener “mornarevaca” Joško Kreković.
Na put se kreće u subotu ujutro, dolazak na Savu, utakmica i povratak kući. Bez velikih zadržavanja. Ipak uzvratni dovoboj u Splitu bit će prava mala fešta i prilika da se “mornarevci” pozdrave sa seniorima za ovu sezonu, ali i da se pred poljudskim tribinama predstavi Mornareva budućnost.“

2 komentara na “Za treće mjesto”

 1. Eto ove godine nismo niti jednom dočekali Vanju u Dubrovniku

  Vaterpolo je glup sport

 2. sa mornareve stranice: – bijač 17 obrana

  Mladost – Mornar Brodospas 7:5 (3:1, 1:0, 2:3, 1:1)

  ZAGREB – Bazen na Savi. Gledatelja 50.

  Suci: Franulović (Rijeka) i Matijević (Zagreb).

  MLADOST: Marcelić, Vukičević (1), Perić, Letica (1), Petković, Pavičić, Udovičić (2), Brlečić (1), Bukić, Muslim, Miloš, Buljubašić (2), Pavić (8 obrana), Lončar.

  MORNAR BRODOSPAS: Bijač (17 obrana), Burić, Marinić Kragić, Kalebić (1), Lozina, Jerković, Anić, Čagalj, Butić, Marelja (1), Čalić (1), Antonijević (2), Bratić.

  Igrač više: Mladost 3:8, Mornar Brodospas 4:9.

  Na papiru jača momčad “žapci” su naposljetku je stigla do pobjede, ali domaći se nisu činili niti malo motivirani za dvoboj, a “mornarevci” nimalo impresionirani domaćinom su odigrali onako kako je od njih trasžio Joško Kreković – muški, pa kako na kraju ispadne.

  Istina je da je Mladost na poluvremenu imala lijepu prednost, ali u druge dvije četvrtine je bila to ravnopravna utakmica, dominirao je na vratima Marko Bijač koji je zatvorio prilaze mreži. Primjetan je bio nedostatak iskusnog Oreba i Čorušića, ponajprije u rotacijama, ali i sa ovom igrom ,ako je 11. svibnja ponove na Poljudu “mornarevci” bi mogli napraviti malo iznenađenje i još jednom se vratiti na Savu.