Primorje lovi final6

7. kolo Lige prvaka

PRIMORJE – SPANDAU 04 14:4 (5:1, 2:2, 2:0, 5:1)

PRIMORJE EB: Vićan, Burić 1, Radu 1, Krapić 1, Buljubašić 1, Vukičević 2, Muslim 3, Petrović, Dedović 2, Echenique, Šetka 1, Bošković 2, Jelovina

SPANDAU 04: Baksa, Saudaier, Schlanstedt, Ćuk 1, Preus, Jungling, Marzouki, Miers, Stamm 2, Oeler, Restović 1, Donner, Hohne.

 

Jednu od najboljih domaćih utkmica ove sezone odigralo je Primorje protiv Spandaua i lakoćom pobjedilo inferiorne goste sa 10 razlike. Gosti niti kvalitetom niti ‘kilažom’ nemogu parirati Primorju i pravo je čudo kako su u Berlinu uspjeli otrgnuti bod. Danas iznenađenja nije bilo i bodovi ostaju u Rijeci – Primorje je od prve minute krenulo silovito te praktički već u prvoj četvrtini riješilo pitanje pobjednika sa 5 golova. Redom su zabijali Muslim, Burić, Radu, Vukičević i danas vrlo dobri Dedović.

Primjetna je bila veća orjentacija na 2 metra u napadu, gdje su se centrima priključivali Burić i Muslim te čekali visoku loptu. Također, Echenique je na desnoj strani bio jako dobar te iako nije zabio podjelio je nekoliko dobrih lopti.

Vanjska linija još uvijek nije tako ubojita kao lani, i prava je šteta što se Muslim i Bošković češće ne odlučuju na udarce. Bošković nakon 4-5 cimanja obično doda loptu, te ga obrambeni igrači niti ne pokrivaju kao nekada. A još uvijek ima šut, što je i pokazao sa dva gola koja je doduše zabio sa l. krila, i to nakon kontri/polukontri Šetke i čini mi se Burića te dodavanja na lijevu stranu za samoga Mihu. Iz vana je pak Vukičević bio jako dobar, opet je zabio dva lijepa gola s lijeve strane. U obrani je imao jedan kiks kada su on i Krapić loše pokrili čini mi se Restovića za jedan od četiri gola gostiju.

Kada smo već kod obrane, posebno bih istaknuo Burića koji je odigrao na tragu svojih najboljih partija. Uz već spomenuto trošenje u napadu na 2 metra, i u obrani je na 2 metra bio maestralan. Čak je i jedan Ćuk sa svojih 2 metra te 100 i kusur kila, uz 10 godina manje na leđima, bio u nekoliko navrata potpuno nemoćan protiv Bure. Istina ja da su se naši vanjski igrači uvijek brzo vraćali kada bi mu lopta bivala upućena pa se morao boriti sa dvojicom-trojicom, ali  Bura je bio ključ obrane.

Zabio je doduše Ćuk jedan lijepi gol u prvoj četvrtini i pokazao svoju klasu, te je prava šteta što svoje najbolje godine provodi daleko od naše lige i naše reprezentacije.

 

Uz Ćuka istaknuo bih kod gostiju još i Marka Stamma koji je dirigirao igrom gostiju i zabio dva gola. Jedan jako lijepi, sa l. vanjskog kada se izvukao na l. stranu i preko glave zabio žabicu u bliži kut.

 

Za kraj, posebno bih spomenuo Franu Vićana koji je danas bio naprosto izvrstan. Uz sve obrane koje je imao posebno se istaknuo u dvije kontre koje su gosti imali i od kojih niti jedna nije završila iza njegovih leđa. U prvoj je bio Ćuk koji ga je pokušao nadmudrit lobom, no Vićan se maestralno vratio 2 metra u nazad  i izvukao loptu s vode kada je praktički 2 centimetra falilo da cijelim obujmom prođe zamišljenu liniju gola (sjedio sam točno na gol liniji i baš se lijepo vidjelo). Drugu kontru gostiju je obranio šut sa 2 metra i izazvao pravi ‘standing ovation’ na tribinama. Vićanova partija za pamćenje.

 

U neformalnom i ležernom razgovoru nakon utakmice trener Primorja g. Ivan Asić djelovao je zadovoljno igrom i formom svojih igrača; formom koju je tempirao za ovaj dio sezone. Nadajmo se da će ista potrajati, te da Primorje ima još puno za reći do kraja sezone. Pogotovo ako se još malo izbruse ovi nedostaci iz današnje utakmice: dvije kontre gostiju koje se nisu smjele dogoditi i bolji blok u nekim situacijama.