Puno para malo muzike

    U okršaju hrvatskih klubova u 1. kolu Eurolige Jug je dočekao hrvatsku podružnicu Pro Recca, ove sezone iznimno pojačano Primorje. Gledatelja je bilo oko 800, što i nije loše s obzirom na prošlogodišnju posjećenost. Treba još i napomenuti da je za Jug prvi put ove sezone zaigrao Obradović.

    Utakmica je počela sa par neuspješnih napada s obje strane, prvi pogodak iz kontre 5 na 4 zabija Bušlje lijevog vanjskog nakon dodavanja Sandra Sukna. Odmah slijedeći napad izjednačenje, Bušlje je isključen, a Denes Varga zabija dijagonalu s lijevog krila. Nakon toga prvo isključenje i kod Primorja (Jelača) koje ne iskorištava Sutić, njegov udarac završava na prečki, a idući napad Denes Varga uzvraća istom mjerom i pogađa prečku Vićanovog gola. Nakon toga nekoliko minuta bez gola, a onda ponovno iz kontre Jug zabija. Opet je asistent Sandro Sukno, a realizator je ovaj put Sutić koji je izbio sam ispred Cara i poluvijkom zabio za vodstvo Juga. Ipak Primorje opet izjednačuje, nakon promašaja Sandra s igračem više (preko gola) i iz kontre (obrana Cara), Franković zabija za 2:2 lijepom dijagonalom s desnog vanjskog.  Idući napad opet vodstvo Juga, s igračem više zabija Sandro koji je iskoristio činjenicu da ni nakon 3-4 cima nitko nije izlazio na njega.  Sadržajnu četvrtinu nastavljaju međusobnim okršajem u napadu Primorja Drobac i Paškvalin, isti rezultira  obostranim isključenjem, a nakon toga isključenje dobiva i Sandro. Situaciju 5 na 4 Primorjaši su dobro odigrali, ali Tiškivski u zadnjoj sekundi četvrtine  sam s lijevog krila pogađa stativu.
    Druga četvrtina počinje s polukontrom Juga koju nije iskoristio Sutić, a zatim u rekontri Sandro dobiva drugo isključenje. S igračem više Primorje pogađa dvije stative u nizu (drugu sa 2 metra nakon Vićanovog dodira). Odmah zatim Jug kažnjava te promašaje i prvi put odlazi na dva razlike, Joković je uzeo faul na 5 metara i lagano zabio u Carev bliži kantun. Nakon toga se igralo više od pet minuta bez pogotka da bi zatišje prekinuo Barač pogotkom s lijevog vanjskog Vićanu kroz uši 35 sekundi prije kraja. Ipak Jug nije dopustio da Primorje otiđe na poluvrijeme sa samo pogotkom zaostatka i Obradović realizira igrača više sa stative, asistent opet Sandro.
    Prvi pogodak u trećoj četvrtini zabija Primorje i to Glavan sa stative sa igračem više. To kao da je razljutilo Jugaše, a pogotovo Jokovića koji s tri pogotka zaredom odvodi Jug na 8:4. Najprije je realizirao jednu kontru, zatim zabija s igračem više s desnog vanjskog (4. asistencija Sandra), a onda i iz kontre 1 na 0 nakon što je Marković ukrao loptu i zaradio isključenje Denesa.  Za Primorje odgovara Paškvalin koji je ostao sam na dva metra nakon jedne  njihove polukontre.  Ipak Sutić nakon nekoliko promašaja realizira igrača više i ponovno odvodi Jug na 4 razlike. Zadnji pogodak u četvrtini postiže Tiškivski lijepom dijagonalom s lijevog krila u trenucima kad je Primorje imalo brojčanu premoć.  Do kraja četvrtine par diskutabilnih odluka suca Gomeza koje na kraju četvrtine izazivaju proteste Jugove klupe, a Gomez svoje odluke opravdava crvenim kartonom i Fatoviću i Bobiću?! Neobična i diskutabilna odluka pogotovo s obzirom da prigovori i nisu bili tako žestoki (možda samo konkretni :smile:). Zbog te odluke je vidno uznemiren bio Goran Sukno koji je otpratio Gomeza s jedne strane bazena na drugu i pokušao mu na ne baš fini način objasnit da to nije trebao dosudit, a da je Gomez bio dosljedan i njega je trebao poslati da prave društvo Jugovim trenerima.
    Činjenica da su ostali bez oba trenera nije omela Jugaše koji su nastavili punit Carevu mrežu  i lagano priveli utakmicu kraju. Prva dva pogotka su postigli Bušlje i Obradović, oba sa igračem više i oba sa druge stative, dok je na 12:6 povisio najbolji igrač utakmice Sandro Sukno. Do kraja utakmice Garcia je svojim prvim pogotkom smanjio  na 12:7.
    Sve na svemu solidna predstava Juga i zaslužena pobjeda nad očito još neuigranim, ali mislim i za Juga nedovoljno kvalitetnim Primorjem. Osim Sandra, odličan je bio i Joković sa 4 gola u najbitnijim trenucima utakmice, a Vićan je kao i obično odradio vrlo dobar posao na golu. Kod Primorja se nitko nije posebno istaknuo što govori činjenica da su je 7 igrača postiglo po jedan pogodak. Car na golu je skupio 8 obrana, ali sve skupa to mora biti dosta bolja, ako se žele uključiti u borbu s Jugom i Mladosti.

JUG CROATIA OSIGURANJE – PRIMORJE ERSTE BANK     12:7 (3:2, 2:1, 4:3, 3:1)
Suci: Gomez (Italija), Simion (Rumunjska)
JUG CO: Vićan (12 ), Vranješ, Sutić 2, S. Sukno 2, Joković 4, Seman, Marković, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 2, Nižić.
Trener: Elvis Fatović
Igrač više: 9/14
PRIMORJE EB: Car (8), Glavan 1, Paškvalin 1, Krapić, De. Varga 1, Franković 1, Tiškivski, Jelača, Da. Varga, Barač 1, Beltrame, Garcia 1, Brala.
Šef stručnog stožera: Zoran Roje.
Trener: Ivan Asić
Igrač više: 4/11

 

 

20 komentara na “Puno para malo muzike”

 1. Primorje nema sto tražiti sa ovakvim golmanom, posebno mi je bio smijesan kada sam gledao ponovljene snimke na onim malim ekranima pri vrhu bazena

  1. Moram priznat da Car stilski na slici 8 neodoljivo podsjeca na Bileta (ona slika u intervjuu s Vicanom)

 2. Koliko je Sutic veliko pojacanje za Juga vidi se na slici 24.Cak je dvojicu navukao s igracem vise

  1. ako ovako nastavi igrat samo ce dokazat da je ivan sukno dobar igrac

 3. A on se jos navikava igrati u Juga. Početkom druge cetvrtine je opucao već 5 šut (uz jedan gol) pa su mu biće rekli da ne puca toliko. A i protiv HN je imao najviše šuteva. Jebiga nije više u Šibenika, nekada treba npr. proplivati 🙂

  1. mislim na utakmicu protiv HN — tu se koliko se sjecam napucavao sa desnog vanjskog

  2. On ce biti pravi samo neka prodje jos koja utakmica.Mislim da se ni na ovaj rezim treninga nije jos sasvim naucio (nije Jug Šibenik) ali to ce doc na svoje.

 4. odličan izvještaj.

  e moj juže na što si došo da ti je 800 ljudi odlična posjeta. vrlo dobra igra juga i lagana i uvjerljiva pobjeda. riječanima bi bilo dobro da roju maknu na savjetničku ulogu i da prepuste nekom pravom treneru da ih vodi i trenira. sad je li to asić ne znam, nije se dosad previše iskazo.

  kakav god bio car, u odnosu na jučerašnjeg sora je bio odličan. prvi dio utakmice, 1. četvrtina, je bila ko košarka phoenixa, puno jakog plivanja i brzih šuteva. što je dobra taktika za izmorit “riječane”. godina je krenula puno bolje nego lanjska što se tiče kvalitete igre, lani jug nije odigro previše utakmica u kojima se moglo uživat u igri – samo 3-4.

 5. e i odlične slike (kao i kvaliteta slika pa se nadamo da će vlasnik aparata još koji put dat rg-u priliku da radi s kvalitetnom opremom, bar onda kad nema bileta uz rub bazena) i komentari.

 6. e i pohvale Čvrgi, vidio sam da je on bio trener i da je radio izmjene. Onda ga je sudac zamolio da sjedne

  1. Kao sto postoji “drunk dialing”, kapetan je ocito izmislio i “drunk posting”

 7. odličan naslov i sve ostalo osim duplog crvenog kartona, a treba prekinut mađarsko proklestvo za 15 dana.