Šibenik NCP – Mladost, najava 2. utakmice polufinala

Šibenik NCP – Mladost,
Šibenik, plivalište Crnica, 18. 04. 2009.

    Što reći u najavi uzvratne utakmce polufinala prvenstva Hrvatske? Ispadanje u subotu mi se čini neizbježno, tom dojmu se ne mogu nikako oteti. Šibenčani su imali priliku iznenaditi umornu Mladost, koja se par dan prije vratila iz Pireja gdje je igrala puno važniju utakmicu s Olympiakosom (poraz od 8-5). Međutim, nije išlo.


Do poluvremena su se držali da bi pred kraj bilo i ogromnih 8-4. Čini se da Šibenik Mladosti nakon što je Bonačić lani preuzeo Mladost, upravo nakon poraza u Zagrebu od Šibenika u prvoj utakmici lanjskog polufinala prvenstva Hrvatske, nemože više otkinuti bod ili pobjediti, što su znali po Damjanićem i Đuhom. Ove sezone su već u 7. kolu JVL teško stradali u Crnici 4-10. U 18. kolu na Savi je bilo 12-9 za žapce. Poraz od Primorca čini se, znatno je utjecao na samopouzdanje, izgubljen je osjećaj vlastite vrijednosti. Umjesto nemogućeg prolaza u toj utakmici, doživljen je brutalan breakdown, blow out. Što je u glavama igrača i vodstva kluba neznam. Vjerojatno da svi, dok plivajući gledaju debelu plavu crtu na dnu bazena, razmišljaju o slijedećoj sezoni, i vjerojatno kretanju iz početka. Klub svake godine ima ogromnih financijskih problema u ovom dijelu sezone, plaće kasne što vjerojatno predstavlja malignu kombinaciju s padom sportskog morala. Igrači su vidljivo neraspoloženi. Primjerice, Moses je protiv Jadran primio tri gola za redom sa 7-8 metara, na isti način, od istog igrača, Bezića; starijeg Leticu je Tucak na istoj utakmici udaljio s klupe nakon manje raprave na klupi s Brlečićem (s kim se inače dobro slaže) i tako dalje. Ipak, pokušati će još jednom odigrati.
    Nažalost, izvještaja s ove utakmice neće biti, osim ako ga netko drugi ne napiše, jer moram na put, paradoksalno u Zagreb.