[SQUARE] Solin nedovoljno jak za ikakav otpor

U zaostaloj utakmici prvog kola, Square je sa čak 12:1 pobijedio Solina. Bila je to utakmica u kojoj je Square u svim elementima igre bio bolji i gosti iz Solina se nisu pokazali kao ekipa koja će imati ikakve šanse ostati u prvoj ligi. Treba pohvaliti domaćine koji su odigrali utakmicu na visokom nivou bez obzira što je pobjednik bio brzo poznat.

 

Nema se puno toga za izdvojiti kad nismo imali ne blizu ravnopravne protivnike. Izdvojio bi prekrasan pogodak Cvjetkovića za 1:0, bio je to volej koji gostujući vratar nije uspio zaustaviti. Jedina mrlja u ovoj pobjedi su nepotrebni žuti kartoni koje su zaradili Šimunović i Đuraš.

To je sad već treća domaća pobjeda u nizu za Square, što je jako dobar zalet za iduće utakmice. U sljedećem kolu Square je gost Futsal Dinamu u Zagrebu, a nakon toga u goste dolazi Split Tommy. Na tablici nakon četiri kola vodeći je Nacional sa svih 12 bodova, drugo mjesto drži Futsal Dinamo sa 10, dok Square i Split Tommy imaju 9 bodova. Peto mjesto drži Novo vrijeme sa 7 bodova.

Nacional je apsolutni favorit cijelog prvenstva, iako su ostali bez Kocića (otišao u Rusiju), Luketina (prešao u Split Tommy) i Osredkara (vratio se u Novo vrijeme) doveli su veliki broj pojačanja od kojih je najzvučnije ime Jelovčić iz glavnog konkurenta zadnjih godina, Split Tommy.

Split Tommy je poprilično pomladio ekipu ove godine. Oni su se odlučili da guraju nekoliko svojih velikih nada, a zanimljivo je da su doveli trenera iz Španjolske. Bez Jelovčića će teško parirati Nacionalu ove godine.

Futsal Dinamo je također jači nego prošle sezone, sa reprezentativcima Matoševićem i Grbešom koji su prešli iz Nacionala. Očekujem da će se boriti za drugu poziciju.

Novo vrijeme je ponovo skupilo dobru ekipu, vratili su Osredkara i Bajruševića i ponovo su spremni za borbu za skoro sami vrh, za poziciju od drugog do četvrtog mjesta.

Square je odmah iza ove četiri ekipe, ove godine se vratio Micevski i izvrsno je krenuo u sezonu. Zasad se pokazuje kao sjajno pojačanje. Osim njega novi igrač u odnosu na lani je Ivanković, dobro će doći radi šire rotacije, ali teško da će donijeti neku igračku prevagu. Najveća pojačanja za Square su povratak Šimunovića i Hasanovića. Oni su obojica igrali godinama za Square, tako da im ne treba nikakvo vrijeme za prilagodbu. Posebno je bitan Šimunović s kojim Square konačno može igrati na pivota. No s njima dvojicom Square je dobio i Reza koji se izvrsno u igri slaže s obojicom što se odmah pokazalo u prvim utakmicama gdje je Rezo s Micevskim vjerojatno bio i najbolji igrač.

Uskoro kreću i reprezentativne obaveze. Izbornik Stanković poslao je poziv petnaestorici igrača i u tom popisu nema niti jednog igrača Squarea. Kostur ekipe je ostao sličan kao i prije i teško je osporiti izbor. Mislim da su i Postružin i Perić iz Nacionala zaslužili poziv, kao i Kanjuh iz Futsal Dinama. Jelavića nisam nikad gledao pa to ne mogu komentirat. Iznenađenje je poziv Kazaziću iz Novog vremena te Grbiću iz Uspinjače. Babić iz Split Tommy-ja je na popisu i dalje, a on mi se čini kao jedini sporan na popisu. Nakon dužeg vremena je u reprezentaciju pozvan Luketin koji je svakako zadnjih godina bio najbolji golman po obranama u domaćem prvenstvu. Koliko mogu primijetiti, status reprezentativca su trenutno izgubili Matošević iz Futsal Dinama, Pandurević iz Osijeka i Đuraš iz Squarea. Izbor igrača je očekivan, ali i dalje mi se čini da nam reprezentacija neće popraviti ono u čemu redovno zaostajemo, motorika igrača nam nije na dovoljnom nivou da pratimo ostale reprezentacije i morat ćemo se i dalje isključivo uzdati u igru jedan na jedan pojedinaca.