Trostruki branitelj naslova lagano u novi pohod

Srbija – Rumunjska 11:5 (3:1) (3:1) (3:2) (2:1)

 

Suci: Schwartz (ISR), Buch (ESP)

Igrač više: Srbija 4/5, Rumunjska 3/8

Peterci: Srbija 1/1

 

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1(1), Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. Trener: Savić

 

Rumunjska: Tic, Radu, Negrean 3, Gheorghe, Fulea 1, Georgescu, Prioteasa 1, Chioveanu, Gergelyfi, Oanta, Ghiban, Antipa, Abrudan. Trener: Stanojević

 

Jedna od utakmica koja je potencijalno mogla biti zanimljiva u prvome kolu, ali je ipak sve prošlo bez ikakvoga iznenađenja. Srbija odigrala koliko joj je trebalo iskoristivši priliku da odrađuje nekoliko stvari kao što su razigravanje do nedavno ozlijeđenoga  Prlainovića, novoga centra Vica te odigravanje nekih napadačkih varijanti koje je na time outu zvao Savić. Rumunjski izbornik je na drugoj strani imao pola tima različitog u odnosu na prošlo prvenstvo, ali su okosnica i dalje oni najiskusniji i najpoznatiji no to nije bilo dovoljno za suprotstaviti se ozbiljnije branitelju naslova. Radu primjerice ima u svojim godinama snage za odigrat tek par minuta, istina tada se i izbori za poziciju, a ostatak vremena lagano pliva po bazenu ako već nije vani. U prva dva napada je imao šuteve (obrana i promašaj), kasnije par izborenih igrača više kod kojih igrao na vanjskoj poziciji dok ga je na 2 metra ponekad mijenjao Chioveanu ili su igrali čak varijante bez centra. Srbija je sporost u plivanju protivnika nekoliko puta koristila za kontre, polazeći u njih pred istek napada no jednom su to Rumunji i iskoristili (gol Fuele) kada je D. Pijetlović prerano krenuo u napad.

 

Srbija je povela baš golom Pijetlovića koji se oslobodio Chioveanua i brzo ustupio mjesto Vicu koji je zaradio igrača više iz koga je Ćuk (novi igrač Mladosti) povisio na 2:0. Rumunjska bez puno šuteva, 2 puta je probao sa desne strane Gheorghe, ali oba puta je B. Mitrović bio siguran. Još jednoga igrača više je za Srbiju zaradio Pijetlović a realizirao Prlainović za 3:0, dok je Rumunjska na 3:1 smanjila pomenutim golom koji je zabio Fulea. U drugoj četvrtini najprije iz kontre Ćuk povisuje na 4:1, Rumunjska ne koristi prvoga igrača više (izborio Radu protiv Mandića – Gheorghe stativa), Prlainović je imao još jednu kontru ali mu brani Tic da bi Pijetlović izborio i peterac koga realizira Filipović za 5:1. Imao je Pijetlović izborenu još jednu odličnu poziciju iz koje mu je rumunjski golman ipak obranio. Rumunjska ne koristi ni drugoga igrača više (Ghiban dobija previsoku loptu na stativi), a nakon time outa u kome Savić traži šut iz vana Mandić upravo tako zabija za 6:1. Do poluvremena Rumunji najzad koriste igrača više koga je skrivio golman Mitrović te preko Priotease dolaze do 6:2.

Treća četvrtina počinje još jednim igračem više kojeg je izborio Radu i njegovim slabim šutem sa desne strane nakon čega Aleksić opucava iz vana a loše reagira Tic te Srbija dolazi do 7:2. Vico ne realizira sa stative kod igrača više kojeg je izborio te slijede dva gola Negreana, jedan sa ljeve strane (igrač više), a drugi iz faula preko Rašovića za 7:4. Ipak, do kraja treće četvrtine sve nade Rumunja raspršuju; dva ponajbolja kod Srbije večeras, Pijetlović na asist Rašovića (sa stative, igrač više) te Ćuk sa ljeve strane (isto igrač više) za ponovnih +5 Srbije. Do kraja treće četvrtine Rumunjska ne koristi još jednoga igrača više, Antipa šutira preko gola te ostaje 9:4. Poslednja četvrtina ostala je samo formalnost, otvaraju je pogađajući stative najprije Prioteasa a potom i Mandić, Rumunjska ne koristi još jedanput igrača više a S. Mitrović ne koristi polukontru u kojoj se ubacio na 2 metra. Još 2 gola vidjeli smo do kraja, Negreanov treći iz igrača više te Aleksićev drugi za konačnih 11:5. Treba pomenuti da je kod Srbije u drugom poluvremenu branio G. Pijetlović. Na kraju, realno tek nešto jači trening favorita, D. Pijetlović odskočio od ostalih a tu je negde bio i Ćuk, kod Rumunjske Negrean najozbiljniji.

Jedan komentar na “Trostruki branitelj naslova lagano u novi pohod”

  1. Za Savića bitno da Ćuk digne formu u odnosu na klupsku sezonu. Doduše tamo je jako puno igrao desno umjesto lijevo.