100 godina Športskog društva Primorje

    Ovaj tjedan je utakmicom Primorje – Pro Recco završena proslava obilježavanja 100 godina postojanja ŠD Primorje. Tom prigodom Primorje su pojačali bivši igrači ponikli u Rijeci Hinić, Franković i Burić. Ova prigoda je iskorištena da se od aktivnog igranja oprosti i dugogodišnji golman Davor Car, koji je zadnje tri godine karijere branio u Juga. Utakmica je bila revijalnog karaktera i najskuplja momčad današnjice je uvjerljivo pobijedila 10:5 iako su Riječani poveli 4:0. Primorjaši su dogovorili i buduću suradnju s dopredsjednikom Pro Recca, inače Riječaninom, Predragom Slobodom.


    Društvo Primorje je osnovano 1908. godine u Sušaku pod imenom Hrvatski sportski klub Viktoria i najstariji je plivački klub u Hrvatskoj. Pod tim imenom djeluju do kraja Drugog svjetskog rata kad mjenjaju ime u Primorac. 1948. godine preimenovali su se u Primorje, a reorganizacijom 1991. nastaje Športsko društvo Primorje 08 koje se sastoji od plivačkog, vaterposkog i kluba za sinkronizirano plivanje. Jedan od osnivača Viktorije je bio i Rudi Reš koji je otišao iz Sušaka i došao na Danče gdje je osnovao našega Juga te je kasnije razvijao plivačke aktivnosti i u Novom Sadu i Mostaru. Najistaknutiji vaterpolisti ponikli u riječkom klubu su: Zdravko Ćiro Kovačić (član Kuće slavnih vodenih sportova u Fort Lauderdaleu na Floridi), Ivica Jobo Curtini, Zoran Roje, Samir Barač i Igor Hinić.

4 komentara na “100 godina Športskog društva Primorje”

 1. katastrofa, pa đe su vam slike???
  kakva je to hijerarhija kad jedan administrator može stavljat slike a drugi ne, pa to je smiješno koje su vama granice
  a inače, članak je dobar

 2. eto kad jedan administrator, nećemo ga imenovat (b/a), nikako da instalira novi firefox sa javom ili reinstalira

  1. Ovdje je pitanje puno sire i bojim se da bjezimo od njega. Mislim da je bit problema zasto netko (npr b/a) ne instalira samo javu?
   Inace, pohvale b/a na spomenu ovog jubileja. Gotovo me sjeca na jubilej koji Turcin slavi ove godine – punih 7 godina! Svi znamo sto znaci broj 7.

 3. kad nabavim brži internet objasnit ćete mi što je to o čemu vi pričate