Do you H20Polo?

    Dva prijatelja od malih nogu – od vrtića, preko osnovne i srednje škole i svih mlađih kategorija Mornara – Vibor Čilić i Srđan Mihaljević upravo su pri kraju izrade prve vaterpolo video igrice. Vibor je igrao u Kaliforniji na  West Valley Collegeu, a završio je Music Business na Five Towns  Collegeu, dok je Srđan igrao na St.Francis Collegeu gdje je zavrsio  International Finances, a magisterij na New York University. Ponovno su se sreli u New Yorku gdje žive posljednjih 6 godina. Kako kažu: „Amerika nam je drugi dom dok će nam uvijek Split i naš kvart Spinut biti pravi  dom, gdje srce tuče jače…“.

    Zamolili smo Vibora da nam napiše nešto o igri koju upravo završavaju i planiraju lansirati na tržište:

    Kroz sljedećih nekoliko tjedana vaterpolo svijet će se upotpunit  izlaskom prve vaterpolo video igrice. H20Polo igrica je zamišljena kao  produžetak vaterpolo iskustva. Korisnici će moći, doslovno na svojim  dlanovima, virtualno doživjeti ovaj plemeniti i nadasve interesantni  sport. Početna verzija igrice ce bit namijenjena ekskluzivno za  iPhone/iTouch platformu, dok se buduće verzije očekuju na Androidu, a  nadajmo se i na console platformi, poput Playstationa.
    Ubitačnost i moć video igrica u današnjem svijetu je premašila bilo  koju drugu granu zabavne industrije. Statistike su fantastične. Konkretno kod sporta, dovoljno je spomenuti PES (nogomet) ili Madden (američki nogomet) i uvidjeti da su granice između realnog i  virtualnog svijeta sofisticirane do tog levela da nadopunjuju jedan  drugog.
    Šta se tiče vaterpolo svijeta, upravo u tom segmentu postoji vakuum.  Modernizacija i evolucija u populariziranju sporta se ne dešava. Vizija Aquasapiens Teama, koji producira H20Polo igricu, je dovest  vaterpolo do levela popularnosti koji ovaj sport zaslužuje, a to je uz rame rukometa ili odbojke ili surfinga, primjera radi…
    Tradicionalni mediji nikad nisu, niti će prihvatit vaterpolo. Međutim,  putem vrhunsko izgrađene video igrice, vaterpolo može postati  svjetski hit, “trendy”, “sexy”, intrigantan, karizmatičan, sve sto  vaterpolo u biti i je.
    H20Polo je u završnoj fazi izrade, korigiraju se zadnji detalji, sve s  ciljem da se vaterpolo najvjerodostojnije predstavi.
    Povratne reakcije iz vaterpolo svijeta su više nego pozitivne. Iz  cijelog svijeta stižu podrške. Aquasapiens team je spreman s dugoročnim planom koji uključuje veoma zanimljive marketinške događaje.
    Do you H20Polo?

Stranica na kojoj možete dobiti više informacija: http://theaquasapiens.com

3 komentara na “Do you H20Polo?”

  1. Da je prva vaterpolo igrica, baš i nije. Igrao sam ja jednu spektakularnu na Komodoru 64, jedna od najjačih igrica svih vremena. Igralo je troje (i golman) protiv troje, a moglo se pucat i s bare na baru. Koliko se sjećam bilo je i isključenja, kapice su bile u raznim bojama (zelene, crvene…). Spektakularna je bila ta igrica, nikad je neću zaboravit.

  2. nema do komodora, kad se štelovala glava kazetofona sa križastim kacavitom, da se one crte uravnoteže 🙂

  3. neovisno što nije prva, vjeroatno ta za komodor nije napravljena u americi pa onda ko da se i nije dogodila ;), jako pohvalna ideja.