Final4 u Beogradu

LEN je na današnjem zasjedanju u Budimpešti odlučila da se ovogodišnji final4 Lige prvaka igra u Beogradu. Završni turnir 4 najbolje ekipe održat će se 31. svibnja i 1. lipnja. Narednih dana bit će poznata točna lokacija, a ranije se spominjala KomBank Arena gdje bi se mogla dogoditi vaterpolska povijest s preko 20.000 gledatelja.

Nakon lanjskog final4-a u Oradei gdje je bilo iznimno malo gledatelja ove godine mogao bi se dogoditi spektakl. Partizan je nositelj organizacije, a za atmosferu bi bilo odlično da i oni i Zvezda izbore plasman. Sada će imati još veći motiv, a zvezdaši su već danas praktički osigurali prolazak u četvrtfinale pregazivši Egera 13:6. Opširnije o utakmice kasnije.

Na početku sezone Jug je s pravom proglašen kao apsolutni favorit, a Crvena zvezda prvim izazivačima. Igranjem pred domaćom publikom, pred potencijalnih i više od 20.000 gledatelja, u sigurno uzavreloj atmosferi, šanse Zvezdašima rastu. Sigurno će tako lakše do potencijalne pobjede, nego na nekom neutralnom bazenu.

Posljednji  i jedini (bar što se tiče ovakvog formata natjecanja koji je krenuo 1997.) final4 u Srbiji bio je 2000. u Bečeju kada je istoimeni klub u finalu svladao Mladost 11:8.