Posljednji pozdrav dr. Luku Dalmatinu

Jučer, 20. srpnja 2016. smo se sa srcem punim tuge, ali i ponosa što smo ga imali u svojim životima, na groblju u Močićima oprostili od našega dragoga Dančara, Konavljanina, Dubrovčanina, dr. Luka Dalmatina.

Generacije će ga pamtiti po predanom radu u operacijskoj dvorani dubrovačke  Opće bolnice, gdje je ostavio dubok trag među kolegama i mnogobrojnim pacijentima.  Vjerojatno ne postoji osoba u dubrovačkom kraju koja je naišla na odgovor „ne“ iz usta dr. Luka za bilo koju intervenciju, preporuku u vezi medicinskog stanja, kontakt sa kolegama liječnicima.

Mi ćemo dr. Luka Dalmatina pamtiti sa naših Danača gdje se donedavno svakodnevno družio uz partiju bridge-a, i uživao u našemu malome raju.  Uvijek blag i spreman na ugodan razgovor, čak i u vezi medicinskog stanja, iako je bio van radnoga mjesta – uz takav čovjekoljubljiv nastup,  pridonosio je onome „dančarskom“ osjećaju dnevnoga boravka i „pridružene“ obitelji koja to nije.

Uvijek je s posebnom pažnjom vodio brigu o svome ocu Pavu, također našem Dančaru, te svojoj djeci koja nastavljaju dančarsku tradiciju u obitelji Dalmatin.

Počivajte u miru dragi dr. Luko, i vidimo se opet u miru na nebeskim Dančama