Prva titula za ŽVK Jug

Prošli vikend je na šibenskom bazenu u Crnici održano kadetsko prvenstvo Hrvatske za djevojčice. Nakon niza srebrenih i brončanih medalja po prvi put u povijesti Ženski vaterpolski klub Jug osvojio je naslov prvaka države u nekoj od kategorija.

 

Igračice trenera Siniše Zonića pobijedile su OVK POŠK 7:4, Marsoniju 12:2, Suzuki Buru 12:2 te u zadnjem kolu i Mladost s 8:5. Osim domaćih igračica za Jug su nastupile tri igračice šibenske Viktorije i primorjašica Mojca Jereb koja je proglašena za najbolju igračicu turnira (igračice čiji se klubovi nisu prijavili za nastup mogle su nastupiti za druge klubove).

 

Kako donosi dubrovački.hr u ključnoj utakmici protiv Mladosti kojoj je i neriješeno bilo dovoljno za naslov, Mojca Jereb je sa 4 pogotka bila prvi strijelac Juga, Iva Fabris je postigla 2, Paula Batinović i Marijeta Storić po jedan. Marijana Brkić na vratima imala je 4 obrane. Zlato oko vrata je još Klari Jakelić, Niki Alamat, Kristini Hanzijer, Mari Fox, Zrinki Stipanović, Ilijani Brkić, Zrinski Fabris i Ani Goreti. Uz trenera Zonića je bila pomoćnica Martina Nadilo te tajnik kluba Damir Krajišnik.

 

Čestitke svima uz potvrdu kvalitetnog rada u Gružu i u ženskoj vaterpolskoj populaciji.