rg za Garciu

Prvi na redu danas je rg:

 

 

Rudi Reš, nagrada koje se ne možeš lako riješiti. Ko herpes na nezgodnim mjestima. Ako je baciš u kontejner, dobit ćeš kaznu od komunalaca, jer bi spadala pod građevinski, a ne komunalni otpad. Moraš nać neki deponij građevinskog otpada, a legalnih nema. Ako je staviš doma na policu može je dijete potegnut pa da mu padne na glavu. Ako je ne primiš, opet ne valja, razapinjat će te ko kožu na bubnju. Ako je baciš đe, nać će je netko. Jedino je možeš zavitljat u more kao kolpomorto, što i jest.

 

1. Xavier García

Budući da Felipe Perrone još nije uzeo državljanstvo, što ga diskvalificira za Rudija Reša stavljam Garciju na prvo mjesto. Zna opucat i često uspješno, borben. Često izvrstan, a ako ne onda barem solidan.

2. Luka Lončar

Uvijek požrtvovan u bazenu i kad mu ide i kad ne ide. Jedan od rijetkih koji u intervjuima ne pristaje na zločinačke teze onog razbojnika od MK, što mu je veliki plus. Ne zna se što je bolje gledat, njegovu igru ili raspravu s MK.

3. Marko Bijač

Izvrstan na golu. Vrlo brzo je dosegao vrhunac u igri i nadam se da će na ovoj razini ostati dugi niz godina. Možda je nepravedno ovako nisko, “tek” treći, ali budućnost je pred njim.

4. Sandro Sukno

Što reći … Ima cijelu policu punu Reševa, nema više đe ni ovolicki komad papira stavit. Morao je stavit dodatne šarafe, jer se zna da je Rudi Reš nagrada koja najviše piza.

5. Ante Vukičević

Iako bi ovdje trebali biti Joković ili Obradović, stavio sam Vukičevića po meni vrlo perspektivnog igrača i vaterpolo nade od svojih uskoro 24. Što bi Konavljani rekli: “Jedan za napredak.” Mislim da je trebao biti na Olimpijskim igrama. Ne znam dokad će se više maltretirat ovaj napaćeni narod.

 

 

Slijedi Davor koji debitira u ovom izboru:

 

1. Marko Bijač

Da bi se u bilo kakvom izboru ove vrste pobijedilo Sukna, mora se imati godinu kakvu je imao Bijač. S Jugom je osvojio sve što je mogao, zasjao na završnici u Budimpešti, a potom u Riju za sljedećih deset godina preuzeo hrvatsku vratarsku jedinicu. U ovom trenutku najbolji golman svijeta.

 

2. Sandro Sukno

Najbolji hrvatski vaterpolist već nekoliko godina, ali dojma sam da je i na reprezentativnom i na klupskom planu ostao malo pod ručnom. Konstanta je, ali ipak i na Euru i na OI-ju očekivao sam malo više od igrača takve klase.

 

3. Luka Lončar

Već je dvije godine jedina hrvatska kvaliteta na dva metra i nije mu lako sam nositi centarsku poziciju, a što on radi i više nego dobro. U Jugu u Vrliću ima ravnopravnog partnera, pa tamo iz tog razloga možda izgleda za nijansu bolje.

 

4. Paulo Obradović

S godinama je postao svestraniji, pa je od vrsnog šutera izrastao i u beka po potrebi. Kako reprezentacija nije najveće mjerilo u ovom izboru, tako ni njegov, nadam se trenutni, izostanak nije sporan. U prvim mjesecima tekuće sezone ponovno je golgeterski ubojit kao u ranijim danima.

 

5. Josip Pavić

Više kao nagrada za 15-godišnju službu u reprezentaciji. Odradio je EP u Beogradu, ne na svojoj najvišoj razini, prepustio mjesto Bijaču u Riju, ali s Olympiakosom došao do finala Lige prvaka. Zato su ga i doveli.