Total waterpolo bira najboljeg

 

Prije točno mjesec dana dobili smo poziv za sudjelovanje u izboru najboljeg vaterpolistu u prošloj sezoni. Hrvatski portal Total vaterpolo, koji je krenuo s radom ove godine, okupio je najznačajnije portale i trenere, ukupno 13 trenera i 8 portala koji biraju 5 najboljih igrača pa ćemo sredinom prosinca dobiti najboljeg u sezoni 2016/17.

 

 

Uz izbor najboljih ukratko smo prestavili dance.hr:

 

Dance.hr vaterpolski je portal osnovan prije 9 godina na tradiciji dubrovačkog vaterpola. Riječ „Dance“ ne dolazi od riječi plesati, već je to dubrovačka uvala Danče u kojoj je osnovan VK Jug 1923. godine. To je vaterpolska kolijevka u kojoj se i danas, ipak samo u toplijoj polovici godine, igra vaterpolo. Jasno rekreativni, u Dubrovniku vrlo popularan, kroz prvenstvo kupališta.

Uz rekreativno igranje dance.hr njeguje autorsko, analitičko i konstruktivno-kritičko pisanje o vaterpolu. Osim toga, ponekad smo i glavni orkestar, barem po riječima izbornika svjetskih prvaka Ivice Tucka. Vaterpolo je sport koji ima velikih problema, prvenstveno zbog načina i ljudi koji ga jako loše vode. Pokušavamo, barem na nivou Hrvatske – iako često pišemo i o LEN-i i FINA-i – ukazivati na te brojne probleme ne bi li se situacija bar malo promijenila nabolje. Takvo pisanje ne stvara puno prijatelja na nekim utjecajnim mjestima, ali to nam i nije cilj i misao vodilja kroz sve ove godine. Vaterpolo je naša strast, nešto što je svakom Dančaru zapisano u genetskom kodu i nešto što ćemo i kroz iduće godine nastojati njegovati.

Hvala Vam na pozivu za sudjelovanje u ovom izboru u kojem je bilo mjesta za još cijeli niz nevjerojatno dobrih igrača koji su i u prošloj sezoni igrali jako dobro. Ipak, kako se za razliku od recimo austrijske ili čak i druge slovenske nogometne lige koje možemo gledati u izravnim tv prijenosima, vaterpolo hvali kako se Liga prvaka može gledati u live stream internetskim prijenosima, naglasak ovog izbora za najboljih 5 igrača u sezoni 2016/17 je na nastupima u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti:

  1. Sandro Sukno (Pro Recco/Hrvatska) – osim što je nedvojbeno već godinama jedan od najboljih igrača u svakom segmentu ove igre, Sandro je odveo Hrvatsku do naslova svjetskih prvaka ovo ljeto. Dodatni razlog što je na čelu ovog poretka je činjenica da se početkom reprezentativnog ljeta ozlijedio, slomio prst, te je propustio gotovo kompletan pripremni period što ga niti malo nije omelo da briljira u Budimpešti.
  2. Andrija Prlainović (Szolnoki/Srbija) – ako želite naslov klupskog europskog prvaka okrenite broj ovog čovjeka. Sa Szolnokijem je osvojio 5. naslov sa 4-tim različitim klubom. Bio je i MVP Final6-a, bio je čovjek koji je učinio razliku u odnosu na prvaka Mađarske od ranijih godina.
  3. Viktor Nagy (Szolnoki/Mađarska) – kontroverzni golman koji se kroz karijeru kvalitetom i prezentacijama uspinjao do nivoa da je vrlo često, pa tako i protekle sezone MVP raznim natjecanja, od Lige prvaka do fantasija kojega dance.hr organizira već drugu godinu u nizu. Osim toga, svojom pojavom u bazenu, gestikulacijama koje vas ili izrazito iritiraju ili su vam simpatične, daje dodanu draž utakmicama i svojim nastupima.
  4. Francesco Di Fulvio (Pro Recco/Italija) – najmlađi u ovom top 5 izboru. U zvjezdanom Pro Reccu već sezonama jedan od rijetkih Talijana koji se mogu staviti u istu rečenicu s ostalim svjetskim zvijezdama. Postigao je nekoliko spektakularnih golova prošle sezone, a u narednim sezonama očekujemo da bude još i bolji.
  5. Luka Lončar (Jug/Hrvatska) – znamo koliko je pozicija sidruna bitna u današnjem vaterpolu, a upravo je on odigrao odličnu klupsku sezonu u paru sa Vrlićem od kojega je bio za nijansu bolji. Tek ga je, kao i ostale kolege iz Juga, poraz u finalu Lige prvaka spriječio da ponovi savršenu sezonu sa 5 trofeja. Na Svjetskom prvenstvu s pravom je proglašen za najboljeg sidruna natjecanja.

 

Total waterpolo, iako hrvatski, portal je koji objavljuje na engleskom jeziku pa tu veziju pročitajte na:

http://total-waterpolo.com/total-player-year-2017-h2opolo-ros-top-5-juror-12/

 

Jasno, na istom portalu možete pratiti sve ostale članove žirija, trenutačni poredak ovog izbora gdje se vodi veliki dvoboj između Andrije Prlainovića i Sandra Sukna, trenutačno su na 3 boda razlike: http://total-waterpolo.com/total-player-2017/