Novi suradnik na dance.hr!

     Braco nam je doveo još jednog suradnika na stranicu. To je gospar Boško Perić, igrač Mlina ’76, bivši igrač Fun H2O koji će nam ispričat koju priču iz Funa H2O te župskog vaterpola općenito, a preko ljeta se nadamo kojem izvještaju s nastupa župskih ekipa na Divljoj ligi 2009.

Prvi dio Lige Dubrovčana

    Mali osvrt na dosadašnji dio Lige Dubrovčana u malom nogometu kroz tri postavljena pitanja; o dosadašnjem nastupu, o organizaciji te o favoritima Lige. Naglasak smo stavili na ekipe u kojima nastupaju članovi VU Danče.

ABA – SVE ZA GLEDATELJE

     Tih godina u NBA sve se vrtilo oko dominantnih centara koji su usporavali igru. U ABA su uveli duh ulične košarke, uvijek se igralo sa dozom vica i ležernosti, a glavne uloge su imali atraktivni bekovi i krila. ABA je prva igrala run&gun košarku sa puno brzih napada i kontranapada, te naravno sa mnogo zakucavanja. Nije se robovalo raznim shemama već se igralo sa puno improvizacije čime su košarku pretvorili u svojevrsni oblik umjetnosti. Samo se ovdje moglo dogoditi da igrač Houstona Stew Johnson postigne 31,0 poena u dvije utakmice – 0 poena u prvoj i 62 u sljedećoj utakmici. Ili da igrač Anaheima Les Selvage postigne 26 trica na jednoj utakmici. Ili da Marvin “Bad News” Barnes (St. Louis) postigne 52 poena uz 30 skokova nakon što se pojavio pred sam početak utakmice sa dresom ispod bunde od nerca i sa vrećicom cheesburgera u ruci. Prije toga nije trenirao nekoliko dana jer je jednostavno nestao i klub ga nije mogao nikako pronaći.

REPORTAŽA – SARAJEVO VATERPOLO

     Kad bi vas netko pitao da mu kažete na koji vas sport asocira grad Sarajevo, zasigurno mu ne biste rekli vaterpolo. Grad, koji je ugostio Zimske olimpijske igre, najviše je poznat po nogometu i košarci. U bivšoj Jugoslaviji, vječiti nogometni rivali su bili Sarajevo i Željezničar, koji su osvajali prvenstva bivše države i ponekad igrali važnu ulogu u europskim kupovima. Ista je stvar s Košarkaškim klubom Bosna. Svi su ti nogometni i košarkaški klubovi iznjedrili veliki broj reprezentativaca. Vaterpolo, međutim, nije ni blizu tome.

Juniorsko prvenstvo Hrvatske u vaterpolu

    Slijedeća četiri dana na bazenima na Kantridi, u Rijeci održava se PH za juniore. Pravo nastupa imaju igrači rođeni 1991. godine i mlađi uz najviše trojicu rođenih 1990. g. Jugaši su dvostruki branitelji naslova, a lani su predvođeni Sandrom Suknom i Mirkom Nižićem uvjerljivo slavili. Finalni turnir odigrao se u Dubrovniku, a u finalu su pobijedili Mladost 9:5. Iako imaju pravo nastupa i ove godine, sigurno neće nastupit (možda Nižić nastupi iako sumnjam). Ovogodišnji juniorski sastav Juga je

Nikolina snježna idila

Naš vjerni gastro nomad Nikola, osim što je vrsan tekstopisac i gurman, ujedno je i dobar fotograf, što je i dokazao osvojivši 1. nagradu Dubrovačkog lista za najbolju fotografiju snijega u Dubrovniku. Bravo Nikola! Više o svemu možete pročitati ovdje.