4. kolo Jadranske lige

    Nakon 2 tjedna pauze nastavlja se najjača vaterpolska liga na svijetu. Zbog „velikog derbija“ na Poljudu (za neupućene, nogometnog između Hajduka i Dinama) dvije splitske utakmice su pomaknute dan ranije i igraju se već danas. Tako da je slijedeći raspored:

TEORIJA NERACIONALNOSTI DINAMOVOG PROFESORA SIVONJIĆA

    Ilija Sivonjić, nogometaš Dinama, je čovjek koji na kraju godine broji plaću u desetinama tisuća eura, a uskoro će nakon što se proda, desetine tisuća eura zamijeniti stotinama. Mnogi od vas građana koji se jebete po cijele dane na poslu da biste preživjeli, mrzite nogometaše i njihovo nabijanje lopte, smatrajući opravdano ili ne, da primaju prevelike novce s obzirom što pokazuju i koliko vrijede. No jeste li se ikada zapitali da li ti nabijači lopte imaju možda i neki drugi talent, neku drugu sposobnost kojom bi se isticali u globalnoj sredini.

Albanija i Makedonija – obećane zemlje 1.dio

Nakon vaganja koji motor da kupim, ipak sam se odlučio za provjerenog  „Nijemca“ BMW f 650 Dakar. U rujnu 2006. sjeo sam na bus sa nešto eura i kacigom i pravac Zagreb. Nakon kratkog upoznavanja doveli smo se doma i za par dana otac i ja smo odlučili da idemo preko Albanije do Ohrida u Makedoniji.  
Albanija mi je bila velika nepoznanica, ali želja za otkrivanjem novoga i doza avanturizma je učinila svoje tako da smo se odlučili krenuti, pa što bude. Mnogi su govorili da ne idemo da je tamo opasno i divlje, ali to je jedna divna zemlja u koju sam se još par puta iza vratio.

Europske kvalifikacije

    Ovaj vikend na rasporedu je drugi krug kvalifikacija za Euroligu, kao i prvi krug za Kup LEN-e. Naši klubovi su u pogonu na sve strane Europe pa krenimo redom.

Gospa od Danača

 

 

   Danas, u nedjelju 18. listopada, slavi se Gospa od Danača (Gospa od Milosti). Svečanost u crkvi počinje u 1600 sati krunicom i Svetom Misom.

Firenze (Toscana) i Venezia

    Na ideju odlaska u Italiju odlučio sam se iz razloga što sam talijanski jezik učio i trebalo mi je malo da ga dobro progovorim. pravi način da se tako nešto napravi bio je otići tamo, pa sam preko agencije BHV došalo do škole “Linguaviva” koja ima podružnice po nekoliko talijanskih gradova. Kako mi je velika želja studij arhitekture (koji je i u ovim trenutcima pisanja pod upitnikom (Rade ne smiji se)), odlučio sam se da to bude Firenze, centar humanizma i renesanse, dom ponajvećih stvaralaca toga razdoblja.