3. trio glasača u sjeni sramotnih odluka disciplinskog suca HVS-a

    Danas su na redu jake snage VU Danče i isto tako i dance.hr-a, na dan kada su stigle sramotne odluke disciplinskog suca HVS-a Alena Pešušića o kažnjavanju predsjednika Juga Gorana Hrnića i dopredsjednika Željana Konsua sa 6 mjeseci zabrane obnašanja dužnosti, zabrana igranja Nikši Drobcu na 3 utakmice, zabrana obavljanja dužnosti trenera Elvisu Fatoviću na 2 utakmice i Mihu Bobiću na 1.

Drugi trio glasača, Bušlje prepolovio zaostatak

bez bolesnog Bušlje u Budimpešti
   

    Nastavljamo s slijedećom trojicom. To su dva uvažena kolumnista dance.hr-a i Prezidente dubrovačkih studenata u Zagrebu koji se istakao s organizacijom (naravno uz pomoć svojih dopredsjednika kao i VK Juga) nekoliko putovanja zadnjih godina na gostujuće utakmice Juga – Genova, Budimpešta, Rijeka, odlučujuća utakmica finala PH u Dubrovniku (gostovanje za one koji su u Zg-u).

Kreće izbor za Trofej Rudija Reša u 2009.

    Od danas pa kroz slijedećih nekoliko dana objavljivat ćemo kako su glasali članovi našeg žirija. Garantiramo da naš žiri nije sastavio ni Perica Bukić (a ni Jugovi čelnici). A nakon što su se lani večernjakov i naš izbor poklopili, nekako sumnjam da će se to ponovit ove godine.  S obzirom koliko oni, a koliko mi pratimo vaterpolo nadam se da ćemo bit objektivniji, a na čitateljima je da prosude. Krećemo sa prva tri izbora:

Finala kupa i suđenje – što se to događa?

     Nakon što smo u Finalu kupa Hrvatske bili počašćeni s “vrhunskim” suđenjem, slično se dogodilo i u Finalu kupa Crne Gore. Donosimo vam izvještaj i sa te utakmice:

Iz našeg ugla

Pred početak finala Kupa Crne Gore 23.12.2009. plivalište u Budvi bilo je krcato i puno naboja. Za razliku od prošlogodišnjeg finala i sramnog sprječavanja Beštija od strane domaćina da uđu na bazen, ove godine  Kotorani u ogromnom broju, a na drugoj strani su se konačno okupili Budvini Gusari. Bez obzira što nisu ozbiljna navijačka grupa njihova prisutnost i skandiranje su najavljivale navijački dvoboj na tribinama. Dakle sve je ukazivalo na fantastičnu vaterpolo predstavu.

Sretan Božić

Svim čitateljima stranice želimo sretan Božić!

                                                                                                                 

O ljubavi Deana i Perice

foto: www.lenmagazine.com
    Dana 22.12.2009.g. u Sportskim novostima objavljena su dva članka vezana na finale kupa hrvatske u vaterpolu koje potpisuje gospodin Bauer, a dan iza još njih par. Članci kritiziraju čelništvo Juga i njihovo ponašanje za vrijeme finalne utakmice kupa. U članku naslovljenom „Razodjeveni jugaši“ ponašanje čelnika Juga se uspoređuje sa razodijevanjem Zdravka Mamića na Plesu te se gospodina Sukna, sportskog direktora Juga i dopredsjednika hrvatskog vaterpolo saveza, poziva na red da on: „među prvima mora štiti dignitet, čistoću, sportsko ponašanje svojega sporta“. U članku „Izgred Juga unaprijed je smišljen“ gospodin Bauer nam objašnjava kako je gospodin Bukić, predsjednik hrvatskog vaterpolo saveza, „prosjedio čvrsto zalijepljen za  stolicu u prvom redu“  te pojašnjava da se tako i očekuje od predsjednika.  U istom članku nam i prenosi mišljenje gospodina Bukića da je izgred unaprijed smišljen.

Ždrijeb PES 2010 Dubrovnik Open-a

    Održan je ždrijeb PES 2010 Dubrovnik Opena. Kao što je od ranije poznato igra se 27.12. u nedjelju po slijedećem rasporedu:

 

Početak u 10:00

A 1. Nikola Sutić 2. Grgur Damić 3. Hrvoje Zečević-Zeko 4. Maroje Miloslavić
B 1. Ivan Bogoje 2. Maro Dabelić 3. Hrvoje Miličević 4. Rezerva
C 1. Mario Matić 2. Sandro Joković 3. Andrej Taušan 4. Maro Kalauz
D 1. Božo Marić 2. Branko Kusovac 3. Zrinko Majčica 4. Davor Batoš

Seljačka juha

    Ova se juha pravi na selu od onoga što se u tom momentu ima, a to je obično suho meso, pasta, patate, ulje i sl. bez nekog velikog filozofiranja najbolje u bronzinu na vatri. Možda i ne izgleda kao neki naročiti specijalitet ali to njoj i nije cilj, to je jedna jednostavna težačka juha koja se meni sviđa zbog tog posebnog mirisa i okusa koji se može još osjetiti samo na selu.

2. izbor za trofej Rudija Reša

Frano Vićan (izvor: www.net.hr)

    Kraj je godine i svuda oko nas su razno razni izbori za najuspješnije u protekloj 2009. godini. Tome se, drugu godinu za redom pridružuje i dance.hr. Naravno, biramo najboljeg hrvatskog vaterpolistu. Lani je, kao prvi pobjednik u borbi, za jednog dana prestižni trofej (čemu lažna skromnost kad smo već sada tako visoko na medijskom vaterpolskom nebu :smile:), izabran tj. dobio najviše glasova Frano Vićan. Uvjerljivo je slavio sa čak 75 % od maksimalnog broja bodova (lanjski poredak).

Prikle

   Prikle, ili kako Splićani kažu fritule, su tradicionalna slastica naših krajeva i prave se obično za Badnji dan. Dubrovačkim kolendarima, iz svog iskustva znam, nema ništa draže od tople prikle i kupice hladne rakije. Da biste se pripremili za raspjevane kolendare evo jedan tradicionalni recept dubrovačkih prikala.