Put u Stockholm – drugi dio

    Prvo smo krenuli na neki „Balkaniše party“ u neku birtiju koja je bila 10 minuta hoda. Tamo cajke i nigdje nikoga, osim neke dvije cure koje su tečno govorile ex-yu jezik, pa su nas pozvale da sutra dođemo na otvaranje njihovog kluba. Jednoglasno smo odlučili da idemo potražit sreću negdje drugo za to veče, pa smo sljedećih 15-ak minuta tražili birtiju. I naišli smo na jednu, koja je u blizini stana, i u koju izlaze Šveđani. Morali smo stat u red, jer se ispred svake, malo popularnije birtije čeka red za uć, a uz to se još i plaća ulaz. Tamo je jedan naš član izvadio pljosku sa jegerom još od skijanja, tako da je lakše bilo čekat.

Izborniče Biliću, zašto mene nisi zvao?

 

Nije mi jasno zašto izbornik Slaven Bilić za seriju prijateljskih utakmica perolake kategorije u reprezentaciju nije pozvao autora ŠkureBure, moju malenkost. Da je pozvao Maroleta, ovaj bi ciklus imao barem nekakav smisao, točnije rečeno osobni smisao, i bio bi zbog toga, na ljestvici smisla jedan skalin poviše – besmisla.  Upravo je besmisao, jedina imenica koja može opisati tri prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv nogometnih telesila – Austrije, Walesa i Estonije.

Međunarodni veteranski turnir u Kranju

    14.05. i 15.05. se odigravo final4 u Italiji, sa 4 najbolje momčadi svijeta u ovom trenutku. Sve su oči bile uperene prema Italiji. Ali ipak to nije bilo sve od vaterpola u tom terminu. Neki prekaljeni vaterpolisti su dobili wild card za međunarodni veteranski turnir u Kranju, pa eto mogu svjedočiti o tom milom događaju. Iako taj turnir nije mogao doći na prve stranice novina i nije bilo direktnog prijenosa (a možda bolje da i nije), pamtit će se po odličnoj organizaciji turnira od strane veterana Kranja, što navodno nije bio slučaj u Italiji. Tako, da i ovim putem šaljem sve pohvale organizatorima i glavnim pokroviteljima. Možda da dogodine ovi pomaknu final4 u onaj termin kad se ne bude odigravo turnir u Kranju, pa da Mićo svrati malo do Dežele i uvjeri se što je pravi vaterpolo!

Put u Stockholm – prvi dio

 

    Evo par riječi da i ja napišem na www.dance.hr. Moram i ja probit taj led, a najbolje započet pričom iz daleke Švedske. Tamo je ipak sve pod ledom, ali se nijednom nismo prosuli po ledu, a ni zaplivali, a bilo je prilika. Čak smo ih i izazivali. No, najbolje da ja krenem sa pričom, onako po sjećanju, iz dana u dan.

Završene igre mladih 2010.

    Danas (23.05.2010) je završen Međunarodni vaterpolo turnir „Igre mladih 2010“ u organizaciji GKVS Sarajevo (Gradski Klub Vodenih Sportova Sarajevo), a na kojem su nastupali: KPK Korčula (Hrvatska), VK Jadran (Neum), VK Banja Luka (Banja Luka) i GKVS Sarajevo (Sarajevo). Ovo je bio prvi turnir koji je organizovan na Olimpijskom bazenu Otoka za igrače do 16 godina, a i generalno u BiH.

Mladost – Primorje 11:5

    Prva polufinalna utakmica između Mladosti i Primorja nije ponudila pretjerano kvalitetan vaterpolo. Posebno su Riječani bili usporeni, i u plivanju u napad – po trojica bi već na centru stajala kao primit loptu, a i u povratku u obranu pa su im mladostaši napravili 6 što kontri što polukontri u kojima bi igrač s loptom ostajao sam na oko 6 metra. Iako Mladost nije blistala lakoćom je pobijedila sa uvjerljivih 11:5.

Hrvatska u grupi A

    Pred nekoliko stotina ljudi večeras je na središnjem zagrebačkom trgu održan ždrijeb skupina za EP u Zagrebu. Program je počeo već u 1930, a za zagrijavanje je nastupio Neno Belan sa svojim Fiumensima. Pred sami početak izvlačenja Goran Karan, zajedno s klapom Tragos otpjevao je himnu prvenstva, pa su uslijedili protokolarni pozdravni govori. Prvi se okupljenima obratio predsjednik HVS-a Perica Bukić, zatim predsjednik LEN-a Nory Kruchten i na kraju gradonačelnik Milan Bandić. Svi su bili maksimalno kratki, a Luksemburžanin Krutchen je imao čudan engleski izgovor (između ostalog “the” izgovara “z”) pa sva sreća da je vodeći poliglot sportske redakcije Blažičko preveo njegov govor na hrvatski, a naravno da je s Birrijem svako malo prozborio koju na talijanskom.

Igre mladih 2010. Sarajevo

 
    Ovaj vikend (od danas 21.5. pa do nedjelje 23.5.) u Sarajevu u organizaciji GKVS Sarajeva igra se turnir za momke do 16 godina (igrači rođeni 1994. i mlađi). Ovo je prvi turnir ikada napravljen na području BiH za ove kategorije, što bi trebao biti dovoljan dokaz da se ovdje ipak „nešto“ radi sa mlađim kategorija.

Vaterpoliranje Zagreba počinje

 
    Pod sloganom iz naslova danas se na Trgu bana Jelačića u 2000 ždrijebaju skupine za 29. Europsko prvenstvo u vaterpolu koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati na otvorenom bazenu Mladosti na Savi. Iako je ranije bio najavljen izravni prijenos na Htv-u, ipak će bit snimka u 2200. Osim samog ždrijeba organizatori su se pobrinuli i za zabavni dio pa će nastupit Neno Belan, Goran Karan…

Organizacija turnira u Napulju

     Organizacijom u Napulju se još jednom pokazalo kojim putem ide ovaj nama tako drag sport. Počnimo od početka organizacije koju naravno maestralno vodi LEN. Da bi se ekipa uopće kandidirala kao domaćin za Final 4 treba prvotno uplatiti LEN-i 10,000 eura. Nakon što LEN-a prikupi sve kandidature i pokupi tih par desetaka tisuća eura, bira jednu od ekipa kao domaćina. Uvjeti za dobivanje domaćinstva su osigurati 300 spavaćih mjesta u hotelu s 5 zvjezdica, tako da ekipa poput Birrija, Lonzia i sličnih mogu džabe doći na Final 4 žderati i lokati, te uplatiti dodatnih 90,000 eura na račun LEN-e. Uz sve to ne zaboravimo da pobjednike Final 4 očekuje astronomska nagrada od 18,500 eura, s kojim jedva pokriju put na Final 4.