dance.hr čestita VK Jugu 50. trofej

 

 

89 godina prošlo je od osnutka Juga na Dančama i jučer je stigao 50. pehar u prepunu trofejnu salu gruškog bazena. Jasno, računajući samo seniorsku momčad jer su mlađi uzrasti osvojili još nebrojeno puno naslova. 10. je ovo naslov prvaka Hrvatske, 4. uzastopni i 8. u posljednjih devet sezona.

Jug prvak Hrvatske

 

10. naslov prvaka Hrvatske i 50. trofej ukupno sinoć je sletio u vitrine gruškog bazena. Finale je potrajalo svega 5 dana i sve tri utakmice bile su slične i u sve tri je Jug slavio. Dosta gledatelja, barem 1500, napravilo je jako dobru atmosferu, a ton su davali župski bubnjari.

Može li slađe?

 

Danas smo prisustvovali jednoj iznimno zanimljivoj utakmici, i u pojedinim trenucima smo promislili da vaterpolo ipak nije glup sport.

Zajedno do 50. trofeja!

Sutra, u nedjelju 29.4.2012. u 19 sati na bazenu u Gružu, se igra odlučujuća utakmica prvenstva Hrvatske između Juga i Primorja. Tim povodom VK Jug poziva sve Dubrovkinje i Dubrovčane da dođu u što većem broju napraviti pravu slavljeničku atmosferu i podržati svoj klub u pohodu na okrugli 50. trofej! Ulaz je besplatan!

Hoće li VK Jug CO tražiti smjenu Bebića?

fotografija sa sa www.jug.hr

 

Kao što smo već spominjali druga i treća utakmica igraju se u Gružu sutra i preksutra. Taj besmisleni potez HVS-a još je jedan u nizu uperenih kontra vaterpola. Obje utakmice su u 1900 i HTV se „smilovao“ i odlučio ih prenositi. Nakon pobjede u Rijeci Jugaši su u prilici nikad brže završiti finale, samo u 5 dana.

Sramota u Rijeci

Više je razloga de se stavi ovakav naslov, a ja ću probati nabrojati sramote.

1. Hrvatski Vaterpolo Savez je očito organizacija koja postoji samo i isključivo radi financijske koristi određenih ljudi: Sloboda, Bukić, Bebić, sudačka organizacija, ali izgleda da su tu umočeni i dubrovački predstavnici u HVS-u s obzirom da se nitko od njih nije oglasio povodom neprenošenja utakmice na HTV-u. istina njima ta ideja o neprenošenju nije izgledala niti loše s obzirom na sramotnu igru i ponašanje igrača i trenera posljednje vrijeme.

Finale PH 2012.

Sutra kreće finalna serija Prvenstva Hrvatske nakon koje ćemo dobiti 21. prvaka Hrvatske od osamostaljenja. Do sada su samo 2 aktivna kluba osvajala naslove: Mladost 10 i Jug 9. Jedan naslov ima i POŠK koji se prije 2 godine ugasio pod teretom dugova koji su se vukli cijelo desetljeće.

Po treći put finale igraju Jug i Primorje. 2004. Jug je pobijedio 3:0, prošle godine sa 3:1. U slučaju da jugaši slave biti će to 50. trofej u povijesti. S druge strane Primorje je gladno trofeja. Ulažu jako puno, a još nema rezultata. U slučaju naslova biti će im to drugi naslov državnog prvaka (dosad jedini 1938.) i 4. trofej uopće.

Primorje opet u finalu

Primorje je izborilo drugo ovogodišnje finale od tri dosad moguća. Ovo im je treće finale prvenstva i opet ih čeka Jug. U prethodna dva ostvarili su svega jednu pobjedu u sedam utakmica, a sada idu na uzdrmanog Juga. Današnja majstorica protiv Mladosti bila je ponovno uzbudljiva i napeta, a HVS je napravio veliku pogrešku što je stavio da se igra dan za danom. Da se igralo s danom odmora ne bi Rudić puno propatio na budućim pripremama, a igračima bi to puno značilo i možda ne bi toliko puno pogrešaka obilježilo ovu treću utakmicu.

Dvokorakom u finale

Pred točno 238 gledatelja Jug je ponovno bio bolji od Mornara sa 6 razlike i izborio plasman u finale koje počinje već u srijedu. Bila je to laganini utakmica u kojoj je Mornar bio preslab protivnik da zaprijeti Jugašima koji su odigrali s pola snage i bili puno bolji od protivnika.

Polufinale play off-a PH

Nakon europskih uzbuđenja vraćamo se domaćem prvenstvu. Jug je prošao kako je prošao, ali Mornar nije dovoljno jak da to iskoristi. S druge strane i Mladost i Primorje su prošli na final4 i osokoljeni ulaze u daljnje okršaje.