Jug umalo prosuo sve

????????????????????????????????????

Jug je do 5:25 minuta prije kraja imao 9:5, nešto ranije i 8:3 uz fantastičnu igru, kontrolu na obje strane terena, potpunu plivačku nadmoć, fenomenalnog Perronea. A onda je u manje od 4 minute primio 4 gola i doveo se dva napada prije kraja u neriješenu utakmicu. Ipak Joković se donekle iskupio i pogodio za 10:9, a Gabor Kis nije uspio izjednačiti iz posljednjeg šuta na utakmici.

Joković za pobjedu

????????????????????????????????????

 

 

Jug je golom Jokovića 51 sekundu prije kraja utakmice za 10:9 osvojio nova 3 boda u Ligi prvaka. Umjesto uvjerljive pobjede što su i imali do 5 minuta prije kraja utakmice sve su doveli u pitanje u te 4 daleko najlošije minute ove sezone kada je Szolnoki došao s 5:9 na 9:9.

Gotov prvi dio sezone

 

MNK Vrgorac – MNK Square 2:2

 

Prošlo subotu u Vrgorcu je odigrana utakmica zadnjeg kolo prvog dijela prvenstva između Vrgorca i Skvera. Skver je u Vrgorac otputovao bez najboljeg igrača u ovom dijelu sezone, kapetana Cvjetkovića. Kapetan nije bio na terenu, ali je pratio utakmicu kao navijač. Vrgorac je poprilično pojačan u odnosu na prošlu sezonu jer im je iz Splita došao povremeni hrvatski reprezentativac Saša Subotić. Glavni kostur ekipe od lani je ostao nepromijenjen.

Uz tri pobjede u nizu MNK Square došao na treće mjesto

 

Potpićan pao s visokih 5:1

 

Slično kao i protiv Uspinjače, Skver je dosta loše otvorio utakmicu. Krenulo se dosta sporo i energetski slabo. Gosti su djelovali dosta svježije iako su putovali. Iako je Skver uobičajeno imao dobar posjed lopte, gosti su prvi poveli nakon jedne kontre koju je Jasprica jako lijepo realizirao. Primić nije imao baš puno šansi. Skver se jako mučio u igri, isticao se Šamija s dobrim driblinzima, ali mu realizacija nedostaje. Za izjednačenje, a ubrzo i vodstvo pobrinuo se kapetan Cvjetković.

Izbor za trenere godine

 

Svjetska vaterpolska trenerska udruga bira najbolje trenere na svijetu i po kontinentima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na stranici udruženja može se skinuti obrazac za glasovanje koji se popuni i šalje na mail. Pravo glasovanja imaju svi čitatelji dance.hr-a.

Jug lagano protiv Jadrana

 

 

Očekivano uvjerljiva pobjeda Juga protiv Novljana koji su do ovog kola bili drugi na tablici (s utakmicom više od Primorja) 14:6. Gruška publika zapljeskala je Nikoli Janoviću koji je se nakon 4 godine u kapici Juga najvjerojatnije po pretposljednji put u igračkoj karijeri našao u takvoj prigodi.

Jug slavio u Istanbulu

????????????????????????????????????

Nakon prošlogodišnjeg planiranog remija (zbog bolje pozicije za final6) ove godine Jug lagano pobjeđuje Galatasaraya u Istanbulu 16:10. Uz malo bolje suđenje rezultat bi bio bar 19:8, a trener i navijači mogu biti zadovoljni s pristupom i ozbiljnošću u igri uz samo pokoje opuštanje prije svih Garcije.

Život nakon Sukna

Primorje je nakon većeg broja utakmica bilo u potpuno podređenom položaju protiv Juga, pa i općenito gledajući sve utakmice zadnje dvije sezone nisu bili tako daleko od pobjede kao prije dva dana u Gružu. U njihovim redovima više nema Suknove klase, igrača koji ne samo da sam dominira već i suigrače čini boljima. Sada se moraju naviknuti na igru bez njega, i u potpunosti promijeniti koncept napada.