Vaterpolo stranci

Poštovanje svima, dobro došli u još jednu epizodu vaterpolo egzistencijalizma. Biti stranac, kada pričamo o sportskim strancima, onda uglavnom mislimo na sportaše i sportašice koji su rođeni u drugoj državi od one u kojoj se natječu. Ustaljena praksa u vaterpolu je dijeliti se po državama i koncipirati naša najvažnija natjecanja oko naših nacionalnih identiteta i dogovorenih granica. Stranci u vaterpolu su se unutar takve vaterpolsko-natjecateljske hijerarhije definirali i regulirali. I to nije bilo samo u vaterpolu, nego u većini sportova. Možda čak i u svim sportovima.

PREGLED TJEDNA

Renato Živković, https://hvs.hr/

Pokušat ćemo uvesti tjedne preglede vaterpolskih zanimljivosti. Krenut ćemo s prošlim tjednom u kojem su se istaknule vijesti o izboru novih direktora LEN-e od koji je jedan Renato Živković koji će biti zadužen za vaterpolo, VK Jadran je dobio novog predsjednika koji je u svojstvu predsjednika HVS-a donirao svome klubu 2 milijuna kuna, saznali smo sudionike final4-a kupa dok je derbi Juga i Jadrana odgođen te je Srbija dobila novog izbornika, Uroša Stevanovića.

Letter to the world of waterpolo referees

Greetings waterpolo referees,

I come in peace. Maybe you know me, maybe you don’t. Maybe you know me, but act like you don’t. It’s all good. I have seen that you have published the latest instalment of the new interpretations on the freshly established new approach to waterpolo refereeing. I have not read it, and I assume that I am not the only active waterpolo player who has not read it. Should I?