Žene su s Venere, vaterpolo s Marsa

Svijet oko nas ponekad izgleda poput beskrajnog nastavka situacija, odluka i problema koji se događaju iz razloga odavno zaboravljenih i značenja odavno izgubljenih. Čini se da nam je put već utaban od strane onih koji su ga prije nas prošli i na nama je da hodamo istim putem za one koji će doći nakon nas. Nemogućnost prosječnog i oblikovanog života nas ne plaši, već nedostatak mogućnosti da išta promijenimo u vezi s time. Imati snove znači ignorirati sve što društvo misli, osjeća i dopušta da bude moguće. Snovi dolaze iz tog privatnog mjesta gdje smo mi heroji. Dolaze iz istog mjesta odakle dolaze sve naše molitve. Dolaze iz mjesta gdje naša priča ima sretan kraj, ili barem mogućnost takvog. Sportovi su dogovorena platforma na kojoj se dopušta postojanje snova, a imati ih znači imati nadu i vjerovanje u rijetke prilike koje utječu na naše živote i mijenjaju ih. Svi postojimo i pritom pokušavamo pridati racionalna značenja i objašnjenja svim kušnjama i izazovima koje nam život priređuje. Sportovi nam omogućuju uvid u svijet koji postaje pošten zahvaljujući prihvaćanju da nitko nije iznad pravila sporta. Sportovi nas čine jednakima.

Joković: Potrebno je i taktizirati, gledati unaprijed, pratiti učinke i postave drugih natjecatelja…

Maro Joković je osvojio ovogodišnje izdanje dančarskog fantasija za experte. Povod za napraviti intervju s pobjednikom u kojem je objasnio kako je izabrao igrače u svoj tim, kako se pripremao za draft, kako je izbjegao mutne grčko-konavosko-dančarske zakulisne igrice, kako se nosio s pritiscima protivnika, što verbalnim što uživo, koji su ga igrači iznenadili te kako se nosio i odlukama izbornika koje igrače će odmarati u kojem kolu.

Waterpolo’s middle class

Greetings to all, and welcome to yet another one of my waterpolo recitations. By nature, I never really wanted to do these waterpolo recitations. I have always valued training more than speaking, but certain circumstances have almost forced me to do what I’m doing now, and it doesn’t make sense to stop, at least not as long as I’m active as an athlete in the pool. After my active career, I’ll see what and how I’ll proceed. There were times when I wanted to quit with this what you are reading now, but then it seemed as if everything I had written up to that point would somehow come crashing down on me. Have you ever had that feeling? That feeling that everything you’ve done up to a certain moment will come back to haunt you if you don’t see it through to the end. And that means that for the time being the whole waterpolo community can enjoy having me around. Besides, it looks good on my CV when I’m looking for a job. So, let’s continue with the article.

Pregled fantasy učinka, Jakšić MVP

foto: vaterpolovesti.com

Donosimo vam pregled fantasy učinka igrača, najbolju postavu, dosege u pojedinim rubrikama, te učinak čitavih reprezentacija. MVP ovogodišnjeg fantasija je Nikola Jakšić, najbolji strijelac Strahinja Rašović, asistent Maxwell Irving, a po defenzivnom učinku Alvaro Granados. Gergo Zalanki je i kroz fantasy pokazao da je zasluženo izabran za MVP-ija Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

15. (!) Dančarski plivački maraton i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na 5km, te ACI Cro Cup utrka „Dubrovnik open water swimming 2023.

26/08/2023  Kupalište Danče (Dubrovnik)

Poštovani daljinski plivači, rekreativci, triatlonci, veseli nas pozvati vas na 15. Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“ koji će se održati u subotu, 26. kolovoza 2023. sa startom i ciljem na našemu kupalištu „Danče“,  u organizaciji naše Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik.

15!
15!
15!
petnaesto izdanje Dančarskog plivačkog maratona!

Waterpolo and Home Office

Greetings everyone. It is now more than evident that the world before the coronavirus was hanging by a few small threads that have now snapped. We are all aware that the system has collapsed, and now we are all trying to create a new system while somehow maintaining the positions we held in the old system, whether in the market or in some social hierarchy. This is not the first time that systems have collapsed and new ones have been created.

The Invincible Hamsa Yakuza

Poštovanje. I došli smo do kraja još jednog vaterpolskog svjetskog prvenstva. Bez obzira na to što će se vući mnogi repovi nakon ovoga prvenstva, mislim da ga ipak neće ponoviti. Ostat će vazda zapisano da je Mađarska (bila) prvak svijeta. A ostat će i vazda zapisano i to da je pobjednik Danče Fantasy Fukuoka 2023 natjecanja gospodin Maro Joković zajedno sa svojom ekipom Hamsa Yakuza.