Berdova i GCW u finalu

DRUŽINA OD VJEŠALA- BERDOVA VILA 1:4

0:1 Čanić 12′

0:2 I. Vlahušić 14′

0:3 I. Vlahušić 26′

1:3 Patrik 28′

1:4 Luky Romanović 30′

 

Četvrtak je dan u kojem su se od daljnjeg natjecanja oprostili Hajduk i Družina od vješala. Teren na Dančama je daleko bolji od “travnjaka” na Poljudu, ali to nije pomoglo domaćoj ekipi Družine od vješala. Ni polusatno zagrijavanje, nakon što su fino zamoljeni stranci napustili teren, a momčad Berdove se pripremala u i oko Betule nije im pomoglo.

Počeli su dobro, čak vrlo dobro, no vratnica je zaustavila put prema njihovom slavlju. Nakon još nekoliko propuštenih prilika, Družina se gasi , a Linđovci ubacuju u veću brzinu. Posebno je nadahnut bio I. Vlahušić koji je asistirao, zabijao, a kada je Jažić krenuo u napad, krpao je i sve rupe u obrani. Pa ubace opet nove snage (Luky), a one se za povjerenje oduže pogotkom. Ovaj put su imali i podršku svojih vjernih navijačica, to je jednostavno bio njihov dan.

 

GCW- MILFeri 5:2

1:0 Rida 7′

1:1 Dado Butigan 13′

2:1 ag Dado Butigan 13′

2:2 Joško Đilović 20′

3:2 Rida 20′

4:2 Rida 25′

5:2 Rida 30′

 

Petak, dan kada je dr. Pena gubio. Prvo vaterpolo, a onda i nogomet. O vaterpolu će netko drugi napisati dvi-tri riči, tek ću spomenuti fantastičnu atmosferu u režiji naših Župljana, a o nogometu sve po starom. Šteta je što su nam se dijelom preklopili termini, pa svi nisu mogli uživati u nogometu. Prekrasna i uzbudljiva utakmica, koja je do zadnjih pet minuta bila na rubu, ali pobjednik je opet Rida i njegovi ratnici. Milferi su odigrali nikad bolju utakmicu i osim glupo i nesretno primljenog pogotka nisu napravili niti jednu pogrešku. Stizali su rezultat, gađali stative i bili u potpunosti ravnopravni. Prvi gol su postigli iz možda najljepše akcije na cijelom turniru, ali ni to nije bilo dovoljno. Zašto? Glupo i dosadno je više hvaliti jednog igrača jer ovo je momčadski sport, ali Dario Burmas – Rida se snalazi na Dančama kao da tu igra sto godina, a ne pet utakmica godišnje. Opet je odlučio utakmicu. Kad zagusti on je tu. Nakon što su Milferi drugi put izjednačili, bilo mu je potrebno samo deset sekundi da svoje ratnike opet dovede u vodstvo, što je Milferima ubilo zadnju nadu. I dalje su se borili, do zadnjeg napada, ali ni ove godine nisu uspjeli. Srećom još su mladi, vrijeme je njihov saveznik. I tako u finalu imamo naše drage goste Berdovu i GCW, a o najboljem na Dančama će odlučiti Družina i Milferi.

Kada? Doznat ćete uskoro.