Ništa novo, Špilja u četvrtfinalu

 

Kako to i obično biva, 12. put u zadnjih 13 sezona, Špilja je izborila ulazak među 8 najboljih. Utakmica protiv Vile Banac bila je prva u nizu onih na ispadanje. Fun je dobio i jedne i druge i danas je samo pobjeda vodila na Pallace u utorak u 16:45. Pallace će biti zeleni, Špilja bijela.

 

 

Još jedan usporeni početak sa dosta kardinalnih pogrešaka koje su rezultirale vodstvom protivnika. Poveli su „Banci“ 2:0 i vodili sve do posljednje sekunde druge četvrtine kada je Pop s centra zavalio golčinu. Na početku jedan neregularan gol, točnije Medo – po prvi put u ulozi suca ako se ne varam – sudi isključenje pa onda ipak priznaje gol u nastavku. Na upit kako to odgovorio je: „Pa kako ću mu poništit gol“. S autoritetom aktulanog olimpijskog pobjednika i takva objašnjenja prolaze. Inače na Bellevueu su još bili i Sandro i Joka koji ove godine stalno prati svoje Župljane, očito i on predosjeća nešto veliko.

U prva četiri gola Vila Banac dva put, oba Jova, zabili su rekontre nakon kardinalni napadačkih pogrešaka Špilje. Pogriješili su Palunko i Pop koji su se kasnije u utakmici dobrano iskupili. Palunko je zabio čak 4 gola, dvije posebno lijepe bombe u stilu suca današnje utakmice. A Pop je zabio gore spomenuti gol s centra koji je vjerujem prelomio utakmicu. Zabio je kasnije još jedan odbijanac sa dva metra. Knego je pobjegao jednom u kontru za +3, točnije 8:5. Đura i Milić su dali svoj golgeterski doprinos, a konačni pečat na pobjedu dao je kapetan Kova.

 

Zona je solidno funkcionirala iako joj je opet trebalo skoro pune dvije četvrtine da proradi. Protiv Pallacea neće bit prostora za takvo kasno paljenje. Stigli su Pero i Pop, a nije bilo Tića koji se još uvijek nije oporavio od posljedica druge utakmice.

U napadu statično i polagano sa pokojim uplivavanjem, nešto poput Danača tamo početkom 2000-tih. Do sad nikad nismo 4 puta zaredom ušli u polufinale, a ukupni omjer u četvrtfinalima je 6:5. S tim da je ovih 5 poraza bilo u nizu (uz prekid kad se nije ni ušlo među 8 zbog prve ikad promjene termina odigravanja Divlje lige). Ne sjećam se ukupnog omjera s Palaceom, ali posljednji poraz u četvrtfinalu bio je upravo od njih na Porporeli 2009-te. Bilo je u najmanju ruku dosta burno, a na kraju je završilo 6:5 (kako je to izgledalo možete se prisjetiti u izvještaju, a i na youtubeu ima gotovo cijela utakmica). Valja ovaj put napad s igračem više Pallacea neće trajat 32 sekunde kao tada :wink:.

 

3. kolo grupe D

Špilja ’94 Danče – Vila Banac       11:6 (1:2, 3:2, 3:1, 4:1)

Bellevue/sudac: Paulo Obradović.

ŠPILJA ’94 DANČE: Pena, Knego 1, Jem, Žele, Đura 2, Milić 1, -, Braco, Pero, Palunko 4, Davy, Pop 2, Kova 1, -.

VILA BANAC: Boris Fjorović, Marko Jovanović 2, Marko Iveković 1, Đivo Buconić, Ivan Knežević, Juraj Potrebica, Ivan Koncul, Maro Fjorović, Toni Bašica, Aldo Čampara 2, Nino Pavlović 1, Nikola Zlošilo, Maroje Bupić.