Dančarske igre

    Ovo ljeto se obilježava 90 godina Republike Danče. Novopokrenuta udruga, s našim vrlim predsjednik Radom Garićem na čelu, planira obnovit Dančarske igre koje su se svojedobno održavale svako ljeto na Dančama. Ovo nam je tek prva godina pa još ne znamo koja će nas sve iznenađenja u organizaciji dočekat pa se unaprijed ispričavamo ako ne bude sve po planu. Za sad smo planirali slijedeće:

1.    Vaterpolski turnir (1.8.) – je kreno već prošle godine kad su nastupile 3 ekipe s Danača (Špilja, Turčin, Barutana) i gostujuća ekipa Buže. Ove godine bi turnir trebo dobit i prefiks međunarodni s obzirom da bi ekipa GKVS Sarajeva trebala doć u uzvratni posjet, nakon što je Špilja ove zime nastupila na prvom poslijeratnom vaterpolo turniru u Sarajevu. Ove godine u planu je nastup 6 ekipa.
2.    Plivački maraton „Đura Kolića“ (5.8.) – na Dan pobjede u planu je plivački maraton u dužini od oko 2 000 m u spomen na jednog od najpoznatijih Dančara, Đura Kolića. Plivat će se po uvali Danče, a svi ostali detalji uskoro će bit objavljeni na stranici.
3.    S bare na baru – za one koji nisu upoznati u detalje ove igre najvažnije je znat da su potrebna dva čovjeka po ekipi, a ostale detalje objavit ćemo kroz par dana. Način odigravanja će bit poznat kad završe prijave i kad se vidi broj prijavljenih ekipa. Prijavit se možete na mail ogs@dance.hr.
4.    Petneska – vrijedi isto ko i za gornju igru, samo što je petneska pojedinačna igra tj. igra svako za sebe.
5.    Turnir na male barice (nogomet) – igra se bosih nogu i 3 su čovjeka u ekipi. Detalji slijedećih dana kao i način prijave.
6.    Nogotenis – pojedinačno će se igrat. Ostalo vrijedi kao i za male barice.
7.    Kartaški turniri – u planu su turniri u Kotiću i Skopi. Način prijave i svi ostali detalji uskoro na stranici. Pravila Kotića možete naći na linku.

     Narednih dana na stranici će bit objavljena pravila i sve potrebne informacije. Kao što vidite u lijevom stupcu (odma ispod grba) otvorena je nova rubrika: 90 god. Republike Danče i sve potrebna informacije moći će te naći na jednom mjestu.

3 komentara na “Dančarske igre”

  1. uskoro, u petak, počinju dančarske igre.
    pozivamo sve da dođete i prisustvujete spektakularnim potezima, bilo na taraci, u moru ili za kartaškim stolom.