Družba od vješala prvaci dančarskog nogometa!

    Gotovo je. Imamo nove prvake. Nakon finala svih finala  to je “Družba od vješala”.

     Kada je oko 20 i 30 Gogo zabio svoj treći pogodak, nakon što se cijeli turnir pomalo čuvao svi koji smo gledali utakmicu smo bili pomalo tužni i sjetni. Jer tu uru vremena gledali smo utakmicu o kojoj će se još dugo pričati. Prije utakmice svi su govorili kakvo je to finale bez doktora i svi su se bojali da se ne ponovi polufinale od 18 minuta, utakmica bez strasti.

    A dobili smo utakmicu ljepoticu. Utakmica bez lošeg pojedinca. Niti jedan gol nije pao nakon pogreške obrane, nikome nije smetao “Jabulani”. Utakmica nakon koje smo žalili što samo jedan pobjeđuje, jer svi su zaslužili pobjedu.

    Počelo je oko 19 i 10 nakon manjeg performansa Berdove, ali danas su se definitivno manje zagrijavali.

    Bila je to utakmica gol za gol u kojoj doduše Berdova nije ni jednom vodila, ali svaki put je uspješno stizala rezultat. Sreća što se ne igra na dva razlike. Još bi igrali. Povela je Družba golom Nikše Šoše, pa izjednačila Berdova golom Čanića. Tada je još hodao, a kako je utakmica odmicala sve je više šepao i molio svoj stručni stožer za samo još minut igre. Slijedi standardno dobar Mark, za kojeg se nezna jeli bio bolji u ulozi organizatora turnira ili igrača Družbe. Pixy je uvijek ulazio s klupe, pustio bi da se drugi malo umore i onda odigrao maestralno kada je trebalo. I ovu utakmicu zabio je dva gola, ali više o njegovoj igri reči će njegova krvava koljena i natučena rebra. Borac kakvog nema. I Goranu Šoši je trebalo malo više da upali. Prvo je pomalo kasnio na utakmicu i pustio Mark da dobije koju sijedu, onda je igrao kaoda je došao direktno s “Gruške noći”, a kad je sunce zašlo iza Petke uzdigao se kao feniks i odlučio utakmicu. Vlahušiće neću hvalit jer mi ne trebaju politički ponti, ali nisu momci loši. A dva Željka iz pobjedničke ekipe. jedan igra ko da mu je dvadeset, a dvoboji (znalo se tu priključit i više igrača) drugog Željka s Pixyem biti će opjevani od strane Homera (u grčko-rimskom dvanaestercu). Tito ovu utakmicu nije igrao, ali svojim mudrim savjetima s klupe i roštilja pomogao je puno svojoj ekipi.

    Ako sam koga zaboravio nemojte se ljutit. Vas iz Berdove ima ko mrava, ne znam tko je igrač, tko navijač, ali kad uđu u igru svi znaju.

 

Družba od vješala – Berdova Vila 6:5
1:0 N. Šoša
1:1 Čanić
2:1 Mark
2:2 Pixy
3:2 G. Šoša
3:3 Pixy
4:3 Mark
4:4 F. Vlahušić
5:4 G. Šoša
5:5 I. Vlahušić
6:5 G. Šoša

 

Utakmica za treće mjesto

 

    Malo i o utakmici za treće mjesto. U prvoh pet minuta Burmas je pokazao svo svoje umijeće i odlučio pitanje najboljeg strijelca turnira i Belveder je nakon toga pošao spavati. Nisu mislili da Manta ima snage za još jedan preokret i čekali su da prođe vrijeme do finala. ili nisu htjeli osramotiti domaćine. Ipak, Manta i Boro smanjuju na 3:2 deset minuta do kraja. Belveder i dalje rutinirano čuva rezultat, no u jednom trenutku doktor vikne idemo jednog za Jacu. Vjerni vojnik HDZ čuje poklik i krene u boj ka pobjedi. Rezultat je izjednačen. A sad jednog za barba Luku vikne doktor. Vjerni vojnik HDZ iz svog arsenala izvuče zadnje atome snage, i na ponos svoje stranke i na korist svih Kotićara preokrene rezultat za pobjedu domaćina.

 

Kotićari- Belvedere 4:3
0:1 Burmas
0:2 Burmas
0:3 Burmas
1:3 Manta
2:3 Boro
3:3 Tomo
4:3 Tomo

 

Adio do dogodine!

Matko

 

Foto: Tomislav Ruso

 

Utakmica za 3. mjesto

 

Finale, proglašenje pobjednika, dodjela nagrada za kartaške igre i roštilj

 

Jedan komentar na “Družba od vješala prvaci dančarskog nogometa!”

  1. http://www.dubrovacki.hr/clanak/21852/druzba-od-vjesala-prvaci-dancarskog-nogometa