Iz organizatorskog kuta: plivački maraton Zaton Mali 23/07/2023 + FOTO

Joško Pulić

Poštovani svi, u članku imate popis svih rezultata ostvarenih na plivačkom maratonu Zaton Mali, a ovo je organizatorski tekst sumiranja dojmova te zahvala.

 

Usprkos buri rano ujutro, koja nam nije davala mira od našega dolaska na Bunicu u 06h i koja je redovito naše postavljene bove i sidra „vodila“ u đir s kraja na kraj vale, generalno smo zadovoljni plivačkim maratonom u Zatonu Malom.

Postavljena staza je korigirana bar 4 puta prije starta zbog jakoga vjetra, i odstupanje od 200m po krugu je najbolje što smo mogli postići s obzirom na vremenske uvjete i vjerujem da nema prostora za žalbe. Bolje da je kraća, nego da je duža 🙂

Zadovoljan sam prije svega sa prijateljima koji su pomogli od srca, prije svih Maris Perović, Matko Perović, Đivo Ban i njegov susjed Josip, Hrvoje Zečević Zeko, Andrija Martić, Stjepan Garvan i njegov prika, Luko Simović, Lukša Malohodžić koji nam je ustupio gliser i skipera Ivana za pomoć na maratonu. Nikako ne smijemo zaboraviti i našega Mislava Perovića, IT alfu i omegu nase Udruge koji je na privremenom radu u Zagrebu.

Zadovoljan sam prijateljstvom i suradnjom sa našim novim i dragim prijateljima iz Triatlon kluba Herceg Novi, Luka Čupić i Marko Tomašević i njihova kolegica koji su nam radili mjerenje vremena putem chip narukvica.

Zahvalan sam vjetru što je u neke ure stao. Stvarno se zaustavio i pita’san’ga nešto.

Zahvalan sam na vrlo učinkovitom radu Pomorske policije i Lučke kapetanije što su ljubazno zamolili bar 5 jahti koje su noćile u vali da se trenutačno raziđu (i koji su poslušali), tako da se ima potpuna preglednost staze za plivače. Poštovanje i zahvalnost!

Hvala i prijateljima iz HGSS Stanica Dubrovnik, hvala prijateljima iz Crveni križ Dubrovnik, dragom Ivanu Juriću i njegovoj ekipi od 2 spasioca i 1 spasiteljice.

Hvala posadi Vatrogasnog broda  Orlando dubrovačkih vatrogasaca.

 

Zahvalan sam Vodovodu (g. Matušić, g. Tikvica, g. Belemečić ) na pristupu struji u njihovoj kućici na Bunici, Sanitatu na organiziranju parkinga, Prometnom redarstvu, Prometnoj policiji na održavanju reda u prometu. Iskreno hvala!

Hvala pročelnici Ureda gradonačelnika Ivani Brnin te gradonačelniku Frankoviću što su nas podržali u inicijativi da dovedemo jedno sportsko natjecanje u Zaton Mali.

Hvala našim „zaposlenicima“ od jutra, Nikola Kapidžić na radu na razglasu, Jure Paljetak na fotografiji, Zlatko Brailo na odabiru glazbe.

 

Mjerenje vremena kakvo su danas imali plivači je skoro pa identično kakvo su imali plivači na svjetskom prvenstvu prošli tjedan u Japanu, ne znam je li to svima jasno. Hvala još jednom, dragi Marko Tomašević i ekipa.

Sigurnost je zahvaljujući ljudima poviše bila vrhunska i vjerujem da su se svi plivači osjećali sigurno i da ih netko stalno promatra i vodi računa o njihovoj dobrobiti.

 

Imali smo i foto finiš izmedju Tonija Pavičića Donkića – Briškule i Kena McMahona, spektakl na utrci 3km.

Oni koji me bolje znaju, ne pitaju kako si zadovoljan, nego čime si nezadovoljan, jer vide mi na licu da nije sve savršeno kako na prvu izgleda manje iskusnom oku.

 

Nezadovoljan sam time da postoje odrasli ljudi koji krate plivačku stazu, a još sam više nezadovoljan samim sobom i ograničenim mogućnostima što ne možemo unajmiti 15 profi sudaca sa položenim tečajem / ispitom za suca OWS koji žele raditi taj zadatak da pokrivaju svaki metar staze u kajaku i da lagano diskvalificiraju takve prestupe i upute ljude van utrke.

 

No, nećemo završiti tekst u negativnom tonu, ove slučajeve poviše ostavljamo na dušu svakome od njih.

Hvala svima koji su došli, sudjelovali, pomogli na bilo koji način ili nam bar nijesu odmogli.

 

Zdravi i veseli bili.

 

Odgovori