Montovjerna osvojila „2. četvrtinu“

Vaterpolski turnir na Dančama krenuo je godinu prije Dančarskog ljeta pa je ove godine bilo na redu 4. izdanje, a 2. pod imenom “2. četvrtina”. Za one koji nisu upoznati naziv turnira se odnosi na utakmicu 2. kola Divlje lige 7. kolovoza 2009. kada je Turčin dobio Špilju 2:0 u 2. četvrtini.

Nakon što je prve dvije godine slavila Špilja, a lani danče.hr, po prvi put pehar odlazi sa Danača. Montovjerna je ta kojoj je to uspjelo.

Turnir se po prvi put igrao dva dana, četvrtak i subota. Prvi dan su obilježili veliki valovi i tako su se ponovili jako loši uvjeti za igru od lani. Međutim, ionako je naglasak na druženju nakon i između utakmica. Vođa Montovjerne, Suha, rekao je: „Bilo je teško. Imali smo 3 utakmice, jednu 2:2, i dvije pobjede sa po 1 razlike. A uvijek je teže braniti naslov nego napadati pa ćemo se dogodine morati malo pojačati.“ S obzirom na to da su ove godine za njegovu ekipu zaigrali Nikša Dobud, Sandro Sukno i Paolo Obradović, uz sve ostale jake divljeligaške i veteranske igrače poput samog Suhe, Olafa Johna, Margaretića, Luja, Boška Perića i ostalih, ne preostaje ništa drugo nego da dogodine dovede Tempestija i/ili Vujasinovića :wink:.

Još jednom se zahvaljujemo trojici jugaša i reprezentativaca koji su svojim dolaskom i igrom uveličali naš turnir.

 

Veliku sliku sudionika turnira možete skinuti ovdje.

 

Dio ugođaja sa turnira sa valovitog četvrtka.

 

Igrao je svatko sa svakim:
Montovjerna – Šeherezada    5:4

Strijelci za Montovjernu: Sandro Sukno 2, Dobud, Sušić i Bašica po 1, a za Šeherezadu: Trojanović i Gašpar po 2

 

Danče.hr – Buža    2:2

Strijelci za danče.hr: J. Radulović i M. Martić, za Bužu M. Cvjetanović i Ruben Legaz

 

Danče.hr – Šeherezada        1:3

Strijelci za danče.hr: Gvozdenica, a za Šeherezadu: Trojanović, Gašpar i Luetić.

 

Montovjerna – Buža    2:2

Strijelci za Montovjernu: Piter Radić i Dinko Tomić, a za Bužu Lipanović 2.

 

Šeherezada – Buža    10:3

Strijelci za Šeherezadu: Bilić i Gašpar po 3, Bogdanović 2, Vukojević i Luetić po 1; za Bužu: L. Cvjetanović, Golijan i Sušić po 1.

 

Danče.hr – Montovjerna    6:7

Strijelci za danče.hr: Bjelokosić 2, Rosić, Jelavić, Novak i Benić po 1: za Montovjernu: Margaretić i Piter Radić po 2, Dobud, Perić i Bašica po 1.

Konačni poredak:
Montovjerna   7, Šeherezada  6, Buža  2 i danče.hr  1 bod.

Najbolji strijelac turnira je Mislav Gašpar sa 6 golova. A nakon subotnjeg dijela u sklopu završnice cijelog Dančarskog ljeta organiziran je roštilj za sve sudionike.

Rekorderi po broju nastupa – nastupili na sva 4 izdanja ovog turnira – ekipa Buže također je dala osvrt na ovaj turnir:

Dragi Dančari još jednom se zahvaljujemo na pozivnici za vaterpolski turnir koji se odžavao protekla tri dana. Možemo samo reći da smo opet pokradeni po ko zna koji put. Nadam se da ste napokon shvatili da mi nismo došli po pehar nego po čevape, kobase, pljeskavice i to smo i dobili (čak smo nešto pljeskavica odnjeli i doma). Sve u svemu napravili smo nešto što nitko nije ni mogao naslutit niti će ijedna ekipa to uspijeti napraviti, a to je da smo remizirali sa reprezentacijom Hrvatske 2-2 gdje smo također pokradeni jer su nam poništili 2 čista gola. Ali ne želimo više pričat o turniru već o roštilju koji je bio fantastičan. Jedan od naših igrača je tako naručio hamburger i kao prilog ubacio još jedan u lepinju.
Zahvaljujemo na puštanju naše himne i one duge pjesme…

 

1. dan turnira

 

2. dan turnira

2 komentara na “Montovjerna osvojila „2. četvrtinu“”

  1. Mislim da bi prvi klip trebalo poslati producentima Plesa sa zvijezdama, Medo bi bez problema dostojno predstavljao vaterpolski svijet.