Počelo je

     Došo je i taj dan, počelo je ono što svi Hrvati s nestrpljenjem očekuju – sraz talenata na Dančama na male, koji se od ove godine zove “Marko Baldun”.
     I imalo se što za viđet, i poteza i potencijala, samo neki loše informirani kvazisportski direktori kvazieuropskih klubova traže pojačanja po Južnoj Americi, umjesto južnoj Hrvatskoj, točnije Dubrovniku, preciznije Dančama.

     Počelo je s 5 kvalifikacijskih utakmica kako je i predviđeno. Čast otvaranja pripala je Belvederu i Kompleksašima u 5 ipo. Prethodno je trebalo pomaknut prepunu taracu, ali imali smo sreće da su svi bili puni ljubavi i razumjevanja za likove koji po najjačem zvizdanu igraju bosi nogomet. Belveder je rutinski dobio Kompleksaše 6:1 sa 4 gola Burmasa i 2 Luetića, i time smo se oprostili od ove simpatične ekipe.

 
     Sljedeći su nastupili Ganci i Juniors United. Prosjek godina obje ekipe je 12, a igraju zrelo kao da im je bar troduplo. Toliko pljeska i uzvika odavno se nije čulo na Dančama – potezi i umijeće loptanja su odagnali svaku sumnju o budućnosti loptanja na Dančama, a dalje su prošli Juniori zlatnim golom i konačnim rezultatom 3:2. Marko Grgurević je za Juniore dao prva dva gola, a treći Matej Perović, dok su strijelci za Gance bili Fran Galjer i Paolo Mantalica.
 
     Treći susret su odigrali Kolorina i Šumica, a nakon većim dijelom izjednačene utakmice nakraju je Kolorina slavila sa 6:3. Denis Jurgec je bio najbolji strijelac kod Kolorine sa 3 gola, a Anes Avdić kod Šumice sa 2 gola (i jednim nepriznatim).
     Nastavljeno je utakmicom Milfera i Mladih doktora i unatoč odličnoj igri doktora Milferi su pokazali da nemali broj pripremnih utakmica je učinio svoje te došli do pobjede od 4:1 i ušli u glavni turnir.
     Zadnji susret je bio sudar Gruža i Zume. Unatoč što se Zuma ojačala zakašnjelom ekipom UBR-a, Gruž se pokazao kao prejaka ekipa za starosjedioce Zume. Postignut je prvi heat trick u poluvremenu od strane Krehe, a sa tri gola Dina u drugom Gruž je lako došao do 6:2 u regularnom vremenu.
     Subota je slobodan dan, a u nedjelju se otvara turnir sa prvacima drukčijih ideoloških uvjerenja od lani i solidnom Kolorinom.
     Čestitke pobjednicima na ulasku u glavni turnir, a poraženima ostaje potražit pojačanja za dogodine ili svaki dan igrat dok ne narastu kopita.
 
p.s. Slike i klipovi naknadno jer je administrator u febri.