Skopun

Poštovane Dančarke i Dančari
    Dan o kojem će generacije pričat. Na 8 stolova je 16 parova tražilo put do titule prvaka Danača i okolice u skopunu. Istina, neki parovi nisu došli, ali našle su se tu još jače zamjene i 14 parova je oko 5 ura krenulo u borbu za naslov kraljeva Skopuna.

    Potrajalo bi sad da opisivam svaki pojedinačni sraz velikana, svako razmišljanje i energično bacanje karte, ali zrak iznad stolova se mogao parati nožem. Oko 6 ipo ostala su 4 polufinalna para.
    Prvi su počeli, i završili, Mihael Barkiđija&Mark Rilović protiv legendi Danača Kapetana Budmana&Cara. Prvospomenuti su prošli u finale, a do samog kraja je bilo čupavo. Prethodni protivnici Mihaela&Marka, Rino&Sessa oduševljenje nisu krili, kao ni protivnici Kapetana i Cara – Kreha&Golijan koje su B&C izbacili u fotofinišu.
    Drugo polufinale – poslastica: Ado&Mitar kontra Miše&Tonija. Tandem Drinjaninovih dječaka je pokušao doći do drugog finala, ali bez Oskara to malo teže ide (usput Oskara je kupio puno ugledniji klub koji ne krije ambicije za osvajanje nogometne kante, ali ime momčadi za sada je tajna). Ćima&Mitar su malo preiskusni da bi ispustili vodstvo od 5 razlike, i nakon fenomenalnih 4:0 u pretposljednjoj za Drinjaninove, otvaraju zadnju partiju s 2 skope i to je bilo kraj snova o ujedinjavanju titula po više verzija (ipak ostaje činjenica da je doktor  dvije ujedinio).
   Sutra, u nedjelju u 18 sati je finale između Marka&Mihaela kontra Ada&Mitra. Treći su Kapetan Budman i Car jer Miše i Toni su im siti titula navedeni meč predali.
Do sutra