Zahvale nakon događaja te informacije o prikupljenim sredstvima

Dragi prijatelji Dančarskog maratona, volonteri, plivači, rekreativci, triatlonci, sponzori, posjetitelji,

u ime Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik želimo reći HVALA na podršci našem događaju, hvala na dolasku i sudjelovanju u subotu na 14. dančarskom plivačkom maratonu i prvoj Cro Cup utrci podržanoj od  Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u Dubrovniku.

Vjerujemo da je sve prošlo dobro za sve plivače i da su svi zadovoljni, od registracija, briefing-a na kojemu su se mogle dobiti sve informacije, od sigurnosti na plivačkoj stazi i van nje, okrepe i osvježenja nakon utrke, dodjele medalja te ručka za natjecatelje na 5km.

Iz organizacijskog kuta, mislim da govorim u ime svih, generalno smo zadovoljni, ali ne i prezadovoljni, uvijek ostavljamo onaj jedan dio koji nas tjera da iz ove godine učimo, a dogodine poboljšamo sami događaj. Hoćemo li nastaviti s organizacijom na ranijoj ili ovogodišnjoj ili još višoj razini, pustimo da vrijeme uradi svoje i da se dojmovi u potpunosti slegnu.

Lekcije koje smo trebali naučiti smo naučili, blok papira na čijem vrhu piše 2023. je otvoren i ideje i konstruktivni prijedlozi za raspravu među nama organizatorima se „same“ pišu.

Svakako, otvoreni smo za sve konstruktivne kritike, prijedloge, ideje kako poboljšati naš zajednički „projekt“ – slobodno se javite pismeno na owsdancedubrovnik@gmail.com .

Sad, dva dana nakon, olako se smijemo činjenici da nam je u 06h ujutro, kada je svatko od organizatora u „svojim“ dodijeljenim poslovima, ključni alat za organizaciju staze – pumpa zraka za pumpanje okretnih bova otkazala poslušnost. Brza vožnja do alternative, mini kompresora kod kuće, i jedna je bova mogla krenuti s polaganim napuhivanjem. Zahvaljujemo našem sportskom prijatelju Danielu Marušiću što je donio pumpu koja se napaja na auto punjaču, tako da je Gradac u svojoj dugoj povijesti, još od Republike, mogao po prvi put svjedočiti pumpanju gigantskih žutih plastičnih okretnih bova na parkingu. Hvala i našem prijatelju Maru Jokoviću što je dao ruke jednu od bova snijeti do plivališta, budući da se moraju nositi udvoje. Naravno, hvala i Maru što je ostao do samoga kraja i uručio nebrojeno setova medalja. Hvala Maro od srca i vidimo se, kako je dogovoreno, i dogodine.<3

Na zajedničkom startu u 09:30 bilo je ukupno  102 natjecatelja, od čega 30 plivača Cro Cup 5km, 12 plivača na Dančarskom maratonu 5000m te svi ostali na utrci 1700m. Na startu dječje utrke bilo je 60ak djece.

Sve njih je štitila „armada“, pomorska velesila i koordinirana ekipa VOLONTERA koja je trpila poruke, pozive i dogovore na raznim platformama u prethodnom periodu kada se planira i slaže događaj. Bez njih NEMA plivačkog maratona, NEMA zadovoljstva plivača koji su kroz plivačke cvike uvijek mogli vidjeti da su u sigurnom okruženju, nebitno koliko su iscrpljeni:

(random redoslijedom)

Hvala Luko Simović

Hvala Đivo Ban

Hvala Ivan Jurić i ekipa spasioca Crveni križ Dubrovnik

Hvala Marin Krstulović

Hvala Lukas Dražić

Hvala Jadran Kapović  i kolege iz HGSS stanica Dubrovnik

Hvala Dorian Raguž

Hvala Lukša Malohodžić

Hvala Marko Moretti, dr.med.

Hvala Ivan Barač, dr. med. (HGSS)

Hvala Zrinka Fabris Miletić dr. med.

Hvala Vatrogasni brod Orlando (Maro Marić, Stijepko Krilanović, Emilio Puljizević)

Hvala Lučka Kapetanija Dubrovnik (Zvonimir Cetinić i kolege s broda)

Hvala Mihovil Španja.

Hvala Maroje Perović.

Hvala Ivo Vićan.

************************

Hvala Grad Dubrovnik i Dubrovački savez sportova kojima smo prvima predstavili, a oni su prihvatili, našu ideju organizacije Cro Cup i Veteranskog prvenstva Hrvatske na 5km, uz naš tradicionalni dančarski plivački maraton “Đuro Kolić”,  i tako nam dali vjetar u organizatorska krila.

Hvala Hrvatski savez daljinskog plivanja na povjerenju i dodjeljivanju organizacije jedne od Cro Cup utrka kao i Veteranskog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 5km za 2022.

Hvala svim donatorima, sponzorima, prijateljima koji su pristali podržati ideju Dančarskog plivačkog maratona i Cro Cup utrke “Open water swimming Dubrovnik 2022” koja je, vjerujemo, bila spektakl za sudjelovanje i za promatranje:

 • Grad Dubrovnik
 • Turistička zajednica Grada Dubrovnika
 • Rezervat Lokrum
 • Dubrovački savez športova
 • Gradska organizacija Crvenog križa Dubrovnik
 • Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Dubrovnik
 • Dubrovački vatrogasci – posada vatrogasne brodice „Orlando“ – koji su osiguravali stazu te vodenim slavolukom pozdravili pobjednika Cro Cup 5k utrke
 • Javna ustanova „Športski objekti“ – koji su osigurali besplatan parking za sve plivače ispred Sportske dvorane u Gospinu polju
 • Kinematografi Dubrovnik – koji su osigurali besplatnu projekciju animiranog filma za sve naše najmlađe plivačice i plivače


 • Valamar Riviera
 • Zračna luka Dubrovnik
 • Hotel Lero Dubrovnik
 • OTP banka
 • Intuit – ICT management, consulting and solutions
 • Laguna Trade – Marina Frapa
 • Hoteli Maestral
 • Adriatic DMC – putnička agencija
 • DT Croatia – Dubrovnik Travel
 • Luka Dubrovnik
 • Atlantska plovidba
 • Prijeko Palace hotel
 • Restoran Zrinski iz Gruža koji je donirao pizze za natjecatelje

Zahvaljujemo i tvrtkama koje su nam pomogle i donirale, ali su željele ostati anonimne. Od srca Vam hvala.

Zahvaljujemo se Dubrovačkom vjesniku na medijskom pokroviteljstvu kao i svim ostalim medijim koji su nas pratili i uoči i nakon našeg maratona.

Hvala svim našim volonterima na raznim poslovima od uklanjanja pruge koja štiti valu, organizacije i posluživanja osvježenja i hrane za plivače, prijevozu hrane, postavljanja staze, opažanja ulazaka u cilj, opremanja stolova za registracije, postavljanja zastava, opremanja cilja te svih drugih „nevidljivih“ poslova, a koji su itekako značajni za ukupno zadovoljstvo događajem.

Posebna zahvala našim informatičarima, kralježnici cijelog događaja: Mislav Perović i Lukša Benić, koji su strpljivo i u tišini radili da bi online prijave, liste natjecatelja, ulasci u cilj, obrada rezultata bili točni i vjerodostojni.

Kao što znate, tijekom subotnjeg jutra je na Dančama postavljena kutija za dobrovoljne priloge u kojoj je prikupljeno 2.830,00 kn i 20 EUR, odnosno ukupno cca 2.980,00  kn. Ovome iznosu Udruga daljinskog plivanja i sportske rekreacije „Danče“ odlučila je dodati uplaćene kotizacije (uz donacije uplaćene na žiro račun udruge) i ukupni iznos od 9.528,30 kn uplaćen je na posebni račun sindikata pripadnika Javne vatrogasne postrojbe „Dubrovački vatrogasci“, za pomoć obitelji poginulog vatrogasca.

Hvala svim plivačicama i plivačima radi kojih se sve ovo i radi, domaćim, a posebno onima koji su putovali više sati, platili noćenja i druge troškove samo da bi, svi skupa, bili na mitskim Dančama u subotnje jutro, u duhu sporta, tolerancije i prijateljstva među ljudima.

Eto vas, nemojte što zamjeriti.

Jedan komentar na “Zahvale nakon događaja te informacije o prikupljenim sredstvima”

Odgovori