Betula na Hawaiima

Fanovi Betule na suncu

Iznimno vruće popodne, miris krepavanja i nedostatak kisika u zraku. Betulu Danče put vodi u Orašac na Hawaii beach. Po dolasku saznajemo da zbog svoje kultnosti i opće popularnosti imamo besplatnu gajbu piva i roštilj. Sveprisutne dame se javljaju i skakuću, a muškarci nam žele stisnuti ruku. Betula se ne zanosi ushićenjima oko sebe, jednostavno se naviknete.

Iz ruksaka se vade lunch paketi koje je pripremio – tko će drugi nego najbolji asister Betule – Munja. Fantastično asistira Domu i Srđu s porcijom polpeta i pomadora. Umara se pa uzima hladnu pivu i otvara je junački rukom od kamen. Navijačice su u deliriju i zovu pom-pom pojačanja iz okolice na što pristižu nova lica iz Orašca.

U našu polovicu oštro ulijeće Stahor, a prati ga Vid koji sjajno vidi slobodan prostor i trga robu sa sebe kako bi uhvatio malo boje. Oko 16:30 dolazi i Miho, koji mirnoćom svojstvenom jedino bivšem kapetanu Turčina pozicionira ženu i dijete na plažu.

Svi su igrači Betule vidno umorni i iscrpljeni, ali u zadnji tren Josip sjajno ulazi na 2 metra s ćevapima i vratinom te polaže platu pred usta suigrača. Postavljamo lepezu oko plate. Laki sidrun zauzima poziciju između protivničkog beka i mesine. Grba (svoju dijetu) brani odlično i niti jedan ćevap ne prolazi u njegov želudac. Srđ u zadnjim sekundama prebacuje na ruku Munji gajbu pive koji poentira u stilu najvećih igrača. Betula navaljuje poput bijesnog medvjeda. Protivnički igrač pokušava iskoristiti neopreznost Betule i uzeti ćevap, ali Domo mu bekovski skida s ruke i spašava 30 grama mljevenog mesa.

 

Protivnici sada malo oprezniji pa pokušavaju s podmuklom taktikom podmetanja tople pive, ali Grba to dobro vidi i upozorava, a Domo opet dobro reagira i mijenja na šanku tople za hladne. Za to vrijeme Stahor igra sidruna u restoranu na drugoj strani plaže gdje smo dobili isključenje pri pokušaju proplivavanja s besplatnim ćevapima. Fantastično zapričava protivnika i odvraća mu pozornost, a Betula to koristi za odlazak na nedostižnu prednost. Već mislimo da je napokon gotovo, ali stiže još jedna plata mesa. Ekipa izgleda preplašeno, ali Vid hrabro trga vruću vratinu što daje nadu suigračima i plata ipak na kraju biva rastavljena za uvjerljivu pobjedu.

Sve u svemu veoma težak dan za Betulu, što ipak ne sputava pobjednički duh ove momčadi. Mnogo zapleta i raspleta, dobrih akcija, smionih taktika i lijepih poteza. Pronađena je čak i kapica iz prošlog teksta.

E da, usput smo odigrali i malo vaterpola, kad već ima teren na plaži…

U sljedećem izvještaju saznajte:

Može li nas se subotom skupiti manje od 7? Hoćemo li izgubiti samo 5 razlike od aktualnog prvaka FUN-a? Ima li života nakon ispadanja iz Divlje lige? Izaziva li cijepljenje kompleksizam u djece?

BETULA DANČE – VILA ŠEHEREZADA 1:16

Betula Danče: Grba, Josip, Domo, Stahor, Munja (1), Vid, Srđ, Miho.

Vila Šeherezada: Olaf John, Boško Perić, Bruno Kontić, Toni Vukojević (1), Toni Škurla, Ante Vidović, Ruben Legaz (3), Ado Čustović (3), Pero Sjekavica (2), Marko Bautović (1), Đivo Lukačević (1), Mihovil Španja (2), Orsat Milić (3), Mateo Konsuo