Istinski derbi PVG-u

 

U IAVK slovo „I“ znači istinski i protivnik PVG gdje ovo „G“ stoji za Gruž stoga je ovo istinski derbi u pravom smislu te riječi. Konačni rezultat 7:11 govori tko je bio bolji i zasluženo osvojio prvo mjesto u grupi D ali…

 

 

Taktički poraz, a strateška pobjeda fraza je koja je odjekivala kupalištem ispred Coola u Cavtatu. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti i kakve će se pouke izvući. Vidjeli smo dosta lijepih poteza, od Zonićevih „kesica“, lijepih udaraca na prebačaj, Bracovu parabolu u bliži. Protivnik je bio mlađi, spremniji da ne kažemo i ljepši i zasluženo odnio 3 boda u Gruž.

 

Ako se dobro sjećamo do sada su se ovi protivnici susreli samo jednom, prije 8 godina. Turčin je dobio za zelenim stolom jer je za PVG nastupio drugoligaški igrač bez prava nastupa (sama utakmica je završila 4:5). Tada je je prezidenteova hobotnica BaBa točno predvidjela tko će pobjediti (fotografija na vrhu), a danas, kada je već prije dosta godina završila ispod peke, nije bila u stanju prognozirati.

Rijetki su isti akteri. Onda je Zambata sudio, a danas brani za Turčina. Tu su još i b/a i Bena. Mark je ovaj put ozlijeđen inače bi igrao, Maro nije stigao na utakmicu, Pepetu nije stigla smjena na brod, Ogs je najavio povratak iduće sezone, a dll kasni s Paga te je Josh prešao u stožer.

U PVG-u je samo Frane Ćirak igrao i onda i danas.

 

Danas 7:11. Svaka čestvrtina po jedan razlike za PVG. Glavni skaut Josh u najavi je apostrofirao 3 imena, Zonić, Roko i Knežević. Odlično je detektirao najjače snage jer njih trojica zabili su 10 od 11 golova PVG-a. Nismo ih uspjeli zaustaviti. Već u drugoj četvrtini b/a je zaradio treću osobnu, ostavio momčad na cjedilu, te je rotacija postala previše skraćena. Jednu na Benderu i dvije na Zoniću.

Bilo je jako puno isključenja s obje strane. Ključna razlika stvorena je u realizaciji igrača više. Gružani su imali izrađene akcije na svoje najjača snage, dok smo s druge strane vidjeli puno konfuzije i realizacija je bila posljedica loših postavljanja. Kad bi i izradili dobru akciju Vlaho bi sa 2 metra promašio gol.

Ključni, prelomni trenutak utakmice dogodio se na 5:7 u trećoj četvrtini kada smo imali kontru 5 na 4 kada je Bašo junior loše šutirao u blok i umjesto trećeg gola u nizu i dolaska na -1, u rekontri PVG odlazi na +3 i utakmica je praktički riješena. Do kraja su se golovi većinom i zabijali iz kontri kojih je bilo i ranije. Ističemo dvije u kojima je Zambata obranio Benderu situacije 2 na 1.

 

Česetike pobjedniku koji je bio bolji i zasluženo slavio te osvojio plasman u četvrtfinale koje mi još moramo potvrditi u nedjelju na Porporeli protiv Kolorine.

 

Barem je bilo dovoljno patata u Garden pubu pa je prezidente ipak zadovoljan otišao na počinak.

 

Turčin Danče – PVG Gruški mul                              7:11 (2:3, 1:2, 2:3, 2:3)

CAVTAT

Sudac: Marko Matijević

Turčin: Zambata, Tomi, Bena, b/a 1, Vlaho, Bruno, Bašo junior 1, Braco 2, Brena, Erazmo, Bani 3, Kićo. Trener i idejni vođa: Prezidente, pomoćni treneri: Zeko i Misla. Glavni skaut: Josh

PVG: Tomo Sjekavica, Frane Ćirak, Tomi Duždević 1, Pavo Zonić 5, Ivan Knežević 2, Petar Alamat, Đino Radić, Maroje Roko 3, Ivan Puh, Ivan Đerek, Tomislav Vlašić, Đivo Kresić, Robert Bender. Trener: Siniša Zonić