DANČE OPET IMAJU DVIJE EKIPE U GLAVNOM TURNIRU

 

Stigla je i ta zadnja utakmica kvalifikacija za Betulu Danče. Biti ili ne biti. Borba za ulazak u glavni turnir. Protivnik je Plaža ispod Petke, ekipa koja je dobila Lukovicu, našeg protivnika iz prošlog kola. Dobar dio ekipe je pripreme za ključnu utakmicu proveo u Sky Baru plešući kao da im je zadnje, a neki su u potrazi za fizičkim opuštanjem i duhovnim mirom potegnuli čak i do Pelješca, gdje su se mazali ljekovitim blatom sumnjivog učinka i trčali plažama Malog mora kao hodajuće reklame za Afričku šljivu.

 

 

Uru prije utakmice Vid i Domo odrađuju još jedne finalne pripreme u Dolce Vite te dolaze na Danče i tada počinje sindrom zvan „Turčinu ne dolaze igrači – Rade zovi ljude“. Po prvi puta se događa da Betula ima problema s igračima. Očito se prerano počelo s formiranjem Lokomotive Danče. Na utakmicu ne mogu doći Periša (zaruke su učinile svoje), Pavo (gosti su mu važniji od nas), Mario (jedini profesionalac u ekipi, odlazi u Norvešku jer mu počinje rukometna liga) i febrilni Ivo. Ne znamo dolaze li Lučić i Miho. Rade savjetuje mladu ekipu što činiti u ovakvoj situaciji: „Pitajte ljude koji dolaze na Danče da igraju za vas, tako se to radi u Turčinu.“ Betula odbija prihvatiti ovu avangardnu taktiku i oslanja se na nadu da će se pojaviti još neki igrači, što se i obistinilo nekoliko minuta kasnije dolaskom Miha, a onda i Lučića. Prijavljen je čak i Rade pod brojem 13, ali je kapicu stavio na krivu glavu i sam se izbacio iz konkurencije.

Betula je ipak pokazala da kod nje nikada nema mjesta za paniku i moglo se skočiti u more i početi sa zagrijavanjem. Za vrijeme zagrijavanja pomno su se pratili igrači P.I.P.-a, gledajući hoće li se oni uspjeti skupiti. Skupile su se obje ekipe, dobro zagrijale i borba za ulazak u glavni turnir je mogla početi. Sudi – Zambata, koji se ljuti što je Rade stavio kapicu na krivu glavu pa ga ne može isključiti s pravom zamjene, što utječe na njegove sudačke procjene u utakmici (P.I.P.-ovci će reći na njihovu štetu, ali sunce je udaralo u oči).

 

Betula ponovno počinje sa provjerenom „antipostavom“. P.I.P. prvi ima loptu, pokušava odmah na centra, ali dominantni bek Domo pokazuje koliko su sve odrađene pripreme koristile. Nekoliko sekundi kasnije Vid otvara utakmicu s prvim golom i Betula vodi 1:0. Domo povećava na 2:0, a Sandro na 3:0 i time završava prva četvrtina. Vidi se da su prva dva strijelca sudjelovali u reklamiranju Afričke šljive, a neki drugi nisu, jer je Betula od kraja prve četvrtine djelovala totalno impotentno, iako ne bez dobrih strana. Grbina obrana kontre 1 na 0  je najbolja u povijesti Betule  (Pena žao nam je), a Josipova fantastična predstava u drugoj četvrtini dovela je do spoznaje da je igrač kojim se s klupe može upravljati kao joystickom, povicima „Plivaj!“ i „Pucaj!“. Nažalost, manje je responzivan na komande „Plivaj nazad!“ i „Dodaj!“

 

Bez gola smo gotovo dvije četvrtine, a P.I.P. sporo ali uporno smanjuje razliku i sredinom treće izjednačuje na 3:3. U tom se periodu potezima ističu Munja koji loptom golmanu s pola metra praktički udara „high five“ i Pop koji neuspješno pokušava uplivati s loptom u gol. Nakon 30-ak promašaja (subjektivna procjena s klupe) Domo a.k.a. Ivović kaže „Dosta“ i konačno zabija za 4:3. Do kraja Zec pokazuje zavidan golgeterski instinkt i zabija svoja dva prva gola za Betulu koja zaključuje utakmicu rezultatom 6:4 i u svojoj drugoj natjecateljskoj sezoni ulazi u glavni turnir Divlje lige!

 

Glavni turnir ogroman je uspjeh za ekipu koja se ponosi „antipostavom“, kojoj bek i sidrun vaterpolo igraju ironično, a kod zamjene rijetko ulazi isti broj igrača koji je izašao. Prošle su dvije godine od neslavnog „lozičkog egzodusa“. U tom trenutku nitko nije mogao niti sanjati da će Betula igrati glavni turnir u istoj grupi s Lozicom (i čak imati šanse da im zabije gol). Ovaj ogroman uspjeh dugujemo prvenstveno zajedništvu, pojavljivanju na utakmicama, avangardnim taktičkim zamislima i Popu koji je poslušao srce (sigurno nije razum) i pridružio se Betuli, a ne nekoć uglednom Turčinu. Očekivalo se i Milića, ali on je umjesto za Betulu ničim izazvan odlučio igrati za trenutne prvake Elitu. Što je najvažnije, Danče ponovo imaju dvije ekipe u glavnom turniru.

 

Na najavu glavnog turnira ne treba trošiti previše riječi. U grupi su osvajač Elita, mrska nam i opasna Lozica, te Kolorina, koja više podsjeća na Porporelu iz doba kada je ona redovito igrala polufinala. Nekakva konkretnija analiza situacije nije potrebna. Najbolju analizu pružio je Josip izjavom: Nisam zadovoljan. Nisam postigao pogodak Lukovici ni Plaži ispod Petke, a vrlo su male šanse da to učinim u glavnom turniru.

U idućoj epizodi saznajte: Kako je Domo čuvao Rudinicu? Je li Betuli dozvoljeno da pređe centar protiv Elite? Tko je zamijenio Popa i Ogrestu? Je li ulazak u glavni turnir možda ipak bila greška? Sve to i još više čitajte za nekoliko dana u novoj epizodi Betulinih kronika.

P.S. Ovom prilikom se želimo prigodnom pjesmom zahvaliti Popu i Ogresti koji nam odlaze pred glavni turnir:

 

 

 

 

 

BETULA DANČE – PLAŽA ISPOD PETKE  6:4 (3:0, 0:1, 1:2, 2:1)

Betula: Grba, Ogs, Domo (2), Munja, Josip, Lučić, Miho, Zec (2), Pop, Vid (1), Sandro (1), Rade

PIP: Goran Vasković, Filip Vuksanović, Đuro Lobaš, Mario Filippi (1), Maro Kulaš, Nikša Kulaš, Ante Vlahinić (1), Veselko Radica (2), Nikša Kopić

2 komentara na “DANČE OPET IMAJU DVIJE EKIPE U GLAVNOM TURNIRU”

  1. Velike čestitke Betuli. Sad po skupljanje iskustva, tamo oko 2020-te pomalo po bodove u GT-u, a onda po četvrtfinale…

  2. Cestitke svima a posebno Radi koji je mudro rasporedio sve oskudnije igračke resurse na Dančama