Došao je i taj dan

 

 

Nakon poraza od Funa u polufinalu, Turčin se u potpunosti okrenuo utakmici danas u Portu. Nakon ULEB-a prije 5 godina i mainstream Divlja liga dovodi Turke na ovo kultno mjesto, a protivnik je Kamen mali. Vidjeti ćemo tko ima jači kamen!

 

 

 

Protiv Funa na Dančama krenulo je izvrsno. Prvu loptu u plivanju osvajaju protivnici, na postavljenu obranu nisu ozbiljno zaprijetili. A onda smo otišli u napad i sve je krenulo nizbrdo. Kontra za kontrom do konačnih 13:4. Dogovor je bio samo jedan, spriječiti kontru protivnika, primorat ih na duže napade. Nije se ispoštovalo. Možda je bio problem što nekoliko igrača nije ni bilo na dogovoru jer su kasnili na utakmicu. Nakon 6 pobjeda u nizu došlo je do zamora materijala, i fizički i psihički. Šaptom smo pali. A i nije dobro preskakati skaline u razvoju, pa je plasman u finale ostavljen za jednu od idućih sezona.

 

 

 

Odmah nakon ždrijeba Divlje lige, još tamo prije više od mjesec dana počeli smo slagati taktiku za Kamen mali, za Voinića. Očekivali smo ovaj dvoboj u četvrtfinalu, a dogodit će se malo kasnije. Nadamo se da nije prekasno, a i pritisak je na Cavtaćanima. Naime, još nikad nisu bili treći dvije godine u nizu. Mi nismo bili ni treći ni četvrti nikad, nama je svejedno sve ovo novo. A i navodno su i medalje za četvrto mjesto spremne.

Rg veličanstveni okupio je svu vojsku tako da se očekuje dolazak svi mogućih i nemogućih snaga. Čak se i Ogs po planu vratio, ali u nevjerici jer je igrao za Betulu ne očekujući Turčina ovako visoko, u zadnjem danu natjecanja. Prigodno, zadnji dan Divlje lige ove godine je narodni ponedjeljak. 16.30 Porat, utakmica za treće mjesto, Turčin Danče u bijelim kapicama protiv Kamena malog u plavim.

 

Ovaj uspjeh nije ostao nezapažen, kuloari spominju veliko dančarsko preslagivanje za iduću sezonu. Jedino je ostalo još otvoreno pitanje, ide li se u njega s trećeg i četvrtog mjesta?

 

Polufinale, Danče

Fun H2O Mlini – Turčin Danče    13:4 (3:0, 4:0, 3:1, 3:3)

Sudac: Matijević

Fun: Ivo Žeravica, Maro Martić 2, Drago Bego, Nikola Grbić 1, Antonijo Sentić 2, Danijel Zonić, Žarko Matičević, Maro Dabelić, Ivan Buić 1, Mato Miloslavić 6, Lino Glavočić, Nikola Matičević, Đivo Zec, Vedran Kuzman 1. Trener: Nikola Masar.

Turčin: Zambata, Brena, Đivo, b/a, Đura 2(1), Maro,Vlaho vrati se, Braco 1, Veliki Erazmo, Bašo junior, Bani 1, Pepe, Stijepo, Bruno.