Kokoti dominatno i mirno do naslova

U dupkom ispunjenom Portu Kokoti su pobijedili Fun H2O 7:4 i upisali se na listu osvajača Divlje lige. Vodili su od početka do kraja i već su u drugoj četvrtini prelomili utakmicu, otišli na +3 što su i sačuvali predvođeni odličnim golmanom Mladenom Miloslavićem, ali i svim suigračima koji su u djelo proveli odlično postavljenu taktiku.

Kokoti su novi prvaci Divlje lige. U svom prvom finalu odmah i naslov. Tako to obično i biva za ekipe s Danača 🙂 . Početak je ponudio nervozu s obje strane, ali Kokoti su i tada pokazivali osjetno bolju igru, ali je patila realizacija u prvoj četvrtini:

–             Promašaj Kolića kad je ostao sam na 2m

–             Duždević odlično oduzeo loptu u obrani i promašio u kontri gdje je mogao i još puno bliže prići

–             Krivo dodavanje Radovića s igračem više s polovice terena

–             Srijemsi sam na 2m i opet promašaj

–             Duždević opet u kontri i promašio čak dva šuta gdje je mogao i još puno bliže prići golu

Kasnije se i taj napadački segment igre, odnosno realizacija Kokota popravila i tada je krenula razlika prvo na +3, 1:4 pa nešto kasnije i na +4, 3:7.

Obrana je bila besprijekorna. Zona s odličnim blokovima, siguran Miloslavić na golu koji je u drugoj četvrtini skupio čak 6 obrana od čega bar 4 fenomenalne. Do kraja utakmice ukupno 10 obrana, od čega čak 2 četverca. Tih 10 obrana dalo je čak 71% uspješnosti na golu.

Fun je bio loš u napadu, nisu baš bili nešto raznovrsni, a njih plan nije prolazio, rezervu opciju nisu imali. Posebno loše bilo je s igračem više. Realizacija samo 18%, 2/11 uz još 1/3 iz peteraca. Antonio Sentić zaradio je čak 7 igrača više, a preostala 4 sudac Matijević dosudio je u plivanju. Najbizarnija odluka bila je isključenje Jure Čučke, i to s pravom zamjene, srećom kad je već sve bilo gotovo.

Kokoti su potpuno zaustavili Nikolu Grbića i Mara Martića koji su uz Mata Miloslavića glavne realizatorske poluge u igri Funa. U biti, i Mato je zabio samo iz četverca, a i baš svaki igrač Funa je zaustavljen. Taktika Kokota je bila odlična, plan pripremljen i odlično proveden. Fun je zabio samo iz četverca, nakon već obranjenog igrača manje iz odbijanca, nakon obostranog isključenja pa je zona u igri 5 na 5 bila manje kompaktna i jedan jedini put kad ih je na neki način protivnik izigrao, kada je Vedran Kuzman zabio s desnog krila s igračem više nakon što je imao priliku ući poprilično blizu gola.

U napadu s igračem više Kokoti su igrali kao i u nekim prethodnim utakmicama. Desni trokut, Radović na krilu i Jure Čučka na vanjskom kombiniraju i prate je li se otvorila prva stativa i na taj način navuku obranu na svoju stranu i tada slijedi dodavanje na lijevo krilo gdje je situacija 1 na 1 na širokom prostoru. Dva puta su zabili s prve stative  i jednom s lijevog krila iz ovakvih akcija.  Duždević je dva puta propustio na ovaj način realizirati s krila (blok i stativa), a jednom je nekome na lijevom krilu ispala lopta pa nije šutirao te je vratio loptu Juri Čučki koji je zabio s 7 metara kada se isključeni igrač već vratio.

Popuno zaslužena pobjeda Kokota u utakmici u kojoj su potpuno neočekivano dominirali od početka do kraja utakmice. Imali su čak 15 dosuđenih osobnih protiv sebe u samo 20 minuta igre (znači bilo bi ih 24 u utakmici na 32 minute), međutim nijednom nisu reagirali što im je nedostajalo prethodnih godine. Iako, nažalost moramo na kraju spomenuti da su Kokoti diskvalificirani u polufinalu u zadnjem izdanju Divlje lige 2019 jer je netko od navijača pogodio suca iako su ono tada bili u potpunom naletu i na pragu pobjedu protiv Kamena Malog koji je kasnije slavio u finalu. Ovaj put, u polufinalu na Porporeli, identična situacija. U biti, značajno i gora jer je sudac čak dva puta svirao kraj utakmice jer je bio pogođen od strane domaćih navijača kada su Kokoti uvjerljivo vodili protiv Porporele. Sada ne samo da Porporela nije diskvalificirana, nego ni utakmica nije prekinuta (iako je sudac čak u dva različita navrata svirao kraj), već je nakon dva odsvirana kraja odigrana to pravoga kraja. Taj maćehinski odnos prema nekim ekipama, a s druge strane Dinamo – HNS-ovski prema drugima je nešto što se viđa godinama i što nipošto nije u redu od strane organizatora.

Fun H2O Mlini – Kokoti                4:7 (1:1, 0:3, 2:3, 1:0)

Sudac: Ivan Matijević

Fun:  Nikola Burđelez (3), Maro Martić, Maro Dabelić, Hrvoje Herceg (0), Antonio Sentić 1, Mihael Crnčević, Maroje Mišić, Stjepan Desin, Nikola Grbić, Mato Miloslavić 1(1+0), Luka Špetić, Nikola Crnčević, Ivo Vlašić, Vedran Kuzman 1. Trener: Jakov Blašković. Pomoćni trener: Marijo Vlašić.

Kokoti:  Mladen Miloslavić (10), Luka Kolić, Maro Gigović, Nikša Matušić, Cvijeto Radović, Ivica Duždević 1, Jure Čučka 2, Ivan Srijemsi, Vicko Kisić 1, Paulo Čulić, Toni Monković, Ivo Brailo 2, Pavo Čučka 1, Vlaho Krkić. Trener: Ivo Žeravica, Pomoćni trener: Josip Miljak.

Osobne greške: Fun 9, Kok 15

Obostrano:  Grbić – J. Čučka

Peterci: Fun 1/3, Kok –

Igrač više: Fun (0/2+0/3+1/2+1/4)= 2/11 (18%), Kok (1/2+1/1+1/3+0/2)= 3/8 (38%)

Obrane: Burđelez (1/2+1/4+0/3+1/1)= 3/10 (30%), Miloslavić (0/1+6/6+1/3+3/4)= 10/14 (71%)

Odgovori