Preko El Clasica do glavnog turnira

Divlja liga je napokon počela i Betuli. Ždrijeb nas je kaznio da prvu utakmicu budemo slobodni (za nas vrlo bitno jer želimo igrati što više utakmica), ali to istovremeno znači da nam treba jedna pobjeda manje u kvalifikacijama za ulaz u glavni turnir (za nas manje bitno jer Betula do dvije pobjede dolazi vezanih očiju). Nagađa se da je to učinjeno namjerno kako bi se udarilo u duh Betule i da je ždrijeb namješten, a vi procijenite sami iz slike ždrijeba koju su nam poslali nakon izvlačenja (skrivene poruke u sjenama?).

 

 

Tempom kojim su se dosad odigravale utakmice moglo se očekivati da prvu odigramo tamo negdje u 8. mjesecu. Do ove godine najčešće pitanje je bilo hoće li svi stići na početak kvalifikacija, a ove godine je pitanje hoće li nam ostati dovoljno igrača za glavni turnir i finale tamo negdje 15.9. Kako se bližio spektakularni El Clasico s Lukovicom, bazične pripreme su postajale sve ozbiljnije. Trebalo je ozbiljno poraditi na alkoholnim kapacitetima nekih članova ekipe (vidi se izostanak treninga preko zime), na mentalnoj snazi (previše puta se moglo čuti: „Ajme kako sam loš“), ali i na fizičkoj spremi (80% ekipe nije moglo otplivati do Turčina i nazad). Betula je sve to počela dovoditi u red i vrhunac priprema je došao na dan prije utakmice. Fantastični Project Kuka bio je idealna prilika za napraviti kvalitetni team debilding. Naši protivnici, Lukovica, pokazuju kako nisu ni oni od jučer pa tako i oni dolaze na Kuku, a istovremeno pokazuju kako imaju bolji taktički stožer od Betule pa prije partyja šalju službeni poziv Betuli da dođe na party godine, pod opaskom da „ne bi bilo u redu kad se obje ekipe ne bi podjednako spremile za El Clasico“. Ovim putem se zahvaljujemo Lukovici na tom pozivu, iz godine u godinu pokazuju kako i oni spadaju u sam vrh divljeligaških ekipa.

 

Već sat vremena prije utakmice skupilo se 10-ak članova i sigurno nas ima za utakmicu. Pred sam početak nas ima 14 – novo pojačanje Božone je tu, naš mesija Pop je tu, Miho je tu, Munja, Basor, Maroje, Sandro, ovaj, onaj, ma svi su tu! Već standardno – nema golmana. Ipak, svi znamo: „No Grba – No Party“. Grba se pojavljuje čak par minuta ranije nego inače i trga gaćice sa sebe (ispod kojih su, bogu hvala, bile gaćice Betule). Božo ga za aperitiv razvaljuje šraubom posred face, pa minut prije početka OPET nemamo golmana. Nakon kraćeg oživljavanja utakmica počinje.

 

 

Lukovica je vidno bolje zagrijana još od sinoć, pa u svom prvom napadu zabijaju vrhunski šut izvana. Nažalost, to je bilo to od njih. Ostavili su srce na Kuki, a ne na terenu. Miho, pa onda par puta Pop, pa Munja, pa Lučić razbija prokletstvo, pa Božo četverac, bla-bla… Skoro su se svi upisali u strijelce. Srđu je trebalo 20 sekundi u igri za prvi gol u karijeri, čime je postao Betulin Mbappe. Svaka čast i Lukovici, barem su davali lijepe golove, no malo ih je zasjenio Pop koji je dao 2-3 gola iz solo prodora i nastavio je niz golova iza centra na Dančama (nije teško pošto je odnedavno centar negdje na 8 metara, ali sada je čak bilo s bare na baru). Ovaj put barem nije nastradao Zambata, već je Domo nastradao od Zambate, koji mu je svirao kontroverzno isključenje kojim je htio baciti sjenu na blistavu utakmicu, ali Domo pokazuje da je i dalje jedan od najboljih bekova Divlje lige pa se do kraja utakmice Zambati trese zviždaljka u spornim situacijama. Rađa li se pomalo rivalstvo Zambate i Betule?

Na kraju 14:6. Besplatni facelifting nije utjecao na Grbinu kvalitetu, branio je vrlo dobro. Bekovska linija Domo – Maroje funkcionirala je odlično. Pop u Betuli svake godine sazrijeva i postaje bolji igrač – Špilja bi s ovakvim Popom sigurno osvojila još 2-3 naslova. Sandro je pokazao da i samo gledanje u more s kruzera 10 mjeseci godišnje pozitivno utječe na plivačke kvalitete. Munja je definitivno skinuo prokletstvo wingmana i zabio predivan gol izvana. Lučić je demonstrirao neke poteze iz Linđa (šteta što je ovo vaterpolo pa je zaboravio loptu u okretima), a zabio je i dva lijepa gola. Basor je ostao bez pogotka, ali on je svoju kvalitetu i tešku ljevicu dokazao na Kuki večer prije. Božo se uglavnom grlio s bekom i iz četverca iskoristio šansu za svoj prvi gol za Betulu. Svidjelo mu se to pa je kasnije pokušao Zecu ukrasti još jedan, no i Zec je svoju zadovoljštinu dobio u službenom zapisniku. Miho na nivou kapetana Turčina dok je još Turčin bio čemu. Srđ odličan za čovjeka koji je igrao vaterpolo dvaput u životu, okrunio debi pogotkom. Josip imao svoju šansu koju nažalost nije iskoristio.

Solidan vaterpolo, iako ne znamo kako bi izgledali protiv ekipe koja ne igra s 2 izrazita napadača. Nismo mislili da će se ikada dogoditi, ali na stranici Divlje lige stoji naslov:

 

 

(iako vjerujemo da je došlo do greške, trebalo je pisati „Tonći Popadić uvjerljiv“). Pena je iza utakmice, nakon što je vidio ovakvu predstavu, u očima imao tugu što je propustio potpisati za Betulu, a Turci su bili vidno sretniji i od nas samih što obranismo dančarsku čast na domaćem terenu. Jedino je bivši kapetan Lozice Đivo pokušao destabilizirati moral tako što je stupio u pregovore s navodno nezadovoljnim Josipom oko njegovog prelaska u Lozicu gdje mu je obećana veća minutaža.

Iduća utakmica se igra već u utorak u Platu protiv divljeligaških povratnika PVG Gruški mul – znatno ojačanih u odnosu na prethodne nastupe u Divljoj. Cilj nam je ne izgubiti s previše razlike. Popu završava godišnji – trebao bi ga zamijeniti Stahor za kojeg ne znamo što je radio dvije godine u Zagrebu, ali bolje bi mu bilo da ih je proveo na bazenu i u teretani.

U sljedećem izvještaju saznajte odgovore na pitanja: Je li kurir Betule iz Barcelone donio drugu turu gaćica? Je li Josip prešao u Lozicu? Tko je Antun Stahor? Ima li života poslije Popa? Može li u Platu vani biti 35, a u moru duplo hladnije?

 

BETULA DANČE – LUKOVICA 14:6

Sudac: Zambata

Betula Danče: Grba, Božone (1), Miho (1), Domo, Maroje (1), Lučić (2), Sandro (1), Basor, Pop (4), Vid (1), Josip, Srđ (1), Zec (1), Munja (1).

Lukovica: Mihael Turanjanin, Jozo Nardelli, Nikša Kukrika, Petar Klaić (2), Ivan Sutić (1), Nikša Mišić, Marin Butrica, Hrvoje Marojica, Nikola Matičević (1), Đivo Pulitika, Zlatan Avdić (1), Ivica Marinović (1), Žarko Matičević.