Treća sreća za Špilju ’94

Završeno je i treće izdanje Danče Fantasy lige. Novi pobjednik je Andrija Martić sa ekipom Špilja’94.

 

Andrija je sjajno iskoristio prvi pik na draftu i na krilima najučinkovitijeg igrača prvenstva, Grka Ioannisa Fountoulisa, osvojio prvo mjesto sa ukupnih 144.27 bodova. Odabir francuskog igrača desne strane, Ugo Crousillat je također bio pun pogodak. Ugo je donio velikih 23.49 bodova i sveukupno je bio sedmi najučinkoviti igrač prvenstva. Andrija ga je birao u četvrtom krugu drafta.

 

 

Kao prvi pik na draftu Andrija je izabrao Grka Fountoulisa, u drugom krugu je birao zadnji i izabrao je novog igrača Juga, Merkulova. Merkulov je označen da igra beka i bio je u sastavu od početka do kraja skupivši 18.81 bodova. U trećem krugu opet je birao prvi i izabrao centra Mezei-ja, to mu nije donijelo puno sreće, pa ga je u trećem kolu mijenjao za Lucasa. U četvrtom kolu na poziciji centra je opet mijenjao i zaigrao je Maltežanin Zammit, koji je igrao i peto kolo. Zadnja dva kola sidruna je igrao Grk Kolomvos. Osim početnog Mezeija, ostali su jako dobro odradili svoje i donijeli dovoljan broj bodova. Na kraju četvrtog kruga izabran je već spomenuti Crousillat, koji je tek u zadnjem kolu zamijenjen sa Fernandesom jer Ugo nije igrao zadnje kolo. U petom krugu, Andrija je birao golmana Flegkasa, koji je branio prvo, drugo, četvrto i peto kolo. U trećem kolu kratko je ubačen Wagenaar, a zadnja dva kola Vogel. U šestom kolu izabran je Echenique koji je u trećem i četvrtom kolu zamijenjen sa Nizozemcem Mullerom. U zadnjem sedmom krugu, Andrija je uspio dobiti Vukičevića, koji je u četvrtom i petom kolu mijenjan sa Maltežaninom Camillerijem. Lijeva strana napada je ostvarila sjajan učinak koji je bio neuhvatljiv za ostale ekipe.

Po pozicijama Andrija je na poziciji golmana zaradio 12.61 bodova, što je po ukupnom učinku golmana tek sedmo mjesto. Na poziciji beka skupljenih 18.81 samo od Merkulova je bio dobar učinak, ukupno drugi po učinku bekova. Samo su Galjani skupili više zbog izrazito učinkovitog Ivovića. Dobrom rotacijom na poziciji sidruna, Andrija je skupio 13.02 bodova, što je treći najbolji učinak sidruna. Bolji su bili Davorovi Cirkusanti i Igorov Vortex. Potpunu dominaciju Andrija je ostvario na lijevoj strani napada sa 60.19 bodova što je izvrstan učinak, uzimajući u obzir da je druga najbolja lijeva strana bila kod Davorovih Cirkusanata sa 39.41 boda. Kod desne strane Špilja ’94 ostvarila je treći najbolji učinak sa 39.64 boda, opet iza Davorovih Cirkusanata koji su skupili 46.11 bodova te iza Mariovih Jezera.

 

Na drugom mjestu su drugu godinu zaredom Cirkusanti, koje vodi Davor Kovačević. Davor je opet zaostao za samo pet bodova, slično kao lani iza Komarde. Davor se dokazuje kao vrsni fantasy igrač jer dosad ima pobjedu i dva druga mjesta. Postojala je nada da će u zadnjem krugu doći do preokreta, ali do njega ipak nije došlo. Bek Drašković i sidrun Bodegas su donijeli premalo, a od ostalih se očekivao izvrstan učinak koji je ipak izostao. Za osvojeno drugo mjesto Cirkusanata najzaslužniji su grčki igrač desne strane Vlachopoulos te španjolski golman Lopez-Pinedo.

Treće mjesto u ukupnom poretku osvojio je Marko Vukičević s ekipom Galjani. Zaostao je preko 20 bodova iza Davora, ali s obzirom da mu je ovo prvi fantasy, pokuzaje se kao ozbiljna prijetnja za neke iduće verzije.

 

Ukupni poredak: