Sami protiv svih

 

 

Taj dan se sve urotilo protiv Betule. Ujutro Božo javlja da neće moći igrati zbog drugih obaveza (kasnije će se ispostaviti da je zapravo išao probati more pa kad je vidio koliko je hladno odlučio je ne doći). Lučić javlja da radi popodne. Basor je u depresiji pa ne može. Sandro u zadnjim pripremama za pred odlazak na brod idućih 5 mjeseci. Ivo ne može. Pop otišao iz Dubrovnika. Pero još nije došao. Betula značajno oslabljena mora ići u neugodni Plat na vrlo snažni Gruški mul.

 

 

 

Po dolasku počinju se nazirati prvi tragovi neugodne urote protiv Betule. Netko na magistrali okreće putokaze i prometne znakove pa dio igrača pola sata kruži oko Duboke Ljute pokušavajući doći do Platskog terena i tako gubi veliki dio energije, ali i živaca. Drugi dio ekipe pobrojava hoćemo li se skupiti i vijeća treba li izraditi manje kupaće za utakmice u hladnom Platu. Kada smo se napokon skupili, počinje zagrijavanje i odmah slijedi hladan tuš! U doslovnom, ali i prenesenom značenju – osim što je more uspjelo biti upola hladnije nego vani, Maroje skače točno na ježeve i probada obje noge! Za njim, kao pravi prijatelj, odmah skače Zec koji – nevjerojatno – također skače na ježeve i ubada se u šuterski prst! Nismo ni počeli, a već su nam dva igrača ozljeđena.

 

Vid i Domo iskusno ulaze okolnim putem jer im se ovo sve sad već čini sumnjivim. Imali su što vidjeti, netko je ježevima minirao područje oko terena točno na mjestima gdje se ulazi u more. No, za dotući Betulu treba mnogo više.

Kreće zagrijavanje (čitaj hlađenje) i ubrzo utakmica može početi. Sudac daje znak za početak, Betula prva ima loptu i PVG vodi 4-0. Klupa Betule više liči na Jacka i Rose iz Titanica nego na igrače spremne posisati krv protivnika.

 

Gružani su glisirali oko nas kao da su na jet-skijevima. Čini se da im teret svih plivačkih medalja nije osobito teško pao. Slabo i teško smo postavljali napad, a još teže obranu. Spuštanje lopte na 2 metra se pokazalo nemogućom misijom, tako da smo više puta pomislili „Hm, kako bi bilo dobro da imamo sidruna od 100 kila koji je trenirao vaterpolo, a živi negdje u blizini i rimuje se s Nožo“. Do kraja prvog poluvremena 0:8, ali bitno je naglasiti da smo i zapucali jedan zicer. Sve je tako izgledalo do rezultata 12:0, pri kojem Gružani plivaju kontru i rutinski zabijaju trinaesti gol, a onda – šok i nevjerica! Službeni spiker s 12:0 povećava rezultat na 14:0! Svi se u nevjerici gledamo. Je li Divlja liga odlučila uvesti šut s pola metra za 2 poena? Jesu li nam zato govorili „Nemojte ići u Plat – ima lopova“? Kome je u interesu da ne pobijedimo ovu utakmicu?

 

Proradio nam je despet pa Munja i Stahor izbezumljuju Gružane s dva gola, a Maroje s par vrhunskih driblinga čini totalnu pomutnju u gruškoj obrani. Taman smo se zahuktavali, a već je završilo. Razlika na kraju ista kolika i temperatura mora – 18. Mnogi bi rekli da je 20:2 nepravedan rezultat, jer je realan omjer snaga na terenu upućivao na 19:2, ali moramo ostati veliki i u porazu i ipak priznati Gružanima da su bili zericu bolji. Da smo imali manje ozljeda, manje izostanaka, manji teren, podršku sudaca, ali ponajviše da imamo veze s vaterpolom, ovo bi sve izgledalo drukčije.

Stahor se pokazao kao veliko pojačanje jer je odmah po dolasku zabio 50% golova Betule. Zec je imao par sjajnih prilika, ali očekivati gol s 20 bodlji u šuterskom prstu je kao očekivati da Lozica postane Dančarska momčad.

 

A da urotama protiv Betule ne bude kraj, otkrili smo zašto je Divlja liga ovoliko kasnila. Naime, 10.08. se u Belišću igra turnir “Vaterpolo u žitu” koji je po svom formatu napravljen da ga Betula osvoji, ali kako tada igramo grupu fazu Divlje izostat će nam slavonski pehar. Nekome nije u interesu da Betula osvoji išta osim srca publike.

Po završetku utakmice požurili smo u obližnju betulu na refavanje. Tamo nas je ugostila prijateljska Lukovica uz hitove najvećeg glazbenog kapetana – Olivera.

 

U sljedećem izvještaju: Zašto smo pustili utakmicu protiv PiP-a? Je li Jack mogao stati kraj Rose? Tko je kriv za potonuće broda Betulitanic? Koje maslinovo ulje najbolje izvlači ježeve?

BETULA DANČE – PVG GRUŠKI MUL 2:20

Betula Danče: Grba, Srđ, Miho, Domo, Zec, Josip, Stahor (1), Vid, Munja (1), Maroje.

PVG Gruški mul: Tomo Sjekavica, Frane Ćirak (1), Ivan Puh (1), Ivan Knežević (3), Pavo Zonić (6), Petar Alamat (1), Đino Radić, Maroje Roko (5) Ivan Đerek (2), Đivo Hendić (1), Siniša Zonić, Đivo Krešić.