Špilja opet gazi sve

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Završena je i ovogodišnja Divlja liga. Pobjedila je Špilja ’94 Danče. Drugi je to naslov nakon onoga iz 2002. Zanimljivo je primjetiti neke vrlo velike sličnosti puta do naslova 2002. i ovoga sada. Oba puta godinu prije osvojeno je treće mjesto koje je donijelo skupinu C. Od nenositelja, ekipa poraženih u četvrtfinalu, u skupinu oba puta dolazi Copa. Skupina je zavšena na prvom mjestu. Oba polufinala završena su sa 4:3, nakon zaostatka 1:3. 2002. protiv Elite, a 2011. protiv Solituda. U finalu oba puta trener je bio Marole koji je specijalno za ovu priliku ponovio stajling od prije 9 godina. Pomalo spooky :wink:.

Ambijent je bio odličan, Porat je pun ko šipak. Cavtaćani su zakupili Tirenu i sa vlastitim razglasom, bubnjevima, pjesmom i skandiranjima napravili spektakularnu atmosferu. Bilo je i dosta Dančara, koji su bili raštrkani na sve strane pa su bili tiši. A i nisu imali zvučna pomagala ko Konavljani.

 

Presudilo je iskustvo igranja ovakvih utakmica s obzirom da je u sastavu Špilje čak 10 istih igrača kao i te 2002. Vjerojatno su i vlastiti navijači stvorili mali pritisak Cavtaćanima, a Dančari su vješto koristili sve greške. U obrani su igrali disciplinirano i po dogovoru, sa naglaskom na Ivana Šutala koji je unatoč dva pogotka dobro zaustavljen. Općenito je igra Špilje u obrani bila vrlo dobra, a u napadu su pametno kažnjavali propuste Cavtaćana.

Špilja je povela odličnim golom Rakigije koje je uplivao na stativu i iz prijenosa zabio na odličnu asistenciju Braca. Cavtaćani su okrenuli preko Drobca (lopta od bloka vara Zambatu) i Šutala koji je zaradio izbačaj bez lopte na krilu (Pop) i dobio brzu loptu za laganu realizaciju. Na 2:1 za Kamen mali, još jedan igrač više Sandro Sukno, koji je danas umjesto Vlaha Rajčevića vodio ekipu, zove time out, ali Milić presijeca dodavanje na stativu. Do kraja četvrtine 3 gola Špilje. Dva najmlađa člana ekipe, Maro Bjelokosić i Željko Bjelobaba zabijaju odlične golove; Tić „krivog oka“ sa desnog vanjskog, a Žele odličan vijak sa dva metra. Još je zabio Pop za 4:2.

Mijenjaju se strane, sada sunce ide u oči golmanu Kamena. Nikša Vragolov koristi drugog igrača više, ali Milić je po prvi put u utakmici na trenutak sam i odmah nakon 13 sekundi vraća na +2. Inače su Cavtaćani igrali „striktnog flastera“ na Goranu, a kad bi ušao na dva metra onda bi se postavili u vrlo plitku M – zonu. Nikša Vragolov je zabio opet, ovaj put iz polukontre. Ali Pop također zabija drugi gol, sa desnog krila nakon uplivavanja Braca koji je tako odvukao igrača.

Zadnja četvrtina, Špilja kontrolira ritam utakmice i drži rezultat jakom obranom. Još je iskoristila pogrešku obrane Kamena koji su nakon jednog udarca otišli u napad, ali loptu kupi Pop i dodaje Tiću koji u situaciji 3 na 2 lakoćom poentira za 7:4 1:05 do kraja. Još je samo Šutalo ublažio rezultat i slavlje Dančara je moglo početi.

Zanimljivo je, što se vjerojatno nikad prije nije dogodilo, da je pobjednička ekipa imala samo jednog igrača više u finalu, kojega nisu iskoristili. S druge strane Kamen je imao realizaciju 2/5. Suđenje je u globalo bilo solidno, a blagim pogreškama malo češće u korist Kamena, vjerojatno iz razloga što suci inače uvijek malo „navlače“ za one koji zaostaju. Tako je po kriteriju izbačaja bilo još bar 2 puta isključenje nad Milićem kad bi ga bek jahao po glavi bez lopte, te je jedan igrač više za Kamen uzrokovan nedosuđivanjem očiglednog prethodnog prekšaja nad Đurom. Upitan je i nepriznati gol Đure kada je lopta po mnogima ipak prešla zamišljenu liniju gola. Najviše protesta navijača Kamena izazvao je jedan dosuđeni korner u korist Špilje koji nije postojao.

Sudac je opet isključio trenera Špilje, ovaj put Maroleta, koji ga je samo upitao (nakon ovog nepriznatog možebitnog gola kad je lopta bila oko crte) nakon očiglednog gola Milića: „Je li ovo gol, mogu li se počet veseliti?“.

Za najboljeg igrača ovogodišnje Divlje lige proglašen je Milić, a najbolji golman je Zambata, sasvim zasluženo. Čak je Zambata mogao pokupiti oba naslova.

Finale divlje lige 2011
Porat
Sudac: Nenad Periš
Kamen mali – Špilja ’94 Danče    5:7 (1:1, 1:3, 2:2, 1:1)
Kamen mali: Lukša Lasić, Jure Grbešić, Denis Džanković, Goran Jerković, Nikša Vragolov 2, Mihajlo Vragolov, Josip Deranja, Pero Obradović, Ivan Šutalo 2, Pero Nikšić, Dinko Guljelmović, Mato Lončar, Andrej Drobac 1, Nikša Guljelmović, Nikola Zečević. Voditelj: Sandro Sukno.
Špilja: Željan Radulović, Ivo Hrdalo, Nardi Mladinić, Željko Bjelobaba 1, Ivan Gjurašić, Maro Bjelokosić 2, Goran Milić 1, Jovica Radulović, Pero Gvozdenica, Davor Rakigjija 1, Josip Zlošilo, Tonći Popadić 2, Marin Kovačić, Ivica Zlošilo, Maro Kristić, Roko Šipić Gvozdenica. Voditelji: Maro Marušić i Višeslav Franić.

Igrač više: Kamen (-+1/2+1/2+0/1)= 2/5 (40%), Špilja (0/1+-+-+-)= 0/1 (0%)

 

 

p.s. Galerija i ostali klipovi stižu naknadno.

7 komentara na “Špilja opet gazi sve”

 1. Ipak bi se trebalo zahvaliti Pallaceu sto su omogućili Spilji lani trece mjesto tako da ove godine nisu trebali ni igrati

 2. dakle, i dogodine treba Zambatu baciti s balkona, kako bi branio na ovome nivou….

 3. Sažetak utakmice: http://www.youtube.com/watch?v=eJ89VGj8UjM&feature=player_embedded

  1. zanimljivo da je u sazetku prikazano toliko udaraca, a ne recimo onaj đurin koji je možda nepriznat regularan gol?!

 4. na sažetku se može vidit i drugi ‘sporni trenutak’ na štetu kamena, kad su postigli gol nakon (po sucu) isteka vremena.koliko god onda ja bio uvjeren da je prošlo barem 7 sekundi od riječi ‘5’ do gola, snimka me opovrgava.
  http://www.youtube.com/watch?v=eJ89VGj8UjM&feature=player_detailpage#t=336s
  usprkos tome, nema opravadanja za onaj ciganluk i gađanje bocama što suca, što klupe špilje u više navrata.

  1. na ovoj snimci ne cuje dobro, ali stol je jednom prije suta reko gotovo… a njima je na dusu je li stvarno bilo gotovo. a i pogledaj zapisnickog stola, iza njega 5 ljudi s majicom sa grbom danaca 😉