Suspenzija pred polufinale?

 

Kao što slika kazuje kako stare rane ipak zacjeljuju, neke stvari se ipak nikako ne mijenjaju. Iako nigdje nema ništa objavljeno kuloari kažu da će Špilja na Kamen mali bez Braca koji je dobio kaznu od jedne utakmice zabrane zbog isključenja s pravom zamjene u prošloj utakmici. S obzirom da je bilo podosta isključenih na prva dva četvrtfinala, a naša utakmica nije ni završena bit će zanimljivo vidjeti kakve su kazne ostalih. A volio bi znati i tko ih je donio. Nisu i ovdje valjda neke „fiktivne osobe“ uključene kao svojedobno kad nam Anđela Matić – neka mi oprosti, ali tko je ona u kontekstu Divlje lige – nije dala da se učlanimo u udrugu Divlja liga.

 

Uzrok svih problema u utorak bio je sudac Bojčić koji očito, čim je sudio i idući dan, nije kažnjen. A njemu bi trebalo doživotno zabraniti suditi Divlju ligu. Prigovori i reakcije svih igrača nastali su kao direktna posljedica kardinalnih grešaka dotičnog suca.

Drugi, možda još i veći, problem je donošenje ovih odluka o kaznama pojedinaca. Nitko ne zna tko ih donosi ni na osnovu čega se takve odluke donose. Za jedne te iste stvari nekoga se kazni, nekoga ne, nekoga s utakmicom, nekoga s pokojom godinom kazne. Tako se svojedobno sudionike istog isključenja različito tretiralo, neki su mogli imali priliku dati očitovanje, drugi pak ne. A odluku je tada, a vjerojatno i danas donosilo tijelo u čijem sastavu naslućujem barem dva imena: Vlašić te Smokvina. Iako ovaj drugi često ne bi ni bio prisutan na utakmicama o čijim je akterima kasnije odlučivao.

A i jasno je da moraju biti veći „katolici od pape“ pa su jasno strožiji u kažnjavanju od LEN-e, FINA-e i HVS-a unatoč tome što se ovdje radi o amaterskom natjecanju. U prvoj hrvatskoj ligi isključenje s pravom zamjene ne donosi pauzu od jedne utakmice. Braco se jest u ovoj utakmici „pokoškao“ sa suparničkim igračem na način da mu je ispod vode uzvratio udarac koji je ovaj plasirao šakom iznad vode. Da je sudac odmah reagirao i dosudio kontrafaul i isključio protivničkog igrača sa pravom zamjene, ne bi ni bilo obostranog isključenja. A i sve da i bi, kako i zašto bi to bilo za utakmicu kazne? A što reći ako i Buconića kazne za njegovo isključenje, onda će to tek biti vrhunac apsurda.

Kao što je uostalom dosta toga apsurdno, primjerice da se na isti način, s utakmicom kazne, kažnjava obostrano isključenje s pravom zamjene poput ovoga i npr. nasrtaj na protivničkog igrača ili trenera izvan mora. A nasrtaja izvan mora je bilo na pretek u redovima poraženih ekipa prvog dana četvrtfinala.

 

Sutra smo dakle na opet na Bellevueu, na redu su polufinalni okršaji:

16:45      Fun H2O Mlini – Solitudo

17:45      Špilja ’94 Danče – Kamen mali

 

Zanimljivo da su u polufinale prošle 3 ekipe koje su bile drugoplasirane u svojim grupama, samo je Fun do sada bez poraza. Nikad jači Fun s gromoglasnom publikom na najkonstantniju momčad zadnjih godina. Solitudo je ove godine bez Markovića, kao i bez Pitera Radića. A tko zna hoće li Pavleković biti kažnjen za isključenje s pravom zamjene – ne znam ni zbog čega ga je dobio – u četvrtfinalu.

S druge strane repriza finala iz 2011. i četvrtfinala od lani. Ali i Kamen mali je iznimno pojačan Andijem Drobcem, Vojnićem i Vezjakom ove godine. Špilja je oslabljena bez Braca i Pera.

Jedan komentar na “Suspenzija pred polufinale?”

  1. Dobre vijesti, dolazi Periš

    http://divljaliga.com/?page=vijest&id=208