Turčin rutinski

 

 

Došlo je takvo doba da Turčin upisuje rutinske pobjede u glavnom turniru, pobijeđena je Komarda 8:5. Ako pogledamo konačnu tablicu grupe C, sve tri preostale ekipe skupa, imaju manje bodova nego Turčin sam! Iako je i prije ove utakmice osigurano prvo mjesto u grupi, nastup na Dančama zahtijevao je dodatnu ozbiljnost.

 

 

Komarda je povela 1:0 na samom početku, ali do odmora Turčin preokreće na 2:1. Kasnije je tijekom utakmice prednost stalno bila 1 ili 2 razlike, a najveća prednost je konačni rezultat kojega je svojim prvim golom ikad u Divljoj ligi, u kapici Turčina, zabio Bruno. Morao je iza toga platit piće cijeloj taraci kartaša/navijača. Igralo se u laganijem ritmu, dosta opušteno. Skoro ko Hrvatska protiv Francuske na OI u Riu, samo s drugačijim ishodom na kraju. Zanimljivo da je Turčin opet zadnju četvrtinu odigrao 3:1. U prvom kolu s toliko su Češće banje bile bolje, a u ova iduća dva je Turčin slavio protiv Penatura i Komarde. Bila je ovo već peta pobjeda u nizu Turčina u ovoj sezoni.

Debitirao je i Đura, novi kapetan bio je Đivo koji je Turčinovim brodom plovio puno mirnije od Bene koji se razmišlja kojim katamaranom doći s Cresa. Bani je standardno bio najraspucaniji, još je izborio i četverac. Zanimljiv podatak je da su u jednom trenutnu u terenu skupa bili Brena i Bruno gdje prvi točno četiri puta stariji od drugog.

El presidente je olako shvatio ovu utakmicu i došao tek na treću četvrtinu iako se igralo na neradni dan u 7 popodne. Komarda je nova ekipa koja ima potencijala. Mladi su, imaju zanimljive igrače, a i zanimljiva prezimena; brani im Radulović, igraju Režić, Rudinica, Bulaš Joković. Ipak, najbolji je Šteta koji je osvojio i fantasy pa možete pročitati i intervju s njime (LINK).

 

Zanimljivo je bilo i nakon utakmice kada su Turci zapjevali, opet, „Dajte Pallace da se igramooo, igramooo, igramooooo.“ S obale se odmah javio kapetan Pallacea, Ogi koji je uzvratio: „Hoćete li odma’?“. Ipak, sudac Matijević nije imao više vremena pa je sve odgođeno za ponedjeljak na Porporeli u 16.45.

 

 

Nakon toga, ponajviše tijekom nedjelje, nastavio se verbalni rat i prepucavanja, ponajviše na Facebooku. Obračun izbornika Tucka sa stanovitim portalčićem je goli k…., za ono što smo imali prilike pročitati i kakve smo fotografije i fotomontaže mogli pogledati. Svi s nestrpljenjem očekuju, kako Pallasaši kažu „najgori četvrtfinalni par u povijesti Divlje lige“.

 

 

Turčin Danče – Komarda 8:5 (2:1, 2:2, 1:1, 3:1)

Danče

Sudac Marko Matijević

Turčin: Zambata, Brena, Đivo, b/a 2(1), Mark, Maro 1, Đura, Braco 1, Bašo junior, Bani 3, Josh, Bruno 1. Trener: Marin Purger.

Komarda: Ante Radulović, Ivan Ivičević, Toni Fraska, Nikola Klekar (2), Nikša Orlić, Zlatan Avdić, Vlaho Nivić, Nikša Ficović, Mario Režić (1), Ivan Šteta (2), Marin Rudinica, Kruno Kuzmanić, Ivan Bulaš Joković.