Turčin u 2011. – još dva pojačanja

SAMSUNG
 
    I baš kad su svi mislili kako je lista pojačanja Turčina za ovu sezonu završena s Škurlom i Ivetom, tim više što ni najavljeni odlasci nisu ostvareni, senzacija: najtrofejniji aktivni igrač Divlje lige Ivo Braenović potpisao je za Turčin, kao i dr. psih. Mihovil Jančić – više nego dobrodošla pomoć na klupi. Ali krenimo redom.

     Ivo Braenović: čovjek koji je dva puta osvajao Divlju ligu, 5 puta bio drugi (sve s Dančama) i jedanput treći (s Špiljom), igra Divlju ligu od 1974. godine,  osjetio je kako cijeli njegov sportski život je imao samo jedan cilj, zaigrati za Turčin, i trenutkom pristupa navedenom klubu uzviknuo:“To je to, sad sam ispunjen!“.
     Kako bismo izbjegli zle usporedbe s Dinamom, da kao oni dovodimo stare islužene njemačke sportaše koje masno plaćamo, možemo reći da je to samo djelomično točno: jest da ima veze s Njemačkom, jest da ćemo ga plaćati masnim komadima janjetine i odojka, ali da je star i islužen bili mu ponudili ugovor na 7 godina s mogućnošću produženja na još 12 ? Bi ako smo na skrbi drugog pojačanja, ali ostanimo još na Ivu.
     O njegovoj formi pozvanije su govorit strankinje, a ja mogu reći kako čovjek cijelu zimu igra 3 puta tjedno košarku u jakom ritmu sat i pol i taj se ne štedi, a ni druge – udara ko mladić (Ratko po opsadnim gradovima), trči, pliva, igra nogomet (štoviše osvaja i tu trofeje, a činjenica da se ove godine zovu Gadafijevi lavovi je i jedan od razloga za potpisivanje za Turčin), stalno je u pokretu (bjesomučni vagiđator), a tko ga je vidio na lopati kad se pravio mul na Dančama – taj ga se boji. Dijagnoza: pretrenirani profesionalac pretrpan iskustvom za kojeg bi se svaka ekipa u Divljoj trebala otimat.

SAMSUNG
     Mišo Jančić, Doktor, Zli doktor, Shearer…brojni nadimci skrivaju brojne vještine. S Ivom osvajač (štoviše kapetan ekipe Drinjaninovi dječaci) prvog turnira „Marko Baldun“, nosač neslužbene titule MVP tog dančarskog ljeta (osvojio turnir u Kotiću i medalju u maratonu) odlučio je zatomiti svoje sportske potencijale i svu energiju usmjeriti tamo gdje je Turčinu najpotrebnija: na dušebrižništvo na klupi. Kako ne bi mislili da smo doveli nekog nadriliječnika, do jučer je bio i v.d. Psihijatrijskog Odjela OB Dubrovnik. Znači maksimalna pomoć u trenucima kad lopta neće, kad Turci plaču i zazivlju majku, kad Andrija i Zambata žučnim raspravama privlače pozornost cijelog kupališta (a ja pojedem govno op.a.), kad Marole iskazuje svoje operne potencijale, a zahvalan pogled Ogreste na slici govori više od tisuću riječi. Razdoblje psihičkog rastrojstva je iza nas, odsad jurimo iz pobjede u pobjedu do konačnog poraza.

     Uz Tonija Ivetu i Matea Škurlu čine rubriku dolasci za ovu sezonu (rubrika odlasci je jasno prazna) te će sve učiniti kako bi odradili profesionalno svoje ugovore i pronijeli Turčinovu slavu van ovih naših hridi.