Bile se okreće na kauču

Turčin je krenuo s pobjedom u obranu najvećeg uspjeha. Čak 11:1 protiv Lozice i praktički je osiguran prolazak među 8 najboljih što se još treba potvrditi u utakmici s Kolorinom koja je ove godine značajno oslabljena u odnosu na lani.

 

 

 

I prije susreta s Lozicom stvari su bile poprilično izvjesne, naime protivnici su došli na Danče poprilično oslabljeni, bez najboljih pojedinaca Buconića, Jokića, Nižića i još nekih. Vjerojatno su procjenili da im je bolje koncentrirat snage i odmorit se za druge utakmice u grupi u kojima imaju većih izgleda.

Počeli smo uraganski, prvih 5 napada 5 golova. Odmah se iskazao Kićo, veliko pojačanje na poziciji sidruna. Toliko smo dobri da su počeli prijepori unutar ekipe je li ovo Turčin, okreće li se Bile na kauču, jesmo li kompleksaši, hoće li samo medalja opravdati sve ove poteze? Odgovori su manje više potvrdni na sva ova i brojna druga pitanja. Inače, prezidente, nitko ne zna koliko već godina, zadužen sa sve od taktike do transfer politike Turčina, pokušava dovesti Rudinicu (zadnje 2-3 godine spominjao je i Dobuda) kao kariku koja nedostaje. Sada smo to u Kiću dobili.

 

Također, prezidente je glavni i odgovorni za teren na Dančama. Tako ga je ove godine napravio kraćim nego ikad pa se lepeza formira već na centru. Najzadovoljniji s tom dužinom bio je Erazmo koji je kazao da bi u ovakvim uvjetima stizao i u kontre, pa čak i rekontre. Imao je puno više vremena za obračune na dva metra kao što se i vidi na fotografiji, obzirom da je tamo stizao i prije kraja napadaa.

 

 

Zambati je teren pre kratak pa je s bare na baru jednom i prebacio čitavi teren. Ipak, toliko kvalitetna ruka kroz utakmicu se brzo uštimala i zabio je gol na kraju. Ali izvrsni sudac Matijević je s pravom poništio jer je sam sebi izveo loptu nakon gol auta pa nije smio šutirati. Igrači na stativama su imali problema, pa su na takom kratkom terenu često ulazili u dva metra i patila je realizacija igrača više. Toliko, da su neki predlagali da se iza zadnje utakmice opet skoči i malo provježba prije Istinskog derbija s PVG-om.

Bruno se hvalio po Dančama da je ove godine plivački maksimalno spreman. Malo je bilo sumnjivo što skoro uopće ne ulazi u more već samo igra na karata i nogometa. Opravdavao se o podatkom da svako jutro dolazi i odrađuje plivački dio treninga. Već u subotu na maratonu, tj. na rekreativnoj trci postalo je jasno da 14:47:80 ne pokazuje ono što nam je pričao. Ipak, pokazao je zavidnu dozu borbenosti, pa čak i nakon sudačkih zvižduka.

Banija se uspoređivalo s Giggsom, a zabio je 5 golova uz mogućnost još pokojega. Slijedi utakmica u Cavtatu u 19.00 u srijedu. PVG-ovci su pjevali jučer na Dančama „Dajte Turčin da se igramo“ dok se gospođa na krovu wc-a rastezala u nevjerici.

 

 

Vlaho ne samo da se vratio, iako ponekad i dalje iz njega progovara Sovrnja, nego je čak bio i kapetan. Dobio je kultnu kapicu broj tri, u izostanku bolesnog Bene. Šokiralo ga je to pa je izostao govor prije utakmice, ali se pribrao i sve nadoknadio iza.

Ovim rezultatom najzadovoljniji su bili vođe i igrači Betule.

 

1. kolo  – Grupa D

IAVK Turčin Danče – Lozica          11:1 (5:0, 1:0, 0:1, 5:0)

Teren na Dančama

Sudac: Matijević

 

Turčin: Zambata, Tomi 2, Vlaho vrati se 2, b/a 1, Mark, Bruno, Bašo junior, Braco, Brena, Erazmo, Bani 5, Kićo 1. Trener: Marin Purger. Idejni vođa: rg. Bolesni kapetan: Bena. Glavni skaut: Josh.

Lozica: Ivan Džakula, Goran Mičeta, Nikša Crnčević, Nikola Mozara, Paolo Miljanović, Cvijeto Baule 1, Juraj Potrebica, Srđan Jovančević, Niko Gleđ, Mihael Vidojević.

 

Dvije fotografije u tekstu preuzete su sa www.dubrovniknet.hr koji je jedan od brojnih medija koji prati Turčina kao treću medijski najeksponiraniju vaterpolsku momčad u Hrvatskoj pa je gotovo cijela fotogalerija na ovom linku s naše utakmice