Kokoti ušli u povijest

 

Kokoti su ušli u povijest kao prva momčad koja je ikad pobjedila Turčina u četvrtfinalu. Konačnih 10:7 pokazalo je da su dovoljno naučili iz poraza od prije 3 godine.

 

 

Turčin je ovim porazom završio turbulentnu 2018-tu sezonu, prvu ikad koja nije počela kvalifikacijama. Kokote smo pobjedili 9:8 prije 3 godine u prvom kolu kvalifikacija, ali danas nam nisu dozvolili toliko šuteva unutar 4 metra (naudaljeniji šut od devet ondašnjih zabili smo iz četverca). I ono što jesu, nismo pogodili.

 

Prva četvrtina bila je iznimno efikasna, čak 4:2 za Kokote. Radili smo dosta grešaka u obrani, odlazili u napad prije nego bi osigurali loptu. Nismo imali kvalitetnu obrambenu tranziciju – jedan gol smo primili ostavivši igrača samog iako nas je bilo jednako u obrani kao i Kokota u napadu. I tako smo došli do prve pauze kad smo se dogovorili da u obrani igramo malo pametnije. To se i ostvarilo, zaustavili smo kontru, Zambata je na postavljenu obranu branio sve što treba, a u napadu smo bili strpljivi. Došli smo na 3:4 i nakon kvalitetne obrane imali čistu kontru, 1 na 0. Vlaho je po lijevoj strani došao sam ispred Pene, cimnuo je jednom, drugi put i poslao loptu pola metra preko gola. Pena nije uopće trzao, vidjelo se da zna svaki njegov krivi pogled, svaki cim. Očito, dok igra na karata ispred Betule stigne bacit pogled kad Vlaho skoči u more, opucat koju.

 

I umjesto da dođemo na 4:4, unesemo nervozu u redove protivnika, primamo gol iz rekontre i s 3:5 se odlazi na odmor. Očito smo se i kroz treću četvrtinu odmarali jer su Kokoti tada riješili pitanje pobjednika. Pametno su, nakon što su u plivanju zaradili igrača više, odmah u početku treće četvrtine potrošili jedini time out koji imaju na raspolaganju u druge dvije četvrtine. Zabili su odmah za 3:6 i otišli na 3:9. U zadnjih 5 minuta dogovorili smo se da se ne smijemo raspasti i da igramo kao da je 0:0. Obzirom da izbornik Tucak tu činjenicu („nismo se raspali“) ističe već 3-4 puta nakon EP-a i mi smo je dodali u doktrinu Turčinove igre. Zamišljeno smo i ostvarili i došli do konačnih 7:10 čime smo odigrali jedino neizvjesno četvrtfinale ove godine – ostali rezultati su redom bili 15:3, 13:5 i 8:2.

 

Kokoti, koji bi se komotno mogli zvati Kokoti Danče, prošli su u polufinale gdje ih danas na Dančama čeka Elita. Turčin, po uzoru na mlađu Betulu, traži odgovore na brojna pitanja koja su se ovih dana postavljala po raznim grupama.

 

 

Kokoti – Turčin Danče   10:7 (4:2, 1:1, 4:0, 1:4)
PORPORELA Sudac: Marko Matijević
Kokoti: Toni Penović, Ivan Srijemsi 2, Leo Kusturica, Nikša Matušić, Pavo Čučka 1, Jure Čučka 1, Paulo Čulić 2, Ivica Duždević 4, Mladen Miloslavić, Maro Jovančević, Bruno Čulić, Luka Kolić.
Turčin: Zambata, Tomi, Vlaho, b/a 1, Bena, Bašo junior, Bruno, Braco 1, Brena, Erazmo, Bani 5, Kićo, Dll. Vođa: prezidente, trener: Marin Purger