Turčin Doli krenuo pobjedom

 

Znamo da brojni igrači i simpatizeri Turčina koji su van Grada čekaju izvještaj s utakmice kako bi pročitali tko je i kako zabio. Je li obrana bila granitna? Koja je taktika novog trenera Škurlonea? Je li ga Zambata nabio nogom u guzicu kako je obećao? I brojne druge informacije o igri voljenog kluba, ništa od toga nažalost. Nikad nismo bili tužniji nakon jedne pobjede Turčina. Jasno, znali su se turci veseliti nakon nekih pobjeda bez borbe ranijih godina. Bila su to doba kad se svaka pobjeda brojila, kad je bilo bitno hoćeli se ispast u 2A ili čak 3. kolu kvalifikacija. Ali i tada bi bili tužni da se zbog hira i samovolje organizatora ne odigra čak 5, tj sve utakmice.

 

Zbog tog hira danas za Turčin nisu mogli nastupiti brojkom i slovom 15 igrača. Tako da smo bili u nedoumici hoće li Turčin uopće imati igrača. Iz udarne sedmorke tu su samo dvojica. A i pripremni period je protekao u letargiji i kada se objavio 30.6. kao datum početka. Brojni igrači su izgubili volju za plivanjem i drugim vidovima pripreme. Tako se b/a već na zagijavanju ozlijedio (nije lako igrat Divlju ligu sa ukupno preplivanih 1 km u pripremnom periodu i ako se po cijeli dan samo igra horor ili bridž na kupanju, a u more skoči na sekundu između dvije partije) i upitan je njegov nastup u daljnjem tijeku natjecanja. Ako ga bude.

Ipak, zadnjih dana grozničavo se radilo na tome da nas bude bar 7, pa čak i pokoja zamjena. Tako je raspisan i natječaj, a spasonosno riješenje nađeno je u fuziji sa Velikom rivom Doli. Stoga Turčin ove godine nastupa pod imenom TURČIN DOLI. Htjeli smo to i službeno potvrditi, ali veliki velemoža dubrovačkog vaterpola, aka Tonči Vlašić, danas iz opravdanih razloga nije bio prisutan. Iako znamo da je on ranijih godina uspješno izbjegavao veliku većinu kvalifikacijskih utakmica, pa bi se utakmice najnormalnije igrale. Pomislio bi čovjek da je paradoks da se cijelo natjecanje pomiče radi njegovog odlaska u London, a da i bez njegovog prisustva normalno igra Divlja liga. Danas doduše to nije bio slučaj, ali ne zato što nije bilo Vlašića, već stoga što nije bilo igrača. A predstavnik organizatora bio je Mario Buconić koji nije imao ovlasti da nam kaže hoće li u službenom programu biti prihvaćeno naše novo ime. Ne vidimo razloga zašto ne.

Vratimo se na Turčinov sastav. Dan nije krenuo najbolje, prvo je otkazao Šole, a onda je i Erazmo javio da jedan od Doljana radi i da ne može danas igrat. Uskoro smo saznali da nema ni Cicija. Imali smo sigurne Bileta, Josha, Marka, b/a, Erazma +1, Žeksa i Mateja, inače kadeta Turčina kojega smo planirali tek za 2-3 godine gurnut u prvi sastav. Jer znate kako je s mladim nadama, može se dogodit da im slava udari u glavi i da prerano izgore. Svi znamo da Josh i Žeks nisu baš najpouzdaniji glede dolaska na utakmicu. U međuvremenu smo doznali da je Mark dogovorio dolazak gospara Zlatka, a Bora smo sreli na Dančama prije utakmice, vidjeli ga kako vadi cvike za plivanje i zaključili da je vrijeme za njegov ponovni part time angažman. A i na nedavnoj radnoj akciji je nosio po dvije vrće pržine odjednom pa smo znali da je u top formi. Zeko je također vraćen iz navijačkih u igračke redove, a čak je i prezidente obećao da će u slučaju krajnje nužde zaigrat. Pjesmica „Šjor sidrunu šta bi vam radija…“ već je bila spremna. Na Bellevue smo se upoznali sa gosparom Zlatkom i sa Erazmovim plus jedan, Magom – da dobro ste pročitali, i Turčin je konačno dobio Magu u roster :smile:.

Dolazeći na Bellevue malobrojni prisutni igrači dočekali su nas pitanjima zašto smo organizirali bojkot, a da i njima nismo javili :smile:. A skupili su se i naši mladi navijači sa bubnjevima kojima ništa nije bilo jasno zašto se ne igra kako je najavljeno. Od protivničke Uvalice pojavila su se samo braća Surla. Dakle nema Porporele, nema Uvalice, nema ih ni skupa, a Porat je, kao druga ili treća, ko bi ga znao, ekipa s Porporele, tek nakon završetka prijava potvrdio svoj nastup. Ili kako na divljaliga.hr stoji, citiramo:

„Nakon što su na Porporeli zbrojili slobodne igrače, provjerili tko igra za Uvalicu, a tko ne, došli su do zaključka kako ipak mogu složiti još jednu momčad za nastup u Divljoj ligi, javili su te potvrdili: Igrat će i Porat!“.

Čekali smo smo neko vrijeme, valjda dok nije došlo vrijeme utakmice. Buconić nam je prišao sa zapisnikom da upišemo imena kako bi se utakmica mogla registrirati našom pobjedom. Osim igrača na slici bio je tu i Matej, ali je zbog obveza otišao ranije kad je vidio da nema utakmice. A ni Boro se nije skidao kad je vidio da nema ništa od utakmice. Stručni stožer bio je iznimno jak: Škurlone, Zambata i Braco. Bio je tu i Kapetan koji zbog ozlijede propušta sutrašnju debitantsku utakmicu za Bužu.

Krenuli smo odigrat prijateljsku utakmicu, koja se pokazala kobna za b/a, sa prisutnim belvijašima i zaključili da je sva sreća da se Uvalica nije pojavila s obzirom da je i ove godine na Bellevue teren od 30-ak i više metara. Bile je pokazao da je i ove godine u zavidnoj formi.

Slijedeća utakmica očekuje nas u utorak u 1615 protiv Luke Čilipi koja je bila slobodna u prvom kolu. S obzirom na rani termin tko zna hoće li i nas biti. A opet, tko zna, možda bude dovoljno upisati imena navijača u zapisnik za pobjedu.

 

4 komentara na “Turčin Doli krenuo pobjedom”

  1. portal kenova.info preuzeo članak: http://www.kenova.info/index.php/sport/item/4681-kako-je-izgledao-prvi-dan-divlje-lige

  2. naslov je morao sadržavati rekordan, to mora postati tradicija. Recimo; Turčin pobijedio rekordnim neumorom s obzirom na dimenzije plivališta.