Debakl je blaga riječ

 

 

Eto ipak, naslovima na danče.hr unatoč, Divlja liga 2012. ipak nije počela u lipnju. Naime, danas 30. lipnja nije odigrana nijedna od 5 najavljenih utakmica, od 10 ekipa 6 ih uopće nije došlo. 2 su došle sa samo 7 igrača, a Lukovica i Turčin su dosegli i dvoznamenkastu brojku prijavljenih.

 

Za početak komentar jednog igrača koji je bio od početka današnjeg dana na Bellevueu:

 

Potop Divlje lige

 

Bellevue je bio domaćin spektakularnog pretkola Divlje lige. Mnogobrojna publika je uživala u majstorijama velikih igrača, viđen je NEVIĐEN vaterpolo.

 

Od 5 utakmica, 4 su završile 5:0 (očito su obrane i vratari pobjednika bili izuzetno raspoloženi), dok je peta završila 0:0, ali nije imao tko igrat produžetke, ni pucat penale.

Od 10 najavljenih momčadi pojavile su se 4, koje su automatski prošle dalje. Tko će proći dalje iz neodigrane utakmice PVG Gruški Muo – Pasjača Popovići ne znaju ni pametniji od nas.

Dalje su prošli:

– Lukovica (Mrkan Cavtat nije došao).
– Monovjerna (sa 6 igrača plus mladi Vuličević, jer Suha i Boško po strogim pravilima Velikog Meštra ne smiju igrat skupa sa Margom i Šturom, Lozica se nije pojavila). 
– Sustjepan Mali Muo (Porat se nije pojavio, a Dinko je skupio 10-ak igrača).
– Turčin Danče (ekipa sa najviše izostanaka zbog ranog početka kvalifikacija,  ipak je skupila dovoljan broj igrača, Uvalica nije došla).

Ne bismo o krivcima, nadamo se da će se sami prepoznat. Sutra je novi dan, valjda će se odigrat barem jedna utakmica, naš tip je Buža 1964 – Villa Banac.

 

Vidimo dakle da su i ekipe koje su došle imale minimalni broj igrača, primjerice Montovjerna ravno 7 od čega je sedmi igrač bio sin jednog od igrača. Jedini uvjet da se upiše pobjeda bio je da se upiše 7 imena u zapisnik. Nije nam poznato je li neka od ekipa pitala slučajne kupače kako se zovu, ili čak i izmslila pokoje ime kako bi upisala pobjedu u prvom kvalifikacijskom kolu.

Čak i mi koji smo jako dobro upućeni u pravila i raznorazne zakučice Velemože nismo bili upoznati da i za veterane iznad 40 godina postoje ograničavajuća pravila. Naime, samo 3 takva igrača smiju igrati u jednoj ekipi. A primjerice u sastavu veterana koji su nedavno u kategoriji +40 igra i Antun Paskojević Paskoje koji ima nešto više od 60 godina. Čak i za igrače te dobi postoje ograničenja, točnije najviše 4 60plusgodišnjaka smiju biti u jednoj ekipi. Pa tko je ovdje lud.

 

Po tim istim pravilima sve ekipe koje se nisu pojavile su diskvalificirane. Dakle bit će pokoji igrač na tržištu da se popune neki drugi. Samo pazite da ne prekršite neko od tih ograničenja tko smije, a tko ne.

Jedan od razloga zašto se prijavilo ovoliko ekipa koje se nisu pojavile je taj što je Velemoža nazivao okolo i kumio i molio, apelirao da se ekipe prijave. U svakoj ekipi se nađe netko ko će ga saslušat i poslušat. A zna on  na koju kartu treba igrati. I ništa ne košta (ne mislim na novce) prijaviti se za nastup. A još je danas bila subota, što bi tek bilo na radni dan kad je dio igrača zauzet u ranijim terminima.

O Turčinu više u posebnom tekstu.

64 komentara na “Debakl je blaga riječ”

 1. www.portaloko.hr/clanak/sramota-otkazano-svih-pet-utakmica-prvog-dana-29-prvenstva-dubrovackih-kupalista-u-vaterpolu/0/32621/

 2. Meni se čini da je nakon svega ovoga dilema Vlašić ili Legaz jednaka onoj ” Što je bolje – da ti Paravinja stane ili Čačić ne stane ?? “

 3. jel ovo znači da nekom logikom možemo prvi put i do četvrtfinala?

 4. Odlična majica – je li to b/a prisilio da je obučeš? 😉

  Što reći nego sramota, dobro je Buconić stavio naslov. Samo meni nije jasno je li on postao dio organizacije, ili kako to funkcionira? Samo je po meni pogrešno iti malo prozivati igrače s obzirom na sve.

  1. jest b/a me prisilio i tužit ću ga ! idem do odvjetnika ovih dana

   1. ja sam već oformio cijeli tim (dirigirat će čedo prodanović ipak je on danas must have u ovakim high profile slučajevima). kad krenu tužbe samo će se nadivezivat jedna na drugu ko i sanaderu

    1. Moze. Ja cu svjedocit ko Jarnjak – “videl sam da se neki penezi brojiju na carini…”

  2. On je dio organizacije, al takodjer pokusava biti kriticar te iste organizacije (neuspjesno glumi objektivnost na nekim portalima), ali na nacin da ipak vecina krivnje ide prema ekipama. Uglavnom, svi smo krivi sto se ovo dogadja…

   1. za kraj bi još samo vlašić trebo doć s izjavom: pa ko nas bre zavadi.

 5. očekivano. samo što se javio još jedan problem, natjecanje je već sad neregularno, a pogotovo ako se ovako nastavi.

 6. Kako može Vlašić bit kriv što ekipe nisu došle ? Stavio je turnir prerano po vašem mišljenju, ali koliko ja znam već se i prije turnir održavao ovako rano, a u ostalom ako se neko nemože skupit onda neka se spaja s nekim ili neka se ne prijavljuje jbga. Kako je to napravio Turčin mogli su i ostali da imaju malo volje….

  Ne mislim da je Vlašić idealan, dapače zamjeram mu i ja nekoliko stvari, ali siguran sam da nema nitko tko bi mogao i želio sve ovo organizirati približno uspiješno kao on – zato dok ne kažete konkretno tko bi ga i kako mogao zamjeniti prestanite potkopavat divlju ligu jer ste i Vi djelomično odgovorni za ovako stanje.

  2. Ostecen pehar, sramota svih Vas! Zasto niste o tome objavili clanak, ispricali se, i ako je to djelo nekog kretena – pojedinca, prozvali ga jer je to zasluzio.

  3. Zašto ništa ne govorite o Legazu jer sve se ovo očito poklopilo s njegovim aktiviranjem. Njegov pokušaj organiziranja “jedne jedine divlje lige” sigurno šteti divljoj lizi – SIGURNO. I ako imate dobre namjere zasto onda niste upozoravali na to i to iskritizirali na Vas način.

  Sad sigurno će bit pitanje na koga mislim pod vi, mislim na autore ovakvih i slicnih clanaka (neznam tko je admistrator – iskreno), na ljude koji su bili sretni sto se nije niti jedna utakmica odigrala na bellevue-u, uglavnom sto bi se po naški ljepo reklo : ljude koji se*u protiv Vlašića a ne bi napravili nista za divlju ligu. A naj više mi idu na qurac oni koji se šprdaju sa svim … nazivaju druge komplexašima a u stvari su oni najgori komplexaši.

  Eto moje mišljenje !

  1. Đaba tražiš tog A. Dministratora Dinko ga već godinama traži da ga izvuče za uši!

  2. Slažem se u potpunosti sa svime napisanim. Ekipe su same krive za nedolazak, nisu se skupile – nisu, odmah se dovodi regularnost natjecanja u pitanje. Pa ljudi prema Bildu i još nekim svjetski poznatim medijima, Divlja liga je među 10 najboljih amaterskih natjecanja u svijetu. Termin jest drukčiji, i jest prerano ovo, ali OI su ove godine, što ste očekivali da će početi 15.7? Ovako je bilo i prije 4 godine kad su bile OI u Pekingu.

   A ovo za pehar, nevjerojatno, ja sam ga nosio, i nisam vidio gdje je oštećen, ako jest – katastrofa

   1. nije istina, počelo se 7 dana kasnije, što puno znači. zašto ne bi počelo 15.7.? kakve veze olimpijada ima s divljom ligom, i na koji način jedna drugoj smetaju?

    a o kvaliteti organizacije si dobro upoznat. mogo bi i napisat kako je to izgledalo prije 3-4 godine, pogotovo s financijske strane. divlja liga jest velika, zato i jest šteta da je pojedinci uništavaju.

 7. 1. jer je brojne nagovarao, prijavite se, ajde pa dosta je i da vas je 7-8, odigrat ćete nešto. a onda od tih 7-8 (ako ih uopće i toliko ima u startu) koji su tu, 2 rade, jedan ne želi doć ako ih je samo 6, i to ti je to. jasno odgovornost je i na ovima koji su pristali, ali puno manja.

  ista stvar je bila s primjerice sponzorom koji je prije 2 godine nudio majice za divlju ligu. dakle džabe majice (jedan od najpoznatijih svjetskih sportskih proizvođaćča) za suce, organizatore, sve skupa ako se dobro sjećam 100-ak komada. odgovor organizatora, ove godine nam samo keš treba.

  kad je turnir bio ovako rano??? organizirat divlju ligu uopće nije tako teško, jedini uvjet je da imaš vremena, što recimo netko ko radi ko sportski novinar može usladiti. a čak i bez toga, uz dobru ekipu može se. a da je vlašić toliko dobar, da ne postoji ama baš nitko ko bi ga zamjenio, ne bi onda (van onim problema koji su opće poznati) vrijeme mjerilo dijete od 12, 13 godina. što ne bi bio problem da tada napdi ne traju po 10-ak sekundi različito s vremena na vrije, ili igrač više i 30-ak sekundi itd… iato tako se odličan, pače nedostižan organizator, ne bi doveo u situaciju da je on važniji od jako velikog broja igrača. isto tako se ne bi doveo u situaciju da mu oni koji su se prijavili ne igraju, a oni koji bi htjeli igrat, i tu su na kupalištu, ne smiju. itd… a ovo što se ove godine dogodilo u divljoj ligi, o tome se priča u zagrebu, u crikvenici i to među ljudima koji uopće nisu iz dubrovnika, a sve skupa je jedna velika sramota za koju je isključivi krivac vlašić. glavno da se ide u london

  2. prvo tko su to svi mi? ne vjerujem da misliš na autore članaka da je njihova sramota što je oštećen pehar? pa onda slijedi odgovor

  3. što se poklopilo s legazovim aktiviranjem, nisam shvatio?

  klasična zamjena teza, kao i ona o nezamjenjivom organizatoru. uostalom to je i tipično za hrvatsku. uvijek neki nezamjenjivi likovi. tako ni čačić ne daje ostavku kad ubije dvoje ljudi, jer bi to unazadilo, vladu, državu, spriječilo povratak blagostanja kako kaže do ožujka iduće godine. sve i da su neki bili sretni što se nije odigrala utakmica, opet ti koji su sretni nisu ni najmanje krivi za to. a o tome, ako prozivaš i tu autore tekstova, lijepo piše da je to bila jedna tužna pobjeda turčina, nikad tužnija. kao što i među autorima tekstova o divljoj ligi ima onih koji su već 15-ak, pa neki i više od 20-ak godina pomagali, i suorganizirali divlju ligu. tako da ti je i opservacija da ne bi nista napravili isto totalno promašila metu.

  “zato dok ne kažete konkretno tko bi ga i kako mogao zamjeniti prestanite potkopavat divlju ligu jer ste i Vi djelomično odgovorni za ovako stanje.” -a ovo ti je najveća netočnost, da ne kažem pizdarija. može ga konkretno zamjeniti masu ljudi, uostalom nije problem da ni vlašić to nastavi, ali ne pod uvjetima diktature. da se odluke donose kako se njemu digne i na štetu same lige – klasični primjer ovaj termin, a nije da ga nismo upozorili.

  da sam vlašić, sad bi ti u ime nas koji pišemo najavio tužbu zbog klevete 😉 da oni koji pišu na danče.hr-u o divljoj ligi su odgovorni za ovakvo stanje???? za što konkretno? što je divlja liga počela u lipnju pa jako veliki broj ljudi nije tu?ili što su se brojni prijavili pa nisu došli igrat? možda i što se ne može učlaniti u divlju ligu, ili što su nestali računi, da ne kažem pare, za onih 126.000 kuna?ne znam što još smatraš da je loše u divljoj ligi, a mi smo odgovorni pa slobodno nadopuni.

 8. Puno price,ali lani u finalu kad je bila prava prilika niste apsolutno nista poduzeli. Ni majce niste napravili. Ne daj se Komplexas!

 9. Kao sto sam i rekao i ja Vlasicu zamjeram dosta toga u organizacijskom smislu ali kad se uzme sve u globalu ipak je uspjesno vodio divlju ligu do lani ja bi rekao. A od lani (to se poklopilo sa Legazom) pocelo se rusiti Vlasica ali s tim da mu nema dostojne zamjene. Neka se nade netko ozbiljan tko bi to mogao organizirati, neka skupi vecinu ljudi koji su tu oko divlje lige i ja sam siguran da ce mu Vlasic (kao sto je i sam rekao) predati organizaciju. Jedino sto ja takvog nevidim – mozda se varam. A do tada pustimo covjeka da organizira kao i do sada, ili budimo barem malo objektivniji u kritici.

  Sto se tice pehara odgovorni su oni koji su ga dobili na cuvanje: Spilja – vrlo jednostavno. Pehar nije pretrpio neku strasnu stetu da se razumijemo ali isto sramota.

  Na kraju smisao je da nije sve sto je legalno dobro, niti je sve nelegalno lose. Ako ce mo gledat tako striktno onda niti jedan malonogometni turnir osim Sv. Vlaha nije potpuno legalan … niti je legalno puno toga o cemu ne bi volio pisat ovako javno ali da nam ukinu sve te stvari sto su nelegalne (a oko svih tih turnira i slicnih stvari vrte se neke pare i neko na kraju ima neku korist jer je to sve organizirao) popizdio bi jer bi nestalo pola stvari koje volim !

  1. Ko je to krenuo rusiti Vlasica? Ako je to tvoj subjektivni dojam, onda je to druga prica.

   Jedino sto se trazi je:
   – Transparentnost sto se tice financija
   – Mogucnost uclanjenja u udrugu i mogucnost utjecanja na bitne odluke (kao, hmmm… na primjer, kad pocinja divlja liga – bas me zanima sto bi vecina igraca rekla na ovogodisnji termin)

   Je li to tako nebulozno i mora li Vlasic izricito otici da se to realizira? Po meni (a mislim i vecini clanova VU Dance), ne treba – trebao bi samo pokazati kakav-takav financijski izvjestaj, i organizirati skupstinu jednom godisnje gdje bi clanovi mogli glasati o bitnijim temama.

  2. Što se tiče pehara njega je oštetio pojedinac čije ime ne želim ovdje spominjati. Isti taj pojedinac je imao cijelu zimu da ga poporavi a to što nije najviše govori o njemu samome.

   Pehar je oštećem na proslavi u betuli gdje je bilo puno ljudi ali eto nikome nije palo na pamet uništavati pehar osim njemu

   1. ma, što se ti javljaš u vezi pehara koji si bio zamoljen da ga pomogneš vratit rekao “boli me k…, neka sam vlašić dođe po njega”? Pa zašto si ga uzeo od tog istog vlašića, zašto si se slikao s tim peharom itd. Meni je isti onaj divljak koji ga je oštetio, kao i onaj ko ga ne vrati ili ne želi vratit u neko razumno vrijeme, a mislim da je izvlačenje divlje lige upravo to. Možeš imat neslaganja s vlašićem ali neke norme ponašanja moraju postojati, jer tvoja ekipa očito priznaje to izvlačenje jer šalje prijavu vlašiću, a ne nekom drugom, i igra i dalje divlju ligu u njegovoj organizaciji.

    1. Svatko ima svoje mišljenje, a moje je da mi se ne da pomagati u vraćanju pehara osobi koja nije u stanju u roku od GODINU DANA odgovoriti na mail i na pristupnice koje smo mu osobno predali na Copacabani.

     Ti imaš svoje mišljenje i to je u redu.

     Igram Vlašićevu ligu jer je želim igrati, nastupim na nekim turnirima jer isto tako želim na njima igrati. Isto tako ću igrati i Legazovu ligu (ako je bude).

     Jedina razlika je što ne želim biti član Legazove udruge

     1. Piše negdje na legazovoj stranici da onaj igrač koji nije član udruge, postaje članom iste upisom u zapisnik utakmice prvenstva – znači nemoguće. Zato je neću igrati , niti tratiti vrijeme na takve gluposti – jedna je prava Divlja liga!

     2. Kad smo već kod traćenja vremena najveće sam doživio lani na vašem ” turniru ” na Copacabani 🙂

     3. zna se zašto je to bilo neizvedivo – jeste li vi htjeli to prihvatiti ili ne, vaš problem:) usputno samo sam rekao da to sto želiš nije moguće:)

  3. što se tiče Divlje lige mislim da je promašeno raspravljati treba li Vlašić nastaviti ili da ga netko zamijeni. Nije problem TKO nego KAKO. Znači ne mislim da treba mijenjat Vlašića nego da Vlašić treba malo korigirat način vođenja u smislu da postoji neko tijelo u Udruzi koje predstavlja (bar dio) igrače/ekipe pa bi samim time ovakvi problemi bili izbjegnuti ili bar uvelike smanjeni.

   Međutim, poglavito se javljam zbog ove tvoje izjave o legalnosti i zaradi organizatora. Oni koji me bolje poznaju će ti pobliže objasniti kakvim se sve organizacijama bavim (na sportskom planu) zadnjih 10ak godina i apsolutno me razljutilo ovo o “koristi onoga koji to sve organizira”. Svi moji turniri (nogometni, vaterpolo, itd) su imali prijavnice i uredne papire za održavanje istih. Što se pak zarade tiče, ok nije isto imat turnir u Dolima i u Lapadu ali jedina stvar koju sam ja zaradio je ovaj obostrani čuperak sjedih kosa na glavi, pa se sad pravdam da izvlačim pramenove.

 10. komplekaš: nevjerojatno mi je da netko u 2012., a da nije iz sjeverne koreje i sličnih država govori o nezamjenjivim dužnosnicima. i to u kontekstu amaterskog prvenstva u vaterpolu. ovi iz koreje žive u strahu i terorizirani od rođenja i ne znaju za bolje, ali za tebe nemam objašnjenja i opravdanja

  1. U tome je cijela bit, bunite se protiv Vlasica a sami govorite nesto kao : pa dobro nismo mi protiv toga da Vlasic nastavi s organizacijom samo neka naprvai obecani, prihvati nase prijedloge …. Pa ako je Vlasic stvarno tako u qurcu kako vi smatrate, kako onda mislite da moze ikad vise vodit divlju ligu. Ako je lopov, vi bi mu opet dali da upravlja parama???
   Nije stvar da on mora voditi D.L. nego je stvar sto trenutacno ne postoji niko dovoljno sposoban, s prvim namjerama a i spreman da vodi divlju ligu. Barem koliko ja vidim a ako grijesim predlozite nekoga ?!
   Ajde nadite nekoga boljeg ja cu prvi stat iza njega !

   1. Nadam se da se samo praviš glup.

    Neka on vodi, ali neka bude i nekakva kontrola od strane predstavnika ekipa.

    I da ih se više pita o svemu što se tiče natjecanja

    Divlja liga je postojala i prije vlašića i postojat će i poslije

   2. pa čovječe, nije bitno je li mu mi vjerujemo ili ne, ako upravlja sa parama(mislim na sredstva od županije tj. moje i tvoje pare, a od sponzora me ne zanima) lako je dokazati gdje su pare završile. Uvid u to mogu imati članovi te njegove udruge (on je rekao da su u nju svi dobrodošli), po meni bi najbolje bilo da se u udrugu učlani po jedan predstavnik svake ekipe, ali on to uporno izbjegava, a tvrdi suprotno već godinu ipo dana.
    Druga stvar, ne mora biti osnovana nikakva udruga, ali čovjek nikad nikoga nije pitao za mišljenje, nego uporno gura svoje fix ideje, pa imaš situaciju da se ne odigra nijedna utakmica tog dana, a oni koji žele igrati njima neda (montovjerna).
    Treća stvar, ti uporno postavljaš stvari kao legaz, znači isključiv si, tj ako neće on onda neka bude neko drugi. A zašto ne bi i on i neko drugi se dogovorili? Tu je problem u vlašiću, jer je glupa percepcija u javnosti ili on ili legaz!!!
    Neka Vlašić bude transparentan i napravi ono što je obećao( dvije osnovne stvari, učlanjenje u udrugu, i predočenje računa gdje je završio javni novac) i ti više nećeš čitati ovakve tekstove na dance.hr!!!

 11. “Neka se nade netko ozbiljan tko bi to mogao organizirati, neka skupi vecinu ljudi koji su tu oko divlje lige i ja sam siguran da ce mu Vlasic (kao sto je i sam rekao) predati organizaciju”

  Rekao je vlašić puno toga, pa nije napravio, npr prije godinu ipo dana da će pokazat račune

 12. komplexaš: za početak, drago mi je da si odlučio podijeliti mišljenje sa nama, a iz različitih ramišljanja i rasprava dođe se do nekih zaključaka. ali, ipak ovo što pišeš, pomislit ću da vlašić govori kroz tebe, jer ovo nadilazi ono kad se za nekoga kaže da je odvjetnik nekome. a prije nego se referiram na taj dio, pitam te što u raspravi koje je kranula akonto teksta, i akonto drugih tekstova ođe stalno spominješ legaza (rasprava o legalnosti samog natjecanja je njegov đir ovog ljeta kojega ti ovdje sad uvlačiš)? ne razumijem? rasopravljaš se sa mnom i ostalima, ili komentiraš tekst, i prijašnje tekstove u kojima nitko ne spominje legaza, a ti ga uvlačiš u priču. što ne bi bilo sporno da to ne činiš kao da odgovaraš u stilu da je netko prije tebe, ili u tekstu, ili bilo kako, krenuo u priču o legazu.

  vidim da ti šalje mailove pa tu priču o njemu tamo prebaci 😉

  a akonto tvog zadnjeg komentara:
  “ipak je uspjesno vodio divlju ligu do lani ja bi rekao” – zašto do lani? jer se do lani nije znalo koliko se para dobije za organizaciju ili što? što se to lani promijenilo da je organizacija lani bila toliko lošija nego preklani?

  “pocelo se rusiti Vlasica ali s tim da mu nema dostojne zamjene” – i ti sve svodiš na osobni sukob, ne ruši se vlašića, nego mutne poslove, skrivanje računa, muljanje, nedopuštanje učlanjivanja u udrugu, a svi smo dobrodošli. ako si u tome prepoznao vlašića, onda ne znam kako možeš kazat da se divlja liga uspješno vodi i da je nezmjenjiv. a o nezamjenjivosti pogledaj u komentaru poviše.

  “do tada pustimo covjeka da organizira kao i do sada, ili budimo barem malo objektivniji u kritici. ” – pogriješio si u ovj rečenicu, valjda si htio kazat budite, a ne budimo. jer koliko vidim ti ga nisi uopće kritiziro, samo si natuknuo da mu i ti nešto, ne znamo što, zamjeraš, ali da je u globolu, izvrsna organizacija. koji dio naše kritike je neobjektivan:
  – vlašić: dobrodošli su svi u udrugu – mi se pojušao učlanit pa ne ide, i tu ga kritiziramo
  – vlašić: sve je čisto, imam sve račune, pokazat ću ih na sastanku koju ću organizirat. kasnije pokazat ću ih svakome ko se poptiše imenom i prezimenom, itd… – uostalom cifru od 126.000 kuna u 2010. nije spomenuo legaz, ja ili netko treći, već sam vlašić u svom nstupu na dutv-u. i onda kako je sam obećavao da će to pokazati, i kad je vlastite riječi pogazio, zbog toga smo ga kritizirali.
  – i treća stva za koju smo ga kritizirali ovaj rani početak koji je potreban isključio njemu, a smeta velikom broju igrača.

  sad mi ti kaži što je o toga neobjektivno?

  akonto pehara, i teksta. da nije dance.hr-a ne bi se ni znalo da je pehar ostecen. nismo pisali poseban članak o tome, već u jednom članku o ždrijebu spomenuli da je pehar vraćen oštećen i da je to sramota. po meni dovoljno s obzirom na stupanj oštećenja.

  a ovaj zadnji dio gdje u biti polemiziraš s legazom o legalonosti neću komentirati. meni više smeta ono (polu)legalno uzimanje para preko udruge koja bi trebala voditi divlju ligu. i koja je osnovana u tajnosti od onih koji su tu divlju ligu stvarali i prije vlašića i tijekom vremena kada je on bio organizator.

 13. što, kaže i dančar, to sam isto ostavio za posebni komentar.

  komplekaš, kako nakon silnih obećanja što ih je vlašić dao vezano za divlju ligu u zadnjih godinu dana (a bilo je je puno), i svako je prekršio odnosno napravio suptorno, možeš vlašićeve riječi uzimat kao nešto ozbiljno ili se pozivat na njih kao argument?

 14. Misljenje sam podjelio zato da vam “malo dam kontru”, a vjeruj mi ovako ili slicno ne razmisljam samo ja nego i dosta ljudi s kojima pricam.

  Gospara L. vise necu komentirat niti se raspravljat s njim jer je svaka rasprava uzaludna.

  S Vlasicem se (ponavljam 100 X) stvarno ni ja neslazem u dosta toga ali mislim kad se uzme sve u obzir, sve, da nije zasluzio ovako prozivanje i potezanje.

  I to moze biti jedna stvar pozitivna sto covjek ipak ne odustaje od organizacije nakon svega, neko bi drugi davno odustao mozda i u pola natjecanja, nakon prvog jaceg fight-a ili pljuvanja po njemu radi pravila ili sudaca, ili nakon bacanja sudca na stijene …. Neko moze reci da ne odustaje radi love, ali ja se jednostavno ne slazem s tim nikako.

  Ako zelis mogu ti dat i neke druge primjere o kojima ne zelim javno, samo reci na koji privatnu adresu ili face ili bilo sto da ti posaljem.

  1. e baš zaslužuje ovako pljuvanje jer pravi majmune od ljudi. Kad smo zatražili primanje u udrugu i prikaz računa(imamo na to pravo jer je udruga javna i neprofitabilna) rekoa je može kad donesete to i to.Mi smo donijeli to i to, pa je onda rekao kad se potpišete imenom i prezimenom. Kad je dobio ne znam koliko potpisa, onda je trebalo nešto treće itd. Pa je li mogao odma reć jebu me ovi iz dubrovnik partnera (V.B. ili boss) i nemojte me vi još jebat i nekako bi se to riješilo.
   A najviše mi ide na kurac (jebo pare) što nikad nikog nije pitao za mišljenje, nego mrtvo ladno zovne oko 15.6. i pita je li teren spreman, to ti je njegova velika organizacija.

 15. kopleksaš ti uporno o nezamjenjivom vlašiću. očigledno nema nitko sposoban organizirat divlju ligu sa 126.000 kuna.

  također uporno se vraćaš na to da ga neopravdano prozivamo, a nikako da napišeš konkretno, što je to neopravdano u našim prozivanjima?

  a zamisli još i čini uslugu da ne odustaje od organizacije, nevjerojatno. ja se nadam da će vlašić živjet zauvjek jer kad on umre umrijet će i divlja liga. a i sve da je to tako teško, a nije, na njemu je da uza sebe ima par normalnih ljudi koji bi ga jednog dana mogli naslijediti. ali, i tu su izgleda svi dobrodošli ko u udrugu.

  a što se tiče primjera možeš ih poslat na facebook profil, isti nam je ko i lani kad smo se dopisivali

 16. Nije nezamljeniv naravno, ponavljamo se ….. ali inzistiram da mi kazes tko bi ga pristao zamijenit (a sposoban je za to) jer glupo je nekoga mijenjat ako ga nemas s kime zamjenit.

  To sto vi ga prozivate za njegove izjave o uclanjenju i racunima, nemogu reci da je neopravdano, drugim rijecima ne mislim da lazete ili klevetate, ali nemojte samo to izvlacit iz konteksta. Mislim da na ovj nacin ne pomazate divljoj lizi lizi nego da odmažete – destruktivni ste.

  1. zašto smo destruktivni? Zato što hoćemo transparentnost, zato što hoćemo da se nešto i pita ekipe(među njima i tvoju ekipu) i zato što se bunimo što je divlja liga počela 3 tjedna prije? Pa čuješ li ti sebe?
   Destruktivan je onaj ko je odredio da se igra ranije (isključivo zbog jedne osobe) i zbog toga doživio debakl prvi dan!

 17. neću javno licitirat imenima, kad pošalješ te primjere o kojima nećeš javno na facebook, poslat ću ti u odgovoru jedno ime koje se sve više nameće

  a ti uporno izbjegavaš bilo koju konkretnu stvar navest. u vezi čega oko divlje lige smo destruktivni? što znači to na ovaj način?

  primjerice, sasvim konstruktivno smo jučer organizirali jedno kolo kvalifikacija. jedino što nismo uspjeli privolit i gradićevo da dodju. ali ne misliš da smo mi valjda za to krivi. a oko pisanja o divljoj ligi sam već nekoliko puta naveo o čemu smo pisali i nijednom nisi reko, e za to ste destruktivni, nego samo uporno ponavljaš neistinu bez argumenata ili bar primjera zbog čega smo po tebi destruktivni.

 18. Pusić: ‘Pritisak prije presude bio je strašan, a Čačić mora ostati u Vladi da bi pokrenuo preokret’ – http://www.jutarnji.hr/vesna-pusic–pritisak-prije-presude-bio-je-strasan–a-cacic-mora-ostati-u-vladi-da-bi-pokrenuo-preokret/1039403/

  ilitiga: pritisak prije divlje lige bio je strašan, vlašić mora ostati da bi bilo divlje lige

 19. Zar nije licemjerno da toliko pljuvate po toj “Vlasicevoj” Divljoj ligi, a u isto vrijeme se iz godine u godinu prijavljujete, igrate i u krajnju ruku pobjedujete na istoj(te to zestoko slavite), takoder i prijavljujete teren, te u biti sudjelujete u organizaciji. Samim tim sudjelovanje vi je priznajete kao legitimnu. To je ko da ste protiv pljacke banke, ali nabavite auto za bijeg. Da imate problema s njom bojkotirali bi je dok se ti problemi ne rijese.
  Sto se tice 126,000 kn nije problem s tolikom lovom organizirati DL, ali je problem doci do tih para.

  1. prvo, divlja liga je više moja i tvoja, nego vlašićeva.
   drugo, ne pljujemo po ligi, upravo suprotno želimo da bude bolja. Pljujemo po metodama šefovanja jednog velikog vođe.
   da, nastupamo, i ne opstruiramo divlju ligu, šta više hoćeš?
   Treba li i tebi ponavljat, divlje lige je bilo prije i bit će je poslije vlašića ili sa poštenim vlašićem.
   Pljačka banke i igranje divlje lige, nije neka usporedba, upravo mi pokušavamo spriječit pljačku.
   Problem je što uopće nije potrebno toliko love da bi se organizirala divlja liga, a to su moje i tvoje pare, a ja ne bih dao svoje za nešto što nije potrebno, pogotovo što će završit kod dubrovnik partnera

   1. Vi ne pokusavate sprijeciti pljacku, vi samo pricate o tome. Da vam je zaista bitno nebi dosli na finale lani ili bi dosli s majcama koje ste napravili ove godine i ne bi igrali. Onda bi se tek digla galama i dosli bi do medija i mozda bi se nesto i promijenilo. To je bila idealna prilika. Mogli ste ove godine ne vratit pehar, mogli ste prijavit teren i onda ga maknut kad dodje dan da se igra na Dancama. Vi nista ne radite sto bi ugrozilo vase sudjelovanje u Divljoj ligi, ali bi unaprijedilo vasu tzv. borbu za postenu Divlju ligu. Dvije godine samo pricate o tome sto kod Vlasica ne valja, kako se ne mozete uclaniti u Udrugu, kako nema racuna. Tako cete cilj ispuniti jedino da Vlasic posalje sve u PM.

    1. Ako Divlja liga sluzi za pranje love to je kriminalno djelo, isto ko pljacka banke, a vas teren i vi ste suorganizatori tako da ste sudionici takve Divlje lige.

 20. pljuvanje pa osvajanje pa iza toga opet pljuvanje. meni ovo zvuči najprije zabavno pa onda licemjerno

 21. kao i obično provoktor je u pravu. slažem se opet, licemjeno je riječ koja vrlo dobro pristaje. iako je i dančar lijepo kazo, ne pljuvamo po “vlašićevoj divljoj ligi”, nego kritiziramo razne pojave koje vlašić radi u sklopu divlje lige.

  apropo terena, ne bi ga prijavili da to ne donosi neke sekundarne, nevezano za divlju ligu, benefite. i to ne nama, nego adu. izabrali smo bit licemjerni po tom pitanju zbog koristi treće osobe

  apropo igranja, tu smo isto licemjerni, tu čak i nema nekog opravdanja. iako bi, ako nama igranje prdstavlja nego zadovoljstvo, samo mi bili kažnjeni našim bojkotom, a ništa se ne bi promijenilo. eventualno kad bi se više ekipa dogovorilo za neke aktivnije mjere, ali to je neka druga priča.

  jedino što si promašio s usporedbom da smo praktički sudionici u možebitnoj pljački samim time što igramo ili prijavljujemo teren.

  što se tiče para, nije problem doć do tih para, ako se od 126.000 kuna većina para samo provuče preko računa udruge i na taj način izvuče iz neke firme ili proračuna grada odnosno županije. teško bi bilo doć do poštenih 126.000 koje nećeš kasnije samo proslijediti nekome drugome tj rasdjeliti. i pitanje je bi li svatko želio jednu takvu manifestaciju poput divlje lige koristit za takve marifetluke.

  još ranije, dok se vlašić nije ofenđo, dok je sudio klarić, odgovor na pitanje, zašto on sudi, a ne netko ko će to bolje odraditi, neko mlađi, je bio taj, on je u ministarstvu, u hdz-u, a hdz-ovi dužnosnici nam osiguravaju dobar dio proračuna. tako je i periš stigo prvih godina preko stranačkih veza, a umjesto stranačkog kolege.

 22. Za Provokatora:
  Kad si se vec uhvatio te banke, onda da ti pojasnim par stvari. Ne mozes usporedjivati divlju ligu i kradju banke i onda optuzivati ekipe koje nastupaju da sudjeluju u kradji jer to nema nikakve logike. Mozes usporediti divlju ligu i banku i reci kako je divlja liga banka koju vlasic krade, a svi normalni bi htjeli da se prestane krasti. Jer on na osnovu imena te “banke” koja predstavlja sve sudionike dolazi do para koje mu ne trebaju da bi ta “banka” funkcionirala, vec ih vrlo vjerojatno sprema u dzep s jos par likova. Koliko sam ja shvatio, jedino sto bi ovi ljudi na portalu htjeli je da vlasic i dalje radi u toj “banci” (ionako je previse nezaposlenih da se i dalje dijele otkazi) ali da prilozi sve racune poslovanja. Nadam se da ti je jasnije.

  Jos je netko pricao o nekakvim licemjerima, samo bi nadodao, nije li vlasic licemjer koji dobiva ogromne pare na osnovu imena divlje lige (a samo da napomenem da to nije njegova privatna firma), a nikad se ne ponudi ekipama sa financijskom pomoci vezano za obnovu terena na kojima se i igra ta liga, vec radje to zadrzi za sebe i svoju ekipu, jer ionako zna da ce ljudi sa tih plaza svejedno to sami financirati.

  Jos neka se zna moj stav, nemam veze s divljom ligom, volim je pogledati, svejedno mi je hoce li vlasic ostati ili poci, jedino sto bi volio je da se radi posteno i da se ne kradu pare ljudima.

  1. ne pada mi na pamet bit ičiji odvjetnik, ponajmanje Vlašićev, ali ovako javno i nedvosmisleno insinuirati da netko krade pare je u najmanju ruku degutatno!

   a ovaj drugi odlomak mi je nejasan. Upravo sam prebriso cijeli svoj odlomak jer ne želim ulazit u javnu polemiku. Samo natuknica – Tko vam je platio bare na Dančama?

   1. 1. to bi bilo degutantno da nije istina, što je degutantno u notornoj činjenici koju je marin naveo?

    2. koje bare? ovo je 3 set bara na dančama otkako mi održavamo teren i imamo još jedan spreman u gambuži. 2 seta bara smo sami radili (jednu smo dobili na poklon od nekoga tko je u međuvremenu nabavio nove bare ili ostao bez terena), jedan smo dobili od HVS-a, jedan od divlje lige. koliko mi je poznato u zadnjih 7-8 godina divlja liga je napravila 6 bara točnije, jednako koliko i legaz samo lani (s time da je legaz napravio i teren), a imaju godišnje na stotine tiruća kuna (atad kad smo dobili golove imali su i znatno više od više puta spomenutih 126.000). jedan gol dođe ravno 2000 kuna plus PDV.

  2. Ne optuzujem ja ekipe koje sudjeluje nego one koji organiziraju teren za igru. A i moja mi je usporedba za ovo sto ja hocu reci draza 🙂 iako i tvoja ddzi vodu za ovo sto ti hoces reci.

 23. Samo bi dobacio nesto na Kezov komentar gore s facebooka, smijesan si Kezo, trenirao si u GOSK-a a sad glumis huligana vicanu ispred kuce.
  Jebes GOSK-a ja volim Dubrovnik!!!!!

 24. Samo bi htio reći da ima bit da je Legaz malo promijenio pravila, pa da će igrači moći igrati bez obzira bili ili ne članovi udruge. Eto iz prve ruke, bar mi je tako rečeno. Ovo je za Braca posebno:)

 25. provokator, ne funkcionira to tako svugdje. primjerice na dančarskom ljetu nije tako. a ako je to tako u divljoj ligi, znači da se za nešto love prodalo poštenje i da je tu odluku donio isključio vlašić. kao što i on jedini od svih sudionika i organizatora divlje lige ima korist od tih para.

  a koliko je to sve skupa mutno govori i činjenica da nitko godinama nije imao pojma o tome.

 26. pa dobro, nije ni bitno, je li to pravilo ili nije. bitno je, je li to poželjno ponašanje?je li to odlika super kvalitetne organizacije koju je nemoguće nadomjestiti bez vlašića? te da li je pričanje o na taj način prikljupljenim novcima nešto što ide kao plusi velika pohvala onome tko ga je na taj način prikupio?

 27. Pa ja ne govorim o superkvalitetnoj organizaciji, niti sam vidio da itko govori. Definitivno se moze bolje, samo kazem za ovo o parama. Iz istog razloga su Porporela i Penatur toliko gurani, imaju navijace i popularniji su od ostalih ekipa, a popularnost je vazna za marketing, a marketing donosi pare. Za nas 2006. nisu imali ni spremnu plocicu nego su je tek dogodine stavili.
  Sto se tice ove cijele price hocu reci da vam fali konkretnih poteza, a i ocito je da nemate dovoljno potporu od ostalih ekipa Divlje lige tj. ja bi rekao da se ostalima ne da peglati,iako vjerovatno smatraju da ste u pravu.

 28. ne govoriš ti nego kompleksaš. njegova je teza da bi bez vlašića sve propalo, a ja polemiziram i sa tom činjenicom.

  slažem se u velikoj većini stvari s tobom, tako i oko ovega oko konkretnih poteza. zato nam uvijek ostaje pisanje ovdje, ako nemamo nešto konkretnije. kao što ni ja nisam znao do prije godinu dana puno toga, tako su sad i brojni drugi upoznati što se godinama radilo iza kulisa. sad se bar sve manje više zna, osim točne cifre para koja je od 2006. prošla preko divlje lige. moja je procjena (ako uzmemo 126.000 u 2010. kao okvirni iznos, kojega je sam vlašić priznao) da se radi o najmanje 750.000 kuna od tada do danas.

 29. Majstore (b/a),kad vec toliko znas o Vlasicevim “mutnim” poslovima podi u MUP (ministarstvo unutarnjih poslova) na adresu Dr. Ante Starcevica 13 pa ga prijavi. I ,naravno, preuzmi kormilo vodenja Divlje lige

 30. Divlja liga je definitivno zabrazdila. Svi znamo što je sve bilo u sklopu Divlje lige 2010. i također znamo da nema šanse da to dođe ni blizu 126.000 kuna, a znamo da je Vlašić u toj istoj emisiji na DuTv-u rekao da je još 20 000 i nešto tisuća kuna ostao dužan te godine, dakle njegov troškovnik je bio preko 140.000 kuna.
  Također, ovo silno izbjegavanje primanja članova, sve govori. Nitko osim one osmorice članova ne mogu doći do uvida u potrošnju novaca. A i ti koji su bili tada u biti bili osnivači, ne znači da su još u toj udruzi. Je li se ikoga od njih pokušalo kontaktirati, je li se itko od njih ikada oglasio?