U čast Plaži ispod Petke

 

Ljepotica kvalifikacija. Tako bi se mogla nazvati utakmica između Betule Danče i P.I.P.-a (Plaža ispod Petke). Prvo, zato jer je P.I.P. nakon 21 godine igranja Divlje lige napokon ušao u glavni turnir, a drugo, zato jer su se obje ekipe jako dobro zabavile. Bila je to utakmica samo za odluku tko će u koju grupu, pa smo se tako prije početka dogovorili da ćemo mi u A, a P.I.P. u B. Zašto tako? A mi smo mlađi pa je uredu da idemo u lakšu grupu. Grupa A tako sadrži aktualnog prvaka FUN H2O i tri najgora kvalifikanta, a grupa B tri ekipe koje pretendiraju na finale. Nažalost, totalno nelogičan ždrijeb glavnog turnira nikako nije dobar za Divlju ligu i narušava duh ovog natjecanja.

 

A sada malo o P.I.P.-u. Prije svega, jedna od nalegendarnijih momčadi u povijesti Divlje lige. Igraju neprekidno već 21. sezonu ovog natjecanja, a sada su nakon toliko godina prekinuli niz od 50-tak kvalifikacijskih utakmica i konačno će se boriti u glavnom turniru. Ljudi, 21 godina igranja – evo malog pregleda što se sve od tada dogodilo:

– osniva se Plaža ispod Petke

– Bill Clinton priznaje aferu s Monicom Lewinsky

– Michael Jordan osvaja posljednji naslov, ide u penziju, pa se još jednom vraća

– Hrvatska 3. na svijetu u nogometu

– Dobar dio divljeligaških igrača kreće u osnovnu školu

– Goran Ivanišević osvaja Wimbledon

– uhvaćen Saddam Hussein

– Republika Hrvatska službeno kaže da je gej okej

– Severina izbacuje najgledaniji spot svoje karijere, duet sa Milanom Lučićem

– umire papa Ivan Pavao II.

– P.I.P. postaje jedina momčad u povijesti Divlje koja je nanizala 5 remija

– Hrvatska ulazi u EU

– Kosovo proglašava neovisnost

– uhićen Ivo Sanader

– uništeno kupalište “plaža ispod Petke”

– Magazin mijenja 5 pjevačica

– Hrvatska 2. na svijetu u nogometu

– P.I.P. ulazi u glavni turnir

Plažo ispod Petke, čestitamo na ustrajnosti i legendarnosti, pravi ste primjer smisla Divlje lige i vidimo se 2038. u finalu kada očekujemo da nakon još 21 sezone osvojite pehar!

 

Porat 2038., P.I.P. u finalu pod budnim okom Ratka Rudića

 

Malo konkretnije o onome što se događalo u Mokošici:

Dočekuje nas prevrnuta bara s punim bidonima, no Vlašić odbija prijedlog da igramo viktorije. To naravno stvara probleme jer se igra praktički u rijeci pa jedna ekipa mora igrati nizvodno, a druga uzvodno. Dodatno zbunjuje što struja nosi u suprotnom smjeru od toka rijeke. Kako plivati? Kako igrati? Pobijediti ili ne pobijediti? Ne znamo za P.I.P., ali mi smo bili prilično dezorijentirani.

Što se tiče utakmice, moglo se vidjeti pregršt lijepih poteza i legendarnih taktika. P.I.P.-ov lijevi bek koji se ne miče iz kantuna, Betulino plutanje nizvodno, P.I.P.-ov golman koji nema nijednu obranu, ali se zato ističe 10-minutnim plivanjem po loptu dok P.I.P. za to vrijeme odigrava napad… Josip ostvaruje ovogodišnji cilj i zabija gol u Divljoj, ponavljajući svoju čuvenu rečenicu „Ako to ne učinim danas, šanse da ću zabiti u glavnom turniru su minimalne“. Igrom slučaja spiker gol dodjeljuje Maroju, što Josipu evidentno nije dobro leglo pa se malo raspištoljio, što je umalo dovelo do neželjenih posljedica, pa je morao izići. Lučić tvrdi da je na početku zabio odličnu šraubu s vanjskog, ali ostatak ekipe se slaže da je nitko nije vidio… Na kraju 9:8 za P.I.P. Kraj je sumnjivo odsviran upravo dok je Maroje prikucavao loptu za izjednačenje, ali sudio je Zambata, a mi smo već navikli biti pokradeni.

 

Je li ovo šrauba Lučića?

 

Ostale utakmice zadnjeg kola kvalifikacija su izgledale više manje kao i naša. Pregršt zabave, opuštenog vaterpola i dogovora tko će u koju grupu. Za istaknuti su kvalitetna igra Čilipa i to da je ekipa Lozice igrajući u Mokošici došla najbliže svojoj plaži od kad je osnovana.

U sljedećem izvještaju:

Je li Periša stavio buduću ženu ispred ekipe? Ljuti li se P.I.P. što su ušli u glavni turnir s pobjedom? Je li nas PVG učinio kompleksašima? Ide li Betula ipak na turnir u slavonsko Belišće?

PLAŽA ISPOD PETKE – BETULA DANČE 9:8

Plaža ispod Petke: Dubravko Šegović (3), Antun Baće (1), Fiip Vuksanović (1), Mario Filippi (1), Nikša Kulaš (3), Željko Kulaš, Nikša Kopić.

Betula Danče: Grba, Josip (1), Stahor, Domo (1), Maroje, Lučić (2), Zec (2), Munja, Vid (2).